E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ήττα‑ντροπή για την Ελλάδα με 0‑1 από τα Νησιά Φερόε

Καζο για Ελλάδα, «φτωχό» το σκορ για τα Φερόε..

Ήττα‑ντροπή για την Ελλάδα με 0‑1 από τα Νησιά Φερόε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/11/2014 | 00:00

Ο "πάτος του βαρελιού" δεν έχει τελειωμό. Μια Εθνική βγαλμένη από τους χειρότερους εφιάλτες κάθε Έλληνα φιλάθλου, γνώρισε ήττα-ντροπή από τα Νησιά Φερόε στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", μένοντας στην τελευταία θέση του ομίλου της. Μοιάζει (και είναι) απίστευτο για μια ομάδα που όλοι θαυμάζαμε για τα κατορθώματά της και κατάντησε να χάνει και από... ψαράδες.

Τρίτη εντός έδρας ήττα σε ισάριθμα ματς, αυτή την φορά από έναν αντίπαλο που απαρτίζεται από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και που όμως νίκησε στα ίσια, παίζοντας καλύτερα σε όλο το ματς. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τα έκανε όλα λάθος. Μια εικόνα απαράδεκτη για την οποία ευθύνονται οι πάντες μηδενός εξαιρουμένου.

Η "γαλανόλευκη" δεν έχει πετύχει ούτε ένα γκολ στην έδρα της και μοιραία πήρε αυτό που άξιζε, δηλαδή το απόλυτο τίποτα. Το γκολ του Έντμουντσον στο 61' ήταν και αυτό που χώρισε τις δυο ομάδες και χάρισε μια πανάξια και ιστορική νίκη στα Νησιά Φερόε! Την πρώτη της από το 2011...

Όσο για την Εθνική, άκουσε απίστευτο γιουχάισμα από τους Έλληνες φιλάθλους και το άξιζε. Μια εμφάνιση ντροπιαστική, αποκαρδιωτική. Ιπποτικό χειροκρότημα απ' όλο το γήπεδο για τους φιλοξενούμενους που έζησαν μαγικές στιγμές στο Φάληρο.

 
Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Στέφανο Ριτσόλι

Βοηθοί: Ρενάτο Φαβεράνι, Αντρέα Στεφάνι

 

ΕΛΛΑΔΑ (Ρανιέρι): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Μόρας, Καράμπελας (78' Μάνταλος), Μανιάτης, Σάμαρης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Καρέλης (62' Μαυρίας), Γκέκας (46' Αθανασιάδης).

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ (Όλσεν): Νίλσεν, Νάτεσταντ, Γκρέγκερσεν, Νάες, Ντάβιντσεν, Χολστ (75' Γιουστίνουσεν), Μπέντζαμινσεν, Βαντχάμαρ, Χάνσον, Όλσεν (88' Κλέμιντ Ολσεν), Έντμουντσον (86' Φέρε).

 
Γκολ: 61' Έντμουντσον

Κάρτες: 33' Όλσεν, 49' Χάνσον, 57' Γκρέγκερσεν, 88' Μανωλάς

Ανασκόπηση αγώνα

Η εικόνα της Εθνικής ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, δεν διέφερε σε τίποτα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως ήταν και χειρότερη, διότι αντίπαλος ήταν οι... ερασιτέχνες από τα Νησιά Φερόε. Και όμως, το 0-0 του 45λεπτου φαντάζει (και ήταν) κολακευτικό για την ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι, μιας και ο Ορέστης Καρνέζης έκανε δυο εξαιρετικές επεμβάσεις, ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του στο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Ένα σουτ του Χάνσον στο 9', αποτέλεσε την πρώτη προειδοποίηση για την εστία του Έλληνα πορτιέρε, με την Εθνική να ανεβάζει "στροφές" στην συνέχεια και να έχει δυο καλές φάσεις με τους Χριστοδουλόπουλο (11') και Κονέ (14' κεφαλιά). Οι παίκτες των Νησιών Φερόε ήταν αυτοί που βρέθηκαν πιο κοντά στο γκολ, αλλά το φάουλ του Όλσεν στο 17' βρήκε το δεξί δοκάρι του Καρνέζη. Παραλίγο να γινόταν το 0-1 για τους φιλοξενούμενους...

Η "γαλανόλευκη" είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και σε δυο περιπτώσεις στο 36' και στο 38' βρέθηκε μια ανάσα από το 1-0, αλλά οι Καρέλης και Λάζαρος αστόχησαν από πολύ καλή θέση. Δυο φάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα του παιχνιδιού. Εντούτοις, η λευκή ισοπαλία παρέμεινε χάρη στον Καρνέζη, ο οποίος έκανε δυο εντυπωσιακές επεμβάσεις (43' και 47'), όταν σταμάτησε την κεφαλιά του Μπενιάμινσεν και το τετ-α-τετ του Έντμουντσον.

Το δεύτερο μέρος κύλησε χειρότερα από το πρώτο. Η εικόνα της Εθνικής ήταν άθλια και δικαίως έχασε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα ακόμη δοκάρι στο 51΄με τον Μπενιάμινσεν, ενώ ένα λεπτό μετά ο Καρνέζης απέκρουσε το σουτ του Έντμουντσον. Και σα να μην έφτανε αυτό, η Εθνική συνέχισε να παίζει το ίδιο χάλια, με αποτέλεσμα στο 61' να δεχτεί το μοιραίο γκολ με το πλασέ του Έντμουντσον από κοντινή απόσταση.

Αν και θα περίμενε κάποιος πως η ομάδα μας θα αντιδρούσε, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Η κυκλοφορία παρέμενε προβλέψιμη, η άμυνα των φιλοξενούμενων καλά κρατούσε και το γκολ της ισοφάρισης δεν ερχόταν. Ο Κονέ στο 69' έχασε φοβερή ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά το πλασέ του δεν βρήκε στόχο από καλή θέση, ενώ η μεγαλύτερη φάση ήρθε από τον ίδιο παίκτη στο 89', όταν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τα Νησιά Φερόε να θριαμβεύουν και να καταχειροκροτούνται απ' όλους, ενώ οι διεθνείς μαςε υπέστησαν μια άνευ προηγουμένου ταπείνωση. Φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται πλέον για απευθείας πρόκριση και η Εθνική θα πάει να παίξει τα... ρέστα της στο ματς με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ο διαιτητής

Έκανε κάποια λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, όπως στην κάρτα του Όλσεν για εκτός φάση χτύπημα στον Μανιάτη, όπου έδειξε απλή κίτρινη, όμως ήταν κοντά στις περισσότερες φάσεις, είχε καλά τρεξίματα προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος στις αποφάσεις του και να μοιράσει το καρπούζι στη μέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα στο sport24.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκάρει ο πατέρας του 28χρονου που έδειρε υπάλληλο καθαριότητας – «Θα μου πάνε φυλακή τον γιο για 2 ψιλομπουνιές;»

Σήμερα

«Έχει δίκιο ο άνθρωπος, αλλά αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα, θα τον πάνε τσάμπα φυλακή, δεν σκότωσε, δεν έβγαλε όπλο ή μαχαίρι, το παιδί είναι νευρικό, δεν είναι εγκληματίας, θα μου το καταστρέψετε»

Βίντεο σοκ κάνει τον γύρο του διαδικτύου: Ανήλικη χτυπά συνομήλική της και την αναγκάζει να γονατίσει

Σήμερα

«Για να λήξει τι θέμα έτσι, στα γόνατα, στα γόνατα τώρα για να μην γίνει θέμα. Τώρα σου λέω στα γόνατα» λέει η μία ανήλικη στην άλλη

Αστυνομικοί Κύπρος: «Είναι ανθρωποφαγία όλο αυτό» λέει ο Σύνδεσμος ‑ Εκτός υπηρεσίας ο ένας ένστολος

Σήμερα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ροζ σκάνδαλο που έχει γίνει πρώτο θέμα στην Μεγαλόνησο

Έκρηξη στο νοσοκομείο Σερρών: Τραυματίστηκε στο μάτι ο 19χρονος ψυκτικός ‑ Μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα

Ο 19χρονος δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο - Με ελαφρά τραύματα στα χέρια ο 45χρονος ψυκτικός

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα – Επί τόπου η Πυροσβεστική

Σήμερα

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά σε αγροτική έκταση στη Λακωνία ‑ Επιχειρούν εναέρια μέσα

Σήμερα

Στο έργο της κατάσβεσης συμβάλουν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Διάγγελμα Χαμενεΐ στον λαό του Ιράν: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα «τιμωρηθεί»

Σήμερα

Πρόσθεσε ότι ο λαός δε θα ξεχάσει το αίμα των «μαρτύρων» και την επίθεση στην επικράτειά του

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Ερέτρια

Σήμερα

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική, ήχησε και 112 προς τους κατοίκους

Αυστραλία: Αυτοκίνητο εισέβαλε σε εμπορικό κέντρο στη Μελβούρνη

Σήμερα

Το αυτοκίνητο κατάφερε να διαφύγει από το εμπορικό κέντρο και οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.