E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ελληνική πατέντα: Έξυπνη τσάντα που αποτρέπει την κλοπή της

Θα διαθέτει αισθητήρες που θα αναγνωρίζουν το χέρι του ιδιοκτήτη

Ελληνική πατέντα: Έξυπνη τσάντα που αποτρέπει την κλοπή της
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/11/2014 | 00:00

Μια έξυπνη τσάντα, που αποτρέπει την κλοπή της, ήταν ανάμεσα στις επιχειρηματικές ιδέες τεσσάρων ομάδων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας «To biz or not biz?» και προχώρησαν στο δεύτερο μέρος του (στις 24 και 25 Νοεμβρίου), το οποίο θα αναδείξει και τον νικητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 24χρονη Λίλια Ραντουκάν, τελειόφοιτη στο Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης) συνέλαβε την ιδέα για την έξυπνη τσάντα που αποτρέπει την κλοπή της.

Έχοντας η ίδια μια δυσάρεστη εμπειρία, όταν, μέσα στο λεωφορείο στο οποίο επέβαινε πριν από ένα εξάμηνο για να πάει στη δουλειά της, της έσκισαν την τσάντα και της έκλεψαν το πορτοφόλι, η Λίλια συνέλαβε την παραπάνω ιδέα.

«Έμεινα χωρίς λεφτά, έπρεπε να δανειστώ από τους συνεργάτες μου [...] Είχα μέσα στο πορτοφόλι κάρτες που έπρεπε να ακυρώσω, είχα προσωπικές κάρτες που είχα μαζέψει, αναμνήσεις...» εξήγησε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή τη δική της εμπειρία η Λίλια σκέφτηκε να δουλέψει πάνω στην ιδέα της μαζί με τον συμφοιτητή της Μίλτο Υφαντή.

«Είναι μια τσάντα που έχει στόχο να βοηθήσει στην πρόληψη των κλοπών προσωπικών αντικειμένων μέσα σε μέσα μαζικής μεταφοράς, π.χ. λεωφορεία συνήθως, αλλά και οπουδήποτε αλλού μπορεί κάποιος να επιχειρήσει να ανοίξει την τσάντα κάποιου» δήλωσε, από την πλευρά του, ο 23χρονος τελειόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Αυτοματισμού στο ΑΤΕΙΘ.

Η τσάντα θα περιέχει έναν εσωτερικό μηχανισμό με αισθητήρες που αντιλαμβάνεται και ξεχωρίζει το χέρι του ιδιοκτήτη, ενώ ειδοποιεί άμεσα, αν ξένο χέρι επιχειρήσει να εισβάλει στο εσωτερικό της τσάντας. Μάλιστα, είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο χρήστης να μην χρειάζεται να πατήσει κάποιο κουμπί ενεργοποίησης ώστε να είναι φιλικό και προς άτομα μεγάλης ηλικίας, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προς το παρόν, όπως διευκρίνισε η κ. Ραντουκάν, επειδή βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξής του, ο μηχανισμός «θα βγει σαν την παλάμη ενός χεριού» και αργότερα, σε στάδιο παραγωγής, θα έχει μικρότερο μέγεθος. Στην αρχική σκέψη της ομάδας είναι «να παράγουμε μόνο τον μηχανισμό και έπειτα να συνεργαστούμε με κάποια εταιρεία που παράγει τσάντες και να τον τοποθετούμε μέσα» σημείωσε.

Η Λίλια και ο Μίλτος έχουν τελειώσει την πρακτική τους άσκηση και τώρα δεν εργάζονται κάπου και αυτή είναι μια προσπάθεια για την έναρξη μιας επιχειρηματικής δραστηριοποίησης, όπως επεσήμαναν.

Η έναρξη του διαγωνισμού έγινε τον περασμένο Οκτώβριο από το Κέντρο «Εργάνη» με την υποστήριξη του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Innovation Farm, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Έξι ομάδες νέων ανθρώπων παρουσίασαν τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες, ενώ τέσσερις απ' αυτές κέρδισαν το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση (24-25 Νοεμβρίου) που προβλέπει την ολοκληρωμένη παρουσίαση της ιδέας του στο bootcamp (εντατικό εργαστήρι επιχειρηματικότητας, προσαρμοσμένου στις ανάγκες των πολύ μικρών επιχειρήσεων). Η νικήτρια ομάδα θα βραβευτεί με το συμβολικό ποσό των 500 ευρώ.

Πηγή: newsbeast.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρένο στα ενοίκια από το 2026: Πάγωμα μισθωμάτων, επιδότηση ανακαινίσεων και νέοι κανόνες στην αγορά κατοικίας

Σήμερα

Δέσμη παρεμβάσεων με «κλειδωμένα» ενοίκια έως 5 χρόνια, επιδότηση έως 300 €/τ.μ. για κλειστά ακίνητα και διοικητικό καθορισμό τιμών στις νέες οικοδομές

Ο Αρης 2‑0 τον Παναιτωλικό και παίζει με Παναθηναϊκό στους 8 του Κυπέλλου

Σήμερα

Με δύο γκολ των Μορόν, Ράσιτς από το πρώτο ημίχρονο ο Αρης κέρδισε εύκολα τον Παναιτωλικό στη Θεσσαλονίκη και προκρίθηκε στο μονό προημιτελικό Κυπέλλου

«Τίμιο ξύλο» στη Φλώρινα: Βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό και πλακώθηκαν

Σήμερα

Τις σκηνές ντροπής παρακολούθησαν και αρκετά παιδιά που παρεβρίσκονταν στην τελετή

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σήμερα

Τα ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται πιθανώς από τοπικές χαλαζοπτώσεις

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα Θεοφάνια σε Αθήνα και Πειραιά

Σήμερα

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων

Πώς το ταξίδι στον Παναμά κατέληξε σε τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων

Σήμερα

Μια Ελληνίδα συμβολαιογράφος πέθανε κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά, ενώ ο δικηγόρος σύζυγός της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

«Αιχμάλωτος πολέμου», «ηγέτης της Βενεζουέλας» και «αθώος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Μαδούρο – Όσα έγιναν στα 40 λεπτά της ακρόασης

Σήμερα

Ο Τραμπ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές στη Βενεζουέλα μέσα τις επόμενες τριάντα ημέρες

Καρυστιανού για νέο κόμμα: Οι διεργασίες, αν θα είναι η ίδια πρόεδρος και η αιχμιρή κριτική στον Τσίπρα

Σήμερα

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μίλησε για τα χαρακτηριστικά του νέου σχηματισμού και απάντησε στο ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής.

Σέρρες: Από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής του ήταν νεκρός ο πυροσβέστης – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Χτες

Η κηδεία του 45χρονου πυροσβέστη θα γίνει αύριο το μεσημέρι - Έκκληση της οικογένειας μέσω δικηγόρου να σταματήσουν οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί και οι εικασίες για τα αίτια θανάτου

Διπλώματα οδήγησης: Τέλος εποχής στη χρήση τους – Οι αλλαγές

Χτες

Μέχρι πότε θα πρέπει να γίνει η αντικατάστασή τους

Ο πρόεδρος της Κολομβίας έτοιμος να «πάρει τα όπλα» μετά τις απειλές Τραμπ

Χτες

O Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τον κολομβιανό πρόεδρο «άρρωστο άνθρωπο», κατηγορώντας τον ότι «φτιάχνει κοκαΐνη και την πουλά στις Ηνωμένες Πολιτείες»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.