E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό

Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες για την Ημερίδα
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου και ώρα 10.00-13.00 στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Σωρού 74, στο Μαρούσι.
Δήλωσε συμμετοχή στέλνοντάς μας τα στοιχεία σου στο [email protected].  
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!  
 
Τη συζήτηση θα συντονίσει η ¶ννα Δρούζα
Σχολικός εκφοβισμός- Κορυφαίοι επιστήμονες δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματά σου.
Πρόγραμμα Ημερίδας – Ομιλητές
Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτο μέρος: Αναλύοντας τον σχολικό εκφοβισμό.

Η Νένη Περβανίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια  Αναπτυξιακής και  Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών-Υπεύθυνη Κέντρου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής-Μονάδας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, Νοσοκομείο Παίδων ¨Η Αγία Σοφία”, θα μας μιλήσει για το τι είναι το bulling, ποσο συχνό ειναι, ποιες είναι οι μορφές του.

Ο ¶λκης Κωνσταντίνος Τσιάντης, MD, PhD, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος των προγραμμάτων «ΣΤΟΠ στην Ενδοσχολική Βία» και «ΚΑΤΑ-νοώντας το Σχολικό εκφοβισμό» της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., που υλοποιεί από το 2006 προγράμματα/παρεμβάσεις στα σχολεία και Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, θα μας εξηγήσει τι είναι και τι δεν είναι σχολικός εκφοβισμός και θα μας ενημερώσει για την αξία της πρόληψης και τις σύγχρονες στρατηγικές αντιμετώπισης.

Η Μαρκέλλα Καπλάνη σχολική ψυχολόγος και κάτοχος πιστοποίησης στην Ειδική Αγωγή (PgCert) με εκτενή εμπειρία στην εφηβική και παιδική ηλικία, συμβουλευτική γονέων, όπως και σε θέματα άγχους, κατάθλιψης και εκφοβισμού θα μας μιλήσει για περιστατικά αλλά και περιπτώσεις bullying που και η ίδια έχει αντιμετωπίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρία Μπογιατζή, είναι παιδιατρική νευροψυχολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Νευροεπιστήμες από το King's College υποψήφια διδάκτωρ στη Νευροψυχολογία, στο τμήμα Αναπτυξιακής Ψυχιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και  Academic Link Person στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου θα παρουσιάσει το θέμα «Παιδιά με ειδικές ιδιαιτερότητες-αντιμετώπιση σχολικού εκφοβισμού».

Δεύτερο Μέρος: Ο διαδικτυακός εκφοβισμός Cuberbullying


Η Βιργινία Φισούν είναι Κλινική Ψυχολόγος, MSc, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής ΕταιρείαςΜελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο θα  παρουσιάσει το φαινόμενο του Διαδικτυακού Εκφοβισμού, τα χαρακτηριστικά του θύτη και του θύματος, οι ψυχολογικές προεκτάσεις του φαινομένου, οι διαστάσεις του φαινομένου στην Ελληνική πραγματικότητα, μέσα από ερευνητικά δεδομένα της Εταιρείας και θα αναλυθούν οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο Φώτης Σπυρόπουλος δικηγόρος με δύο μεταπτυχιακά διπλώματα, ένα στο ποινικό δίκαιο και ένα στην εγκληματολογία έχοντας θητεύσει  ως αν. Καθηγητής Εγκληματολογίας στην Ελληνική Αστυνομική Ακαδημία, και  συνεργάτης τη Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος θα μας  μιλήσει για το Bullying του μέλλοντος. Θα δούμε πως το Cyberbulling εισάγει νέες πρακτικές εκφοβισμού (μέσω απειλητικών μηνυμάτων ακόμα και μέσω γυμνών φωτογραφιών). Θα μας παρουσιάσει μια νέα έρευνα σύμφωνα με την οποία οι ανήλικοι που ασχολούνται με το διαδίκτυο αναπτύσσουν το iq τους αλλά χάνουν σταδιακά την ικανότητα της ενσυναίσθησης. Τίτλος ομιλίας: Digital και cyberbullying και αθέμιτη χρήση ηλεκτρονικών πληροφοριών.

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της Ημερίδας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η ¶ννα Δρούζα.
 Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα λειτουργεί Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 2-10 ετών.
 
Ας γνωρίσουμε καλύτερα τους ομιλητές μας:
Τσιάντης ¶λκης Κων/νος
Ο ¶λκης Κωνσταντίνος Τσιάντης, Μ.D, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, είναι Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.).
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2003) και αριστούχος Διδάκτωρ στο ίδιο τμήμα.
Μετεκπαιδεύτηκε στη Σουηδία όπου και έλαβε τίτλο ειδικότητας στην Ψυχιατρική (2010) από την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρολίνσκα, Στοκχόλμη (Karolinska University Hospital).
Στην ίδια κλινική κατείχε μόνιμη θέση και εργάστηκε με το βαθμό του Διευθυντή (Överläkare) (2010-2011) σε Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας με βασικό κλινικό πεδίο ενδιαφέροντος τις συναισθηματικές διαταραχές και διαταραχές προσωπικότητας.
Έχει εργαστεί, επίσης, στην εξειδικευμένη μονάδα ψυχοθεραπευτικής αντιμετώπισης σοβαρών διαταραχών προσωπικότητας: Μ.B.T.-Τeamet Huddinge (Mentalization Based Therapy for Borderline Personality Disorder), στο νοσοκομείο Καρολίνσκα, Στοκχόλμη (Karolinska University Hospital).
Εκπαιδεύτηκε στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Εφήβων στο Erica Foundation, Στοκχόλμη (Diploma, Stockholm University) (2010), και στην ψυχοθεραπεία εφήβων, νέων ατόμων και ενηλίκων, στο Anna Freud Centre, Λονδίνο (Μentalization Βased Τherapy, MBT & Dynamic Interpersonal Therapy ,DIT) καθώς και στο Erica Foundation, Στοκχόλμη (Time-Limited Psychotherapy, TLP).
Έχει συμμετάσχει ως κλινικός επόπτης στο πρόγραμμα εκπαίδευσης φοιτητών Ιατρικής (2008-2011) του Ινστιτούτου Καρολίνσκα, Στοκχόλμη (Karolinska Institute, Stockholm), και ως επόπτης ειδικευομένων Ψυχιάτρων (2010-2011) στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρολίνσκα, Στοκχόλμη (Karolinska University Hospital). Είναι Eπιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος Παρέμβασης «Στοπ στην Ενδοσχολική Βία της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Νένη Περβανίδου
Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών-Υπεύθυνη Κέντρου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής-Μονάδας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο, Νοσοκομείο Παίδων ¨Η Αγία Σοφία”. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στην Α΄Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”.  Ελαβε τη Διδακτορική της Διατριβή  με Θέμα τη “Μετατραυματική Διαταραχή Στρες  στα παιδιά και του εφήβους” απο την Α΄Παιδιατρική και την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Αναπτυξιακή και Συμπεριφορική Παιδιατρική στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.  Απο το 2007 είναι υπεύθυνη της Μονάδας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής της ΑΆ Παιδιατρικής ΚΛΙνικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων  “Η Αγία Σοφία”και του Ιατρείου Παιδικής Παχυσαρκίας. Έχει 35 περίπου δημοσιέυσεις σε ξένα απιστημονικά περιοδικά με σημαντικό συντελεστή απήχησης και 90 περίπου παρουσιάσεις σε διεθνή ή ευρωπαικά συνέδρια. Είναι μέλος ΔΣ 2 Ελληνικών Επιστημονικών Εταιρειών και πολλών Διεθνών ή Ευρωπαικών.
 
Η Βιργινία Φισούν
είναι Κλινική Ψυχολόγος, MSc Παν/μίου Αθηνών και υποψήφια Διδάκτωρ του Παν/μίου Αθηνών, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο και τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας. Εργάστηκε ως Προϊσταμένη στον Τομέα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, ενώ σήμερα εργάζεται στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν.Α. "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" . Ασχολείται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, σε ατομικό, οικογενειακό και ομαδικό επίπεδο, ενώ παράλληλα εξειδικεύεται σε θέματα εθισμού στο διαδίκτυο.
Η Μαρία Μπογιατζή
είναι παιδιατρική νευροψυχολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Νευροεπιστήμες από το King's College. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Νευροψυχολογία, στο τμήμα Αναπτυξιακής Ψυχιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, με ερευνητικό πεδίο στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος και γενετικά σύνδρομα. Εργάζεται από το 2000 ως θεραπεύτρια και ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων για γονείς και επαγγελματίες, καθώς και ως Academic Link Person στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Ο Φώτης Σπυρόπουλος
είναι δικηγόρος και οικονομολόγος. Έχει λάβει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα, ένα στο ποινικό δίκαιο και ένα στην εγκληματολογία. Παρέδωσε και πρόκειται άμεσα να υποστηρίξει τη διδακτορική του διατριβή αναφορικά με την ασφάλεια των πληροφοριών στο διαδίκτυο.
Από τον Αύγουστο του 2013 εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως αν. μέλος της Ευρωπαϊκής Συμβουλευτικής Ομάδας Καταναλωτών (ΕΣΟΚ) – European Consultative ConsumersΆ Group (ECCG), διορισθείς με απόφαση της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Από το 2007 έως το 2009 και από το 2012 έως το 2013 θήτευσε ως αν. Καθηγητής Εγκληματολογίας στην Ελληνική Αστυνομική Ακαδημία.
Από τον Ιανουάριο του 2014 συνεργάζεται με τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος ως ειδικός σε θέματα πολιτικών της ΕΕ για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Είναι επίσης Νομικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝ.ΚΑ) από τον Αύγουστο του 2010.
Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2011 ήταν Νομικός Σύμβουλος της Αν. Υπουργού Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Έχει, επίσης, θητεύσει ειδικός βοηθός του τομέα ποινικών επιστημών της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2007 – 2009) και την περίοδο αυτή είναι υπεύθυνος ακαδημαϊκών εργασιών στο μάθημα της Εγκληματολογίας. Ένα από τα θέματα τα οποία επιβλέπει είναι η βία στο σχολείο μεταξύ ανηλίκων.
Συμμετέχει σε νομοπαρασκευαστικές ομάδες εργασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και είναι ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Μεσολογγίου (Εργαστήριο Κοινωνικών Ερευνών). Είναι, επίσης, ο αρχισυντάκτης του ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού του Εργαστηρίου Ποινικών και εγκληματολογικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών www.theartofcrime.gr.
Είναι ένας από τους πλέον ειδικούς στην Ελλάδα αναφορικά με το θέμα του bullying και έχει συγγράψει τη μονογραφία "Σχολικός τραμπουκισμός" η οποία έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες για το θέμα στην Ελλάδα και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Έχει, τέλος, δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και ιστοσελίδες.

Η Μαρκέλλα Καπλάνη
έλαβε το προπτυχιακό της (B.Sc.) στην Ψυχολογία από το Empire State College της Αμερικής και εν συνεχεία εξειδικεύτηκε στην Κλινική-Συμβουλευτική Ψυχολογία μέσω των μεταπτυχιακών της σπουδών (M.A.) από το LaSalle Univeristy. Η κα. Καπλάνη είναι, επίσης, κάτοχος πιστοποίησης
στην Ειδική Αγωγή (PgCert).
Η κα. Καπλάνη έχει εκτενή εμπειρία στην εφηβική και παιδική ηλικία, συμβουλευτική γονέων, όπως και σε θέματα άγχους, κατάθλιψης και αυτο-εκτίμησης. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε προγράμματα στήριξης ατόμων με ψυχικές ασθνένειες στο Κέντρο Ημέρας του Nέου Kόσμου, ενώ παράλληλα έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους δημότες Αγίου Δημητρίου μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας που παρέχει ο δήμος.
Στην παρούσα φάση η κα. Καπλάνη είναι Συντονίστρια Προγράμματος Ειδικής Αγωγής σε ιδιωτικό Αμερικάνικο εκπαιδευτήριο, υποστηρίζοντας μαθητές όλων των ηλικιών ακαδημαϊκά αλλά και συμβουλευτικά.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προσφορές έως και ‑70% σε όλη την Ελλάδα και μία νύχτα δώρο!

Πριν 10 ώρες

Κλείσε νωρίς τις διακοπές σου και επωφελήσου!

Eκπτώσεις έως ‑ 50% σε παιδικά παιχνίδια!

Πριν 10 ώρες

Γεμίστε το χρόνο των παιδιών σας

Προσωποποιημένα ημερολόγια για τη νέα χρονιά έως ‑50%!

Χτες

Διαλέξτε για εσάς και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Aegean: Το οικογενειακό ταξίδι έχει μόνο... προνόμια!

Χτες

Δείτε τα μοναδικά προνόμια του AEGEAN ForFamilies

Μια λίστα με εκπτώσεις έως ‑60% σε είδη supermarket!

Πριν 5 μέρες

Μεγάλη ποικιλία ειδών!

Black Friday εκπτώσεις έως ‑ 80% σε παπούτσια!

Μια λίστα από τα μεγαλύτερα eshops!

Βρήκαμε εκπτώσεις έως ‑ 80% σε αθλητικά είδη!

Μια λίστα από τα μεγαλύτερα eshops!

Black Friday εκπτώσεις συνεχίζονται έως ‑ 70% σε είδη σπιτιού!

Πριν 1 εβδομάδα

Ανανέωσε τους χώρους του σπιτιού σου και όχι μόνο!

Σήμερα όλες οι πτήσεις της Aegean έως ‑50%!

Πριν 1 εβδομάδα

Πτήσεις μεταξύ 15/01/2024 - 26/10/2024

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.