E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 16/1/2026 | 19:39

Νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν έντονο πολιτικό σεισμό στην Τουρκία, καθώς τα τηλεφωνικά αρχεία HTS που αφορούν τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αποκαλύπτουν μια εικόνα σαφώς διαφορετική από αυτή που είχε αρχικά παρουσιαστεί. Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Τα HTS αρχεία αποτελούν συντομογραφία του όρου Historical Traffic Search (Ιστορική Αναζήτηση Κυκλοφορίας) και αφορούν την αναδρομική εξέταση δεδομένων επικοινωνίας, όπως τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα SMS και σήματα βάσης. Τα στοιχεία αυτά καταγράφουν ποιος επικοινώνησε με ποιον, πότε, για πόση διάρκεια και από ποιους σταθμούς βάσης, χωρίς να περιλαμβάνουν το περιεχόμενο των συνομιλιών. Χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικό υλικό σε νομικές έρευνες και παρέχονται από την BTK κατόπιν δικαστικής εντολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η βολεϊμπολίστρια Ντεριά Τσαϊργκάν, το όνομα της οποίας ενεπλάκη σε έρευνες για φερόμενες σχέσεις με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης. Η ίδια συνελήφθη, απολογήθηκε ενώπιον των αρχών και τελικά αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Κατά την απολογία της, η Τσαϊργκάν ανέφερε ότι είχε συναντήσει τον Ιμάμογλου «τρεις με τέσσερις φορές στο ξενοδοχείο όπου διέμενε», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 δεν υπήρξε καμία μεταξύ τους επαφή. Όπως υποστήριξε, οι συναντήσεις αυτές χρονολογούνται μετά τη μεταγραφή της στην ομάδα PTT Spor.

Ωστόσο, τα στοιχεία που ενσωματώθηκαν στη δικογραφία σκιαγραφούν μια διαφορετική εικόνα. Σύμφωνα με τα HTS δεδομένα, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ Ιμάμογλου και Τσαϊργκάν δεν φαίνεται να ήταν σποραδικές ή περιορισμένες. Αντιθέτως, καταγράφονται εκατοντάδες κλήσεις και επαφές σε βάθος χρόνου, γεγονός που γεννά νέα ερωτήματα για τη φύση της σχέσης τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δεδομένα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις αρχικές τοποθετήσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι επαφές τους ήταν ελάχιστες και αμιγώς τυπικού ή θεσμικού χαρακτήρα. Το εύρος και η συχνότητα των επικοινωνιών, όπως αποτυπώνονται στα HTS αρχεία, αλλάζουν πλέον το πλαίσιο της υπόθεσης.

Τι δείχνουν αναλυτικά τα HTS αρχεία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, τα τηλεφωνικά δεδομένα καταγράφουν περίπου 300 άμεσες συνομιλίες μεταξύ του Ιμάμογλου και της Τσαϊργκάν. Παράλληλα, εμφανίζονται ακόμη 570 κλήσεις της ίδιας με τον σωματοφύλακα του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, στοιχείο που προσδίδει επιπλέον βαρύτητα στα ευρήματα.

Οι επικοινωνίες αυτές εκτείνονται σε μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ή μεμονωμένα περιστατικά. Πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι πρόκειται για στοιχεία που δύσκολα μπορούν να εκληφθούν ως συμπτωματικά ή απολύτως τυπικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοσιοποίηση των HTS δεδομένων έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό. Κυβερνητικοί κύκλοι αξιοποιούν τα στοιχεία για να ενισχύσουν τις κατηγορίες τους, ενώ υποστηρικτές του Ιμάμογλου κάνουν λόγο για επιλεκτικές διαρροές και πολιτική εργαλειοποίηση των δεδομένων. Το θέμα έχει μετατραπεί σε κεντρικό πεδίο αντιπαράθεσης, με τα φιλοκυβερνητικά μέσα να προβάλλουν εκτενώς τις αποκαλύψεις και την αντιπολίτευση να καταγγέλλει στοχευμένη προσπάθεια αποδόμησης του δημάρχου.

Το διαμέρισμα και τα ερωτήματα για την τιμή

Σημαντικό σκέλος της έρευνας αφορά την αγορά διαμερίσματος από την Τσαϊργκάν στο Μπεϊλίκντουζου, παραθαλάσσιο προάστιο στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Το ακίνητο, τεσσάρων δωματίων, αποκτήθηκε το 2023 σε συμφωνημένη τιμή 4.100.000 τουρκικών λιρών (περίπου 125.500 ευρώ με τις ισοτιμίες της εποχής) από τον επιχειρηματία Αντέμ Καμέρογλου, ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η Τσαϊργκάν κατέβαλε μία δόση ύψους 32.000 δολαρίων και δύο ακόμη πληρωμές σε τουρκικές λίρες (62.570 και 20.000), συνολικού ύψους που αντιστοιχεί σήμερα σε περίπου 33.500 ευρώ — ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τέταρτο της συμφωνηθείσας αξίας του ακινήτου. Σήμερα, το ίδιο διαμέρισμα αποτιμάται μεταξύ 12,5 και 13,5 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (περίπου 249.000–269.000 ευρώ), γεγονός που εντείνει τα ερωτήματα για την τιμή και τη διαδικασία αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζήτημα καταγράφεται στις αναφορές της MASAK και αποτελεί βασικό στοιχείο της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από τον Ιμάμογλου και τις οικονομικές συναλλαγές της Τσαϊργκάν.

Πολιτική πίεση σε κρίσιμη συγκυρία

Η υπόθεση αναδύεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει δικαστικές εκκρεμότητες και αυξημένη πολιτική πίεση. Κάθε νέα αποκάλυψη αποκτά αυξημένο βάρος, καθώς μπορεί να επηρεάσει τόσο τη δημόσια εικόνα του όσο και τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.

Παρατηρητές επισημαίνουν ότι, ανεξαρτήτως της τελικής νομικής αξιολόγησης, τα HTS αρχεία χρησιμοποιούνται ήδη ως εργαλείο πίεσης στον δημόσιο διάλογο, ενισχύοντας την πόλωση στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας.

Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν την ανάλυση των τηλεφωνικών δεδομένων, ενώ αναμένονται επίσημες τοποθετήσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Το κρίσιμο ερώτημα παραμένει αν τα στοιχεία θα οδηγήσουν σε περαιτέρω νομικές εξελίξεις ή αν θα παραμείνουν στο επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση Ιμάμογλου αναμένεται να διατηρηθεί ψηλά στην επικαιρότητα, καθώς δεν αποκλείεται να προκύψουν νέες λεπτομέρειες που θα επηρεάσουν το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα στην Τουρκία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντουμπάι: Αναφορές για εκρήξεις και καπνούς στο αμερικάνικο προξενείο

Χτες

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο «απάντησης» στο Ιράν

Διάγγελμα Μακρόν: Στέλνουμε αμυντικά συστήματα στην Κύπρο – Το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» απέπλευσε για τη Μεσόγειο

Χτες

«Διέταξα το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ, τα αεροσκάφη του και τη φρεγάτα που το συνοδεύει να σαλπάρουν για τη Μεσόγειο»

O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία ‑ «Φέρθηκε απαίσια»

Χτες

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν

«Σιωπηλός εφιάλτης»: Τα νέα υποβρύχια της Κίνας μπορούν να χτυπήσουν την Αμερική από… το σπίτι τους

Χτες

Η Κίνα αναπτύσσει προηγμένα πυρηνοκίνητα υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να πλήξουν την αμερικανική ενδοχώρα από προστατευμένα ύδατα κοντά στις κινεζικές ακτές, προκαλώντας συναγερμό στο Πεντάγωνο

Αρνήθηκαν να σερβίρουν smoothie σε άνδρα που φορούσε μπλούζα με τον Τραμπ και απολύθηκαν: Είμαστε Αμερικανοί πολίτες

Χτες

Οι υπάλληλοι είπαν ότι δεν «ένιωθαν άνετα» να εξυπηρετήσουν το ζευγάρι λόγω της μπλούζας με κουκούλα του Τζέικ, όπως καταγράφηκε από την Έρικα, σε ένα βίντεο που έγινε viral

Η Βρετανία στέλνει στην Κύπρο αντιτορπιλικό και ελικόπτερα με δυνατότητες αντιμετώπισης drones

Χτες

Όπως τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, το Ηνωμένο Βασίλειο «είναι πλήρως προσηλωμένο στην ασφάλεια της Κύπρου και του βρετανικού στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται εκεί»

Θύμα επίθεσης μπράβων έπεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Cepal, Θεόδωρος Αθανασόπουλος

Χτες

O κ. Αθανασόπουλος δέχθηκε επίθεση από άτομα αγνώστων στοιχείων και είναι καλά στην υγεία του

Τελ Αβίβ: Εργάτες σε σκαλωσιά βλέπουν από κάτω τους κτίριο να έχει χτυπηθεί από πύραυλο ‑ Βίντεο

Χτες

Όπως φαίνεται στο βίντεο, πυκνοί, μάυροι καπνοί βγαίνουν από το κτίριο που χτυπήθηκε

Πυροβολισμοί στη λεωφόρο Μαραθώνος: Ένοπλη επίθεση σε οδηγό ΙΧ

Χτες

Τρεις άνδρες πεζοί πυροβόλησαν στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου που κινούνταν επί της Μαραθώνος και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή - Το ίδιο έκανε και το αυτοκίνητο που δέχθηκε τα πυρά

ΗΠΑ και Ισραήλ βομβάρδισαν κτίριο στο Ιράν που συνεδρίαζαν για εκλογή διαδόχου του Χαμενεΐ

Χτες

ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν σε κτίριο που εδρεύει το Σώμα που έχει αναλάβει την εκλογή του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν

Λέρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του κατά τη διάρκεια καβγά

Χτες

Ο 17χρονος θα πρέπει να παρακολουθήσει συνεδρίες από ψυχολόγο στο κρατικό θεραπευτήριο της Λέρου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.