E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ryanair: Η κόντρα με τον Μασκ αύξησε τις κρατήσεις ‑ Επανεξετάζει το WiFi στον αέρα

Η Ryanair αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει στο μέλλον το Starlink στα αεροσκάφη της, εφόσον το κόστος και η τεχνολογία το επιτρέψουν

Ryanair: Η κόντρα με τον Μασκ αύξησε τις κρατήσεις ‑ Επανεξετάζει το WiFi στον αέρα
unsplash
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/1/2026 | 19:03

Η Ryanair δηλώνει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Starlink στο μέλλον, καθώς ο επικεφαλής της είπε ότι η αντιπαράθεση με τον CEO της Tesla, Ίλον Μάσκ, άυξησε τις κρατήσεις.

Ο Σόραχαν, οικονομικός διευθυντής της Ryanair, είπε ότι η αντιπαράθεση ήταν «διασκεδαστική» και ότι έφερε περισσότερους ανθρώπους στην ιστοσελίδα της Ryanair.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ο’Λίρι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κόντρα του με τον Μασκ αύξησε τις κρατήσεις κατά 2% έως 3%, αφού η εταιρεία προώθησε μια καμπάνια «big idiot sale» που σατίριζε τον επικεφαλής της Tesla, ο οποίος, σύμφωνα με το Forbes, εκτιμάται ότι έχει περιουσία 788 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, ο Σόραχαν πρόσθεσε ότι το εν πτήσει Wi-Fi απέχει ακόμη πολύ για τη Ryanair. «Εξετάζω το Wi-Fi όσο καιρό βρίσκομαι στη Ryanair», είπε το στέλεχος, που εντάχθηκε στην εταιρεία το 2003. «Υπάρχει ακόμη ένα κόστος καυσίμων που θα έπρεπε να απορροφήσουμε».

Υπάρχουν ανησυχίες ότι οι επιβάτες μπορεί να είναι λιγότερο πρόθυμοι να πληρώσουν για Wi-Fi στις πτήσεις μικρών αποστάσεων της Ryanair, οι οποίες συνήθως διαρκούν από μία έως τρεις ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αεροπορική εταιρεία, που έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη της Ευρώπης, άλλαξε τη Δευτέρα τις προβλέψεις της για τον αριθμό επιβατών, την αύξηση κερδών και τους ναύλους. Πλέον αναμένει να μεταφέρει 216 εκατ. επιβάτες έως τον Μάρτιο του 2027 και ανέφερε ότι οι μέσοι ναύλοι φέτος θα αυξηθούν κατά 7% έως 8%, έναντι προηγούμενης καθοδήγησης για 7%, σύμφωνα με το Guardian.

Οι μέσοι ναύλοι αυξήθηκαν κατά 4% στα 44 ευρώ (38 λίρες) στο τρίτο τρίμηνο έως το τέλος Δεκεμβρίου. Τα κέρδη μετά φόρων μειώθηκαν κατά 22% στα 115 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο, εξαιρουμένης πρόβλεψης 85 εκατ. ευρώ για πρόστιμο από την ιταλική αρχή ανταγωνισμού, το οποίο η εταιρεία δήλωσε ότι προσβάλλει. Ωστόσο, αναμένει κέρδη μετά φόρων μεταξύ 2,13 δισ. και 2,23 δισ. ευρώ για ολόκληρο το έτος.

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι οι παραδόσεις από την Boeing προχωρούν καλά σε σύγκριση με πέρυσι, όταν ο κατασκευαστής αεροσκαφών δυσκολευόταν να παραδώσει εγκαίρως τα αεροσκάφη. Tα τελευταία τέσσερα μοντέλα Max 8 θα παραδοθούν έως το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ το νεότερο Max 10 θα ενταχθεί στον στόλο της Ryanair την άνοιξη του 2027.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λουτράκι: Ληστεία με καλάσνικοφ και βαριοπούλες στα ΕΛΤΑ

Πριν 9 ώρες

Οι δράστες μπούκαραν στο κατάστημα με καλάσνικοφ και βαριοπούλες και αφαίρεσαν 32.000 ευρώ

Κοινωνικός τουρισμός: Τι αλλάζει φέτος

Πριν 9 ώρες

Πώς θα δοθούν 300.000 επιταγές

Κατώτατος μισθός: «Κλειδώνει» στο υπουργικό συμβούλιο η αύξηση – Τα σενάρια

Πριν 9 ώρες

Το πιθανό εύρος της αύξησης, οι επιπτώσεις σε μισθούς και επιδόματα και το οικονομικό πλαίσιο της απόφασης

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια στα βουνά ‑ Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πριν 9 ώρες

Μεταβολή από τα δυτικά από το βράδυ της Πέμπτης – Τοπικά φαινόμενα στην Αττική, χιόνια στα ορεινά άνω των 900-1.200 μέτρων - Πότε αναμένεται βελτίωση

Πληροφορίες για χτύπημα με drone σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο

Πριν 9 ώρες

Αναφέρθηκαν ζημιές στον κινητήρα και στο κατάστρωμα του πλοίου, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματίες.

Βόλος: Δεν αναγνωρίζονταν οι σοροί των θυμάτων ‑ Με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι ο 39χρονος

Πριν 9 ώρες

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (25/3) στην Αγία Παρασκευή Βόλου

Αυξήσεις – «φωτιά» σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Πριν 9 ώρες

Αυξήσεις που φτάνουν έως το 560% στα αεροπορικά εισιτήρια – Πιέσεις και στα ακτοπλοϊκά

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Χτες

Η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Ιράν: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις Τραμπ» – Οι 5 όροι της Τεχεράνης για κατάπαυση του πυρός

Χτες

Ιρανικός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα θα τερματίσει τον πόλεμο μόνο όταν το αποφασίσει η ίδια και εφόσον ικανοποιηθούν οι δικές της προϋποθέσεις.

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Χτες

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Χτες

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Χτες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.