Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Αγριεύει ο καιρός από την Τσικνοπέμπτη και μετά»
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις

Δημοσίευση 9/2/2026 | 13:11
Από την Τσικνοπέμπτη και μετά αλλάζει όπως φαίνεται για ακόμα μια φορά το σκηνικό του καιρού με καταιγίδες αλλά και με θυελλώδεις ανέμους σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Πώς θα κυλήσει αυτή η εβδομάδα
Αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, θα έχουμε μετατοπίσεις βαρομετρικών χαμηλών από την κεντρική Μεσόγειο και Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα θα κυριαρχούν οι βοριάδες και θερμοκρασιακά θα είμαστε λίγο παραπάνω από την εποχή, αν και περιμένουμε αύριο ο υδράργυρος να σημειώσει μικρή πτώση.
Σήμερα οι βροχές – κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα – θα ξεκινήσουν πρώτα στη δυτική χώρα και μέχρι και το τέλος της σημερινής ημέρες θα φθάσουν τα φαινόμενα μέχρι και το βορειοδυτικό Αιγαίο.
Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις. Χιόνια θα δούμε σε ορεινές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού.
Τι θα γίνει μετά την Τσικνοπέμπτη
Η Τσικνοπέμπτη θα είναι ημέρα με έντονα άστατο καιρό. Στην Αττική υπάρχει περίπτωση να ανοίξει λίγο ο καιρός κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα και μετά να ξανακλείσει μέσα στη νύχτα.
Πιο βαρύς ο καιρός κυρίως στη δυτική χώρα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και καθώς θα μετατοπίζεται η κακοκαιρία, κοντά στο απόγευμα θα βαρύνει ο καιρός και στα ανατολικά.
Την Παρασκευή, θα είναι έντονα άστατες οι καιρικές συνθήκες. Θα περάσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, ενώ το Σάββατο θα ξαναέρθει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας. Θα έχουμε έναν καιρό με ανοίγματα και κλεισίματα.
Κοντά στην Πέμπτη και το Σαββατοκύριακο θα περάσουν δύο κακοκαιρίες, δύο βαρομετρικά χαμηλά, οργανωμένα και με μεγάλο βάθος. Αυτά τα συστήματα κακοκαιρίας θα συνοδεύονται από έντονη ατμοσφαιρική αστάθεια, πράγμα που σημαίνει οτι ευνοούνται τα έντονα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες υδροστρόβιλοι, ηλεκτρικές εκκενώσεις, μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα).












