Αθήνα: Κάθοδος δεκάδων τρακτέρ στο Σύνταγμα – Αύριο η αγροτική κινητοποίηση
Θα μείνουν στο σημείο για όλη τη νύχτα

Δημοσίευση 12/2/2026 | 17:55
Κινητοποίηση με επίκεντρο το Σύνταγμα οργανώνει για την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, με αγρότες να μετακινούνται προς την Αθήνα συνοδευόμενοι από τα τρακτέρ τους.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, περίπου 40 αγροτικά οχήματα αναμένεται έως τις 12:00 να έχουν φτάσει στις Αφίδνες υπό συνοδεία της τροχαίας και στη συνέχεια θα κινηθούν προς το κέντρο της πρωτεύουσας.
Τα τρακτέρ προβλέπεται να σταθμεύσουν στο κέντρο, ενώ η βασική συγκέντρωση έχει οριστεί για το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.
Οι συμμετέχοντες έχουν γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να παραμείνουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με προγραμματισμένη αποχώρηση το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου.
Γιατί προχωρούν στην κινητοποίηση
Όπως είχε επισημάνει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, η απόφαση για την κάθοδο στην Αθήνα λήφθηκε επειδή οι αγρότες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Ο ίδιος είχε τονίσει ότι, μετά την αποχώρηση από τα μπλόκα, είχε καταστεί σαφές πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν εφόσον δεν υπήρχε ουσιαστική ανταπόκριση στα αιτήματά τους.
Τα βασικά αιτήματα που παραμένουν ανοικτά
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Αλειφτήρας, ζητήματα που εξακολουθούν να εκκρεμούν περιλαμβάνουν τη μη νομοθετημένη μείωση στην τιμή της κιλοβατώρας, την απουσία σχετικών υπουργικών αποφάσεων, καθώς και την έλλειψη χρονοδιαγράμματος για την κάλυψη απώλειας εισοδήματος που υπολογίζεται στα 160 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, δεν έχει ακόμη οριστεί συνάντηση με τους κτηνοτρόφους για το θέμα της ευλογιάς.












