E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μινεάπολη: Νέο βίντεο από τη στιγμή του θανάσιμου πυροβολισμού του Αλεξ Πρέτι

Το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ισχυρίζεται πως ο Πρέτι πλησίασε τον ομοσπονδιακό πράκτορα κρατώντας όπλο

Μινεάπολη: Νέο βίντεο από τη στιγμή του θανάσιμου πυροβολισμού του Αλεξ Πρέτι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/1/2026 | 09:58

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Μινεάπολη μετά τη δολοφονία του 37χρονου Άλεξ Πρέτι από πράκτορα της κρατικής υπηρεσίας Border Patrol (Περιπολία Συνόρων) των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) αναφέρει ότι ο Πρέτι πυροβολήθηκε αφού «πλησίασε» πράκτορες με ημιαυτόματο πιστόλι 9 χιλιοστών. Δεν έχει διευκρινιστεί αν το όπλο επιδείχθηκε ή αν χρησιμοποιήθηκε με απειλητικό τρόπο. Σε βίντεο περαστικών που έχουν δημοσιοποιηθεί, ο Πρέτι φαίνεται να κρατά κινητό τηλέφωνο, χωρίς να διακρίνεται όπλο στα πλάνα που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στη δημοσιότητα νέο βίντεο, το οποίο καταγράφει τη στιγμή του θανάσιμου πυροβολισμού του 37χρονου.

Μάρτυρας: Ο Πρέτι «δεν πλησίασε τους πράκτορες με όπλο»

Σύμφωνα με το CBS News, ένορκη κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα φέρνει διαφορετική εικόνα από την εκδοχή των ομοσπονδιακών αρχών για τη θανατηφόρα συμπλοκή στη Μινεάπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μάρτυρας, κάτοικος της πόλης, λέει ότι το πρωί του Σαββάτου άκουσε σφυρίγματα καθώς πήγαινε στη δουλειά και στάθηκε να παρακολουθήσει τη δράση πρακτόρων της υπηρεσίας μετανάστευσης. Όπως καταθέτει, ο Άλεξ Πρέτι ρύθμιζε την κυκλοφορία λίγο πριν πέσει στο έδαφος και ακινητοποιηθεί από τους πράκτορες.

Στην κατάθεσή του περιγράφει ότι οι πράκτορες «τον τράβηξαν στο έδαφος» και ότι δεν τον είδε να αγγίζει κάποιον από αυτούς. «Δεν φαινόταν να αντιστέκεται, περισσότερο προσπαθούσε να βοηθήσει μια γυναίκα να σηκωθεί», λέει, προσθέτοντας ότι «απλώς τον πέταξαν κάτω».

Σε άλλο σημείο, ο μάρτυρας υποστηρίζει ότι ο Πρέτι δεν πλησίασε τους πράκτορες κρατώντας όπλο. «Τους πλησίασε με κάμερα», αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οικογένεια επιβεβαιώνει ότι ο Πρέτι κατείχε πιστόλι και ότι διέθετε άδεια οπλοφορίας στη Μινεσότα. Στην πολιτεία, η οπλοφορία επιτρέπεται σε όσους διαθέτουν σχετική άδεια, κάτι που καθιστά κρίσιμο για την έρευνα όχι μόνο το αν υπήρχε όπλο, αλλά και το πότε και με ποιον τρόπο φέρεται να εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Οι συγγενείς του, πάντως, λένε ότι δεν τον είχαν δει ποτέ να κυκλοφορεί οπλισμένος στην καθημερινότητά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πατέρας του Άλεξ Πρέτι είπε ότι ο γιος του «νοιαζόταν βαθιά για τους ανθρώπους» και ήταν «πολύ αναστατωμένος» με όσα συνέβαιναν στη Μινεάπολη και συνολικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον απόηχο επιχειρήσεων της ICE. Όπως ανέφερε, ο Πρέτι «το θεωρούσε τρομερό» αυτό που έβλεπε να συμβαίνει στους δρόμους και γι’ αυτό συμμετείχε σε κινητοποιήσεις.

Ο Αλεξ Πρέτι ήταν Αμερικανός πολίτης, γεννημένος στο Ιλινόι, χωρίς ποινικό μητρώο, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία που επικαλείται το Associated Press. Η οικογένειά του λέει ότι οι μόνες επαφές του με την αστυνομία αφορούσαν λίγες κλήσεις της Τροχαίας. Οι γονείς του, που ζουν στο Κολοράντο, αναφέρουν ότι του είχαν ζητήσει να είναι προσεκτικός όταν συμμετείχε σε διαμαρτυρίες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτούνται από υπουργοί Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος

Σήμερα

Τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που έφτασε νωρίτερα στη Βουλή

Τήνος: Η θάλασσα έγινε καφέ μέσα σε πέντε λεπτά ‑ Εντυπωσιακό time‑lapse

Σήμερα

To νερό παρέσυρε χώμα και φερτά υλικά από τη στεριά, με αποτέλεσμα τα γαλάζια νερά να αποκτήσουν γρήγορα ένα έντονο καφέ χρώμα

Αυτές είναι οι 8 γέφυρες που απειλεί να ανατινάξει το Ιράν στις χώρες του Κόλπου ως αντίποινα

Σήμερα

Η Τεχεράνη απειλεί με αντίποινα για τον βομβαρδισμό της ψηλότερης γέφυρας του Ιράν

Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα η 77χρονη που διώκεται για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της

Σήμερα

Εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Η Κούβα δίνει χάρη σε 2.010 φυλακισμένους ενόψει Πάσχα

Σήμερα

Πρόκειται για «ανθρωπιστική χειρονομία»

Γιάννης Μπρούζος: Πέθανε σε ηλικία 41 ετών ο συγγραφέας του βιβλίου «24 γράμματα στον γιο μου»

Σήμερα

Πώς είχε περιγράψει ο Γιάννης Μπρούζος τη μάχη που έδινε

Τι ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Allwyn στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σήμερα

Η Allwyn ξεκινά διαπραγμάτευση νέων μετοχών στο ΧΑ μετά τη συνένωση με τον ΟΠΑΠ, με κεφαλαιοποίηση περίπου €11 δισ.

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός και τεράστιες καταστροφές σε Αττική και πολλές περιοχές της χώρας ‑ Πότε αναμένεται βελτίωση

Σήμερα

Έντονα φαινόμενα και αφρικανική σκόνη επηρέασαν μεγάλο μέρος της Ελλάδας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.