ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το βιντεοληπτικό υλικό που εξετάζουν οι Αρχές για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού

Νέα διάσταση στην υπόθεση της δολοφονίας στις Φυλακές Δομοκού δίνει το βίντεο που βρίσκεται στα χέρια των ερευνητών. Στο υλικό αποτυπώνονται οι κινήσεις του καθ’ ομολογίαν δράστη και του 50χρονου ισοβίτη λίγο πριν μεταβούν στο σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί.
Στις 18:49, κάμερα καταγράφει τον δράστη να πλησιάζει το κελί του θύματος.
Ένα λεπτό αργότερα, οι δύο άνδρες απομακρύνονται μαζί από την πτέρυγα.
Στις 18:52 εμφανίζονται στον χώρο του υπαρχιφυλακείου, όπου συναντούν έναν ακόμη κρατούμενο και τον αρχιφύλακα.
Λίγα λεπτά μετά, στις 18:56, ο δράστης, το θύμα και ο αρχιφύλακας κατευθύνονται προς το πρώην αρχιφυλακείο. Ο συγκεκριμένος χώρος δεν καλύπτεται από κάμερες ασφαλείας. Εκεί σημειώθηκε η δολοφονία.
Το γεγονός ότι το πρώην αρχιφυλακείο δεν διαθέτει κάμερα βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας. Οι Αρχές εξετάζουν αν ο χώρος είχε επιλεγεί γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Λίγο πριν τις 19:00, δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταγράφονται να κινούνται γρήγορα στον διάδρομο, έχοντας ενημερωθεί για όσα είχαν συμβεί. Το βίντεο που προβλήθηκε από το MEGA αποτυπώνει τη στιγμή της κινητοποίησης μετά τους πυροβολισμούς.
Ο αρχιφύλακας συνελήφθη και κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία ισοβίτη στις Φυλακές Δομοκού. Στις καταθέσεις που έχουν ληφθεί, αναφορές κάνουν λόγο για συχνές εντάσεις το προηγούμενο διάστημα μεταξύ του ίδιου και του θύματος.
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση στο πρώην αρχιφυλακείο, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι οι κρατούμενοι του ζήτησαν να κανονίσει το ραντεβού. Μάρτυρας, ωστόσο, φέρεται να ανέφερε πως άκουσε τους κρατούμενους να λένε ότι ο αρχιφύλακας ήταν εκείνος που τους κάλεσε.
Στην πρώτη του κατάθεση ο αρχιφύλακας φέρεται να είπε ότι είδε τον δράστη να πυροβολεί δύο φορές. Σε επόμενη κατάθεση δεν επανέλαβε την ίδια περιγραφή, παραδεχόμενος πάντως ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά του.
Παράλληλα, ερευνάται πώς το όπλο εισήχθη στο σωφρονιστικό κατάστημα και πώς πέρασε από τις μαγνητικές πύλες ελέγχου. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η διαδρομή που ακολούθησε ούτε ο τρόπος με τον οποίο κατέληξε στα χέρια του δράστη.
Η έρευνα για τη δολοφονία στις Φυλακές Δομοκού βρίσκεται σε εξέλιξη, με το βιντεοληπτικό υλικό να αποτελεί βασικό στοιχείο για τη σύνθεση του παζλ των γεγονότων.
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
STORIES
STORIES
STORIES
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΧΕΣΕΙΣ