E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού: Έχουν δοθεί στον στόλο «κανόνες εμπλοκής»

Κλιμακώνει τις προκλήσεις της η ¶γκυρα

Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού: Έχουν δοθεί στον στόλο «κανόνες εμπλοκής»

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να έχει διαμηνύσει στην ελληνική και στην κυπριακή κυβέρνηση ότι δεν θα υποχωρήσει στο θέμα των ενεργειακών κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου.

«Δεν πρόκειται να κάνω πίσω στο θέμα του φυσικού αερίου στην Κύπρο», είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση που έδωσε σε διαμεσολαβητικές προσπάθειες που κατεβλήθησαν από τρίτους παράγοντες.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ, ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου, όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει αν τα πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού κατά τη διάρκεια των ασκήσεων «Γαλάζια Φάλαινα» που πραγματοποιούν συναντηθούν με ελληνικά ή ισραηλινά πολεμικά σκάφη, απάντησε: «Θα κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής που μας έχουν δοθεί. Οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού στο γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων κι από εκεί στο γενικό επιτελείο Ναυτικού. Οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή για την επίγνωση κατάστασης».

Σημειωτέον, ότι οι λεγόμενοι «κανόνες εμπλοκής» είναι κανόνες σχετικά με την έκταση των στρατιωτικών μέτρων που λαμβάνει ένα κράτος απέναντι σε εξωτερικές απειλές. Είναι προφανές, ότι η στρατιωτική αυτή φρασεολογία παραπέμπει σε διάθεση κλιμάκωσης της έντασης (καταρχάς σε επίπεδο φραστικό-επικοινωνιακό).

Ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ είπε επίσης, ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν από κοντά και υποστηρίζουν το ερευνητικό σκάφος «RV Barbaros Hayreddin Paşa» και πως παράλληλα παρακολουθούν από απόσταση 900 χιλιομέτρων το ερευνητικό σκάφος που έχει ενοικιάσει η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. «Οι εντολές που έχουμε αυτήν τη στιγμή είναι να μην παραβιάσουμε την απόσταση των 900 χιλιομέτρων. Και γι' αυτόν τον λόγο δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρενόχληση», σημείωσε.

Οι ασκήσεις «Γαλάζια Φάλαινα» διεξάγονται από τις 6 έως τις 14 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή και νατοϊκών δυνάμεων από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία και τον Καναδά, καθώς και μιας φρεγάτας από το Πακιστάν. Ξεκίνησαν στη ναυτική βάση «Aksaz» στη Μαρμαρίδα και θα συνεχιστούν με ασκήσεις άμυνας. Η τελική φάση προβλέπει επίσκεψη στο λιμάνι της Αττάλειας.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγιόυ Πνέυματος: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Χτες

Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς

Αλέξης Τσίπρας: Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να παραιτηθώ

Χτες

«Δεν είμαι μηχανή είμαι άνθρωπος. Αλλά δεν έχω δικαίωμα να λιποτακτήσω»

Εκλογές 2023: Διευκρινίσεις για τους ετεροδημότες

Χτες

Διευκρινίσεις σχετικά με την ψήφο των ετεροδημοτών έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών

Μαρία Σπυράκη: Αρση της ασυλίας της αποφάσισε το Ευρωκοινοβούλιο

Χτες

Η άρση της ασυλίας είχε ζητηθεί από τον περασμένο Δεκέμβρη για «γεγονότα που μπορεί να αποτελούν εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ»

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Ανδρας με μαχαίρι εισέβαλε στο σπίτι του Βρετανού σταρ

Χτες

Την ώρα της εισβολής, ο ίδιος ο ηθοποιός, η γυναίκα του και τα τρία τους παιδιά βρίσκονταν μέσα στο σπίτι

Νέο εξωφρενικό βίντεο με γυναίκες Ρομά να ανοίγουν πόρτα με κάρτα

Χτες

Καταγράφηκαν από την κάμερα του κουδουνιού

Νέα προειδοποίηση για την τεχνητή νοημοσύνη: Απειλεί με «αφανισμό» την ανθρωπότητα, προειδοποιούν ειδικοί

Χτες

Εξισώνουν τον κίνδυνο με εκείνους των πανδημιών και των πυρηνικών πολέμων

Θεσσαλονίκη: «Είμαι από χωριό, δεν τα ξέρω αυτά» λέει 55χρονος που έστελνε σeξουαλικά μηνύματα σε 12χρονη

Χτες

Προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι δεν γνώριζε να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο

Μυστήριο στη Βενετία: Λύθηκε ο «γρίφος» με το πράσινο νερό στο Μεγάλο Κανάλι

Χτες

Λύθηκε το μυστήριο με το φωσφορίζον πράσινο υγρό στο «Μεγάλο Κανάλι» της Βενετίας

Αλέξης Γεωργούλης: Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας για τις καταγγελίες Χρονοπούλου

Χτες

Με 19 ψήφους υπέρ και καμία κατά η άρση ασυλίας

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.