Κραν Μοντανά: Έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του – Στους 41 οι νεκροί
Έφηβος πέθανε από τους τραυματισμούς λόγω της φωτιάς που προκλήθηκε σε μπαρ της Ελβετίας

Δημοσίευση 1/2/2026 | 17:50
Την τελευταία του πνοή άφησε, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ένας ακόμη έφηβος που τραυματίστηκε από την φωτιά που εκδηλώθηκε σε μπαρ στο Κραν Μοντανά την ημέρα της πρωτοχρονιάς, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 41.
“Ένας 18χρονος Ελβετός υπήκοος πέθανε σε νοσοκομείο της Ζυρίχης στις 31 Ιανουαρίου”, δήλωσε η εισαγγελέας της καντονίας του Βαλέ, Μπεατρίς Πιγιόν, σε δήλωσή της.
Ενώ πρόσθεσε πως δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες σε αυτό το στάδιο.
Η φωτιά στο μπαρ Le Constellation στο Κραν Μοντάνα, άφησε πίσω της συνολικά 116 τραυματίες.
Η ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ στην πόλη του χιονοδρομικού θέρετρου είναι 16, και τα περισσότερα θύματα της φωτιάς ήταν νέοι, με οκτώ από αυτούς μάλιστα να είναι κάτω των 16 ετών. Πολλοί από τους τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ελβετίας ανέφερε ότι 44 άτομα νοσηλεύονται στο εξωτερικό, με 18 στη Γαλλία, 12 στην Ιταλία, 8 στη Γερμανία και 6 στο Βέλγιο. Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Υγείας του Βαλέ ανακοίνωσε ότι 37 ασθενείς παραμένουν σε ελβετικά νοσοκομεία.
Τα πρώτα ευρήματα από την έρευνα δείχνουν ότι η φωτιά προκλήθηκε από πυροτεχνήματα που συνδέθηκαν με μπουκάλια σαμπάνιας με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά στον ηχομονωτικό αφρό στην οροφή του υπόγειου χώρου του μπαρ. Οι αρχές αποκάλυψαν πως το μπαρ δεν είχε υποβληθεί σε ελέγχους εδώ και πέντε χρόνια.
Οι ιδιοκτήτες του μπαρ, Ζακ και Τζέσικα Μορέτι, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια και εμπρησμό από αμέλεια. Ποινικές διαδικασίες έχουν επίσης κινηθεί εναντίον του επικεφαλής δημόσιας ασφάλειας του δήμου και ενός πρώην υπεύθυνου για την πυρασφάλεια του δημοτικού συμβουλίου.
Ελβετικό δικαστήριο έχει επιβάλει στην Τζέσικα Μορέτι απαγόρευση ταξιδιών ως εναλλακτική για την προφυλάκιση, με την υποχρέωση να παραδώσει το διαβατήριο της και να αναφέρεται στην αστυνομία καθημερινά. Η ίδια είχε δηλώσει ότι λυπάται για την «αδιανόητη τραγωδία».
Ο Ζακ Μορέτι παραμένει υπό κράτηση για 90 ημέρες.












