E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ελλάδα – Ιταλία 15‑13: Η γαλανόλευκη έκλεισε θέση στα ημιτελικά ως πρώτη και καλύτερη

Ελλάδα – Ιταλία 15‑13: Η γαλανόλευκη έκλεισε θέση στα ημιτελικά ως πρώτη και καλύτερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 19/1/2026 | 20:33

Η Εθνική πόλο ανδρών Ελλάδας συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Με ακόμα μία κυριαρχική εμφάνιση, επικράτησε της Ιταλία με 15-13, έκανε το απόλυτο «5 στα 5» και κατέκτησε την πρώτη θέση στον ΣΤ’ Όμιλο, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Θοδωρής Βλάχος δείχνει αποφασισμένη για μεγάλα πράγματα στη σερβική πρωτεύουσα. Όπως αναφέρει το SPORT24, η Ελλάδα υπέταξε και την αήττητη μέχρι σήμερα Ιταλία (19/01) και προκρίθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της στην τετράδα ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένταση, δυνατές άμυνες και νευρικότητα στην επίθεση, στοιχείο που πρόδιδε τη σημασία της αναμέτρησης. Το σκορ άνοιξε ο αρχηγός της Εθνικής, Στέλιος Αργυρόπουλος, με δυνατό σουτ από την περιφέρεια, πετυχαίνοντας και το πρώτο ελληνικό γκολ σε παίκτη παραπάνω.

Η «γαλανόλευκη» συνέχισε να βρίσκει λύσεις με διαφορετικούς τρόπους, κάνοντας το 2-0 με αντεπίθεση που ολοκλήρωσε ο Κάκαρης. Παρά την αμυντική της σταθερότητα, η Ιταλία μείωσε στο φινάλε της πρώτης περιόδου σε 2-1 με τον Ιόκι Γκράτα.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Σκουμπάκης έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1), με τους Ιταλούς να απαντούν άμεσα. Η Ελλάδα, όμως, εκμεταλλεύτηκε τα αριθμητικά της πλεονεκτήματα, με τον Γκίλλα και τον Αργυρόπουλο να διαμορφώνουν το 5-3, πριν το πρώτο μέρος κλείσει στο 6-4 έπειτα από εύστοχο πέναλτι του αρχηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, η Εθνική πάτησε ξανά γκάζι. Ο Χαλυβόπουλος βρήκε τον Κάκαρη στο δεύτερο δοκάρι και ο Έλληνας φουνταριστός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 7-4, βάζοντας τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη.

Η Ελλάδα διατήρησε τον έλεγχο μέχρι το τέλος, αντέχοντας στην πίεση της Ιταλίας και φτάνοντας δίκαια στο τελικό 15-13, που τη φέρνει στην κορυφή του ομίλου και απευθείας στα ημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 4-3, 5-4

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος 4, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 2, Καλογερόπουλος 1, Χαλυβόπουλος 2, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Παπανικολάου, Τζωρτζάτος, Πούρος, Σπάχιτς.

Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Κάσια, Αλεζιάνι, Ντελ Μπάσο, Φερέρο 2, Ντι Σόμα 1, Ντόλτσε 1, Τζανάτσα, Ιόκι Γκράτα 5, Μπρούνι 2, Κοντέμι, Ντε Μικέλις, Μπαλτσαρίνι 2, Αντονούτσι.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον ΣΤ’ Όμιλο

  • Γεωργία – Ρουμανία 10-15
  • Ελλάδα – Ιταλία 15-13
  • 19/01 21:30 Κροατία – Ιταλία

Η βαθμολογία στον ΣΤ’ Όμιλο

  • Ελλάδα 12 (+29)
  • Ιταλία 9 (+25)
  • Κροατία 6 (+18)
  • Ρουμανία 6 (-16)
  • Τουρκία 0 (-24)
  • Γεωργία 0 (-32)

Η βαθμολογία στον Ε’ Όμιλο

  • Σερβία 11 (+6)
  • Ισπανία 9 (+20)
  • Ουγγαρία 9 (+15)
  • Μαυροβούνιο 6 (-6)
  • Ολλανδία 1 (-16)
  • Γαλλία 0 (-19)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στον ΣΤ’ Όμιλο

  • 21/01 16:30 Τουρκία – Γεωργία
  • 21/01 19:00 Ιταλία – Κροατία
  • 21/01 21:30 Ρουμανία – Ελλάδα
[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατώτατος μισθός: «Κλειδώνει» στο υπουργικό συμβούλιο η αύξηση – Τα σενάρια

Πριν 8 ώρες

Το πιθανό εύρος της αύξησης, οι επιπτώσεις σε μισθούς και επιδόματα και το οικονομικό πλαίσιο της απόφασης

Μυστηριώδη βίντεο στα social media του Λευκού Οίκου προκαλούν ερωτήματα

Πριν 8 ώρες

Προαναγγέλλουν χτύπημα κατά του Ιράν;

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια στα βουνά ‑ Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πριν 8 ώρες

Μεταβολή από τα δυτικά από το βράδυ της Πέμπτης – Τοπικά φαινόμενα στην Αττική, χιόνια στα ορεινά άνω των 900-1.200 μέτρων - Πότε αναμένεται βελτίωση

Βόλος: Δεν αναγνωρίζονταν οι σοροί των θυμάτων ‑ Με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι ο 39χρονος

Πριν 8 ώρες

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (25/3) στην Αγία Παρασκευή Βόλου

Πηγάδι του Διαβόλου: Τα τρία σενάρια για την τραγωδία με τον 34χρονο δύτη στη Βουλιαγμένη

Πριν 8 ώρες

Η δύσκολη επιχείρηση ανάσυρσης και οι συνθήκες στο υποθαλάσσιο σπήλαιο που εξετάζονται από τους ειδικούς

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Χτες

Η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Πώς έγινε η τραγωδία με τις δύο νεκρές στον Βόλο: Συγκλονιστική μαρτυρία, «είδα άνθρωπο να φλέγεται στην αυλή»

Χτες

Γειτόνισσα περιέγραψε πως ένας γείτονας προσπάθησε να βοηθήσει τον άνθρωπο που φλεγόταν ρίχνοντας πάνω του μπουφάν

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Χτες

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Χτες

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι‑drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake‑4»

Χτες

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

Χτες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.