E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ποιες συσκευές φουσκώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Πώς μπορούμε να μειώσουμε το ενεργειακό κόστος στο σπίτι μας

Ποιες συσκευές φουσκώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Αντίστροφη μέτρηση για κατοικίες χαμηλού άνθρακα – Countdown to Low Carbon Homes», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων «Eracobuild» της ΕΕ, καταγράφηκαν οι καλές πρακτικές για ενεργειακή αναβάθμιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την έρευνα επιλέχτηκαν 20 κατοικίες στη Θεσσαλονίκη που έχουν ήδη κάνει κάποια ενεργειακή αναβάθμιση πρόσφατα. Παράλληλα, επιλέχθηκαν άλλες 20 κατοικίες στη Θεσσαλονίκη, που επιθυμούν να κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση στο άμεσο μέλλον. Και στις 40 κατοικίες ενσωματώθηκε ένα φιλικό σύστημα παρακολούθησης της ηλεκτρικής ενεργειακής κατανάλωσης, το οποίο κατέγραφε σε 24ωρη βάση την ενεργειακή τους συμπεριφορά.

Οι κατοικίες που αναβαθμίστηκαν είχαν μεγάλη διαφορά στα έξοδα θέρμανσης –τα οποία μειώθηκαν ως 65%–, ενώ στις υπόλοιπες 20 κατοικίες, που σχεδιάζεται να αναβαθμιστούν ενεργειακά, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια εξοικονόμησης ενέργειας, που, σε κάθε περίπτωση, είναι μεγαλύτερα από 15% και φθάνουν μέχρι και το 75%.

Όσον αφορά τις συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα... ένοχες κρίθηκαν οι τηλεοράσεις ή οι υπολογιστές που μένουν σε κατάσταση αναμονής, τα tablet, τα πιστολάκια, αλλά και το ψυγείο, όπως αναφέρει ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, αναπληρωτής καθηγητής του Εργαστηρίου Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ Γρηγόρης Παπαγιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιστολάκι είναι μία από τις πλέον ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, πιο ενεργοβόρα ακόμη και από το σίδερο!

«Ήταν από τις μετρήσεις που εξέπληξαν τους ιδιοκτήτες», σύμφωνα με τον κ. Παπαγιάννη.

Ακόμη, αν έχετε παλιό ψυγείο, καίτε περισσότερο ρεύμα: «Ίσως κάποιος δεν το συνειδητοποιεί, αλλά τα παλιά ψυγεία μπορεί να μην χαλάνε εύκολα, αλλά λειτουργούν ολόκληρο το 24ωρο και είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα», σημειώνει ο κ. Παπαγιάννης.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυπτά Παρθενώνα: Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου «άδειασε» τον Σούνακ

Σήμερα

«Θα συνεχίσω να παλεύω για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα παρά την κίνηση του Σούνακ»

Η επιστολή Κασσελάκη σε Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και Κωνσταντοπούλου για τα Γλυπτά

Σήμερα

Προτείνει τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής στη Βουλή

Τέλος ο δωρεάν αέρας στα βενζινάδικα

Σήμερα

Η οικονομική κρίση αναγκάζει τους πρατηριούχους να σταματήσουν τη δωρεάν παροχή αέρα στους οδηγούς.

Rolling Stone για τον θάνατο του Χένρι Κίσινγκερ: «Στα τσακίδια! Επιτέλους πέθανε»

Σήμερα

«Ο Χένρι Κίσινγκερ ήταν ένας από τους ανθρώπους που ευθύνονται για τις μαζικότερες δολοφονίες στην ιστορία»

Πακιστάν: Πατέρας σκoτωσε την κόρη του για μια φωτογραφία στα social media

Σήμερα

Η κίνησή της τον ντρόπιασε - Στη δολοφoνία μετείχαν κι άλλοι συγγενείς

Χαμάς: Ανέλαβε την ευθύνη για την τρoμοκρατική επiθεση με τους τρεις vεκρούς στην Ιερουσαλήμ

Σήμερα

Η ισραηλινή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι δύο δράστες της επiθεσης, αδέλφια, σκοτώθηκαv μετά την επiθεση που εξαπέλυσαν εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου

Πέθαvε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Σήμερα

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε ένας από τους πιο βραβευμένους και μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς

Πέθανε ο ηθοποιός Dean Sullivan

Σήμερα

Έφυγε σε ηλικία 68 ετών

O μεγιστάνας που θέλει να νικήσει τον χρόνο παρουσίασε στα social media το «baby face» του και τον βρήκαν ... ανατριχιαστικό

Σήμερα

Η εμφάνισή του χαρακτηρίστηκε «ανατριχιαστική» και «αλλόκοτη» από σχολιαστές στο «Χ»

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.