E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»

«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι ζήτησε συγγνώμη»

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/3/2026 | 21:12

Νέες σοβαρές καταγγελίες για περιστατικά βίας και εκφοβισμού μέσα σε σχολεία έρχονται στο φως, με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη, που – σύμφωνα με καταγγελίες – δεχόταν έντονο bullying.

Στο προσκήνιο βρίσκεται πλέον η περίπτωση του καθηγητή Μαθηματικών Κώστας Σταυρόπουλος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τα όσα, όπως υποστηρίζει, βίωσε στο σχολείο όπου υπηρετούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με πετούσαν πέτρες – φοβάμαι για τη ζωή μου»

Ο εκπαιδευτικός περιγράφει μια καθημερινότητα γεμάτη ένταση και φόβο, κάνοντας λόγο για επιθέσεις από μαθητές, ρίψεις αντικειμένων και απειλητικές συμπεριφορές.

Όπως αναφέρει, στις 25 Οκτωβρίου 2024 κατέθεσε αναφορά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καταγράφοντας σειρά περιστατικών βίας.

«Φοβάμαι για τη ζωή μου», δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ περιγράφει ότι κατά τη διάρκεια των εφημεριών του στο προαύλιο δεχόταν ακόμη και πέτρες. Σε ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά, μαθητής φέρεται να εισέβαλε σε συνεδρίαση καθηγητών και να κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταγγελίες για αδιαφορία και αντιστροφή της εικόνας

Παρά τις αναφορές του, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε η αναμενόμενη αντίδραση από τις αρμόδιες αρχές.

Αντί, όπως λέει, να διερευνηθούν οι καταγγελίες, κατατέθηκαν σε βάρος του αναφορές από γονείς, ενώ η διεύθυνση του σχολείου τον κατηγόρησε ότι διαταράσσει τη λειτουργία του.

Η υπόθεση μάλιστα έφτασε μέχρι την εισαγγελία, με ερώτημα για την ψυχική του κατάσταση. Τελικά, ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω ενέργειες και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με παρουσίασαν ως επικίνδυνο, στα όρια ψυχιατρικής διαταραχής. Τελικά δεν είμαι τρελός», τονίζει.

«Μεροκάματο τρόμου» στο σχολείο

Ο καθηγητής περιγράφει τις εφημερίες του ως «μεροκάματο τρόμου», σημειώνοντας ότι περιστατικά παραβατικότητας ήταν καθημερινά, από χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου μέχρι επικίνδυνα παιχνίδια και άρνηση συμμόρφωσης.

«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι “ζήτησε συγγνώμη”», αναφέρει, καταγγέλλοντας ελλιπή αντιμετώπιση των περιστατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά τη δικαίωσή του από τη Δικαιοσύνη, ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του, κάνοντας λόγο για «βάναυση και συκοφαντική προσβολή» της προσωπικότητάς του. «Έφυγα γιατί δεν ανέχομαι να με συκοφαντούν μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας. Θα κινηθώ νομικά», δηλώνει.

Σύνδεση με την υπόθεση της Θεσσαλονίκης

Οι καταγγελίες αυτές έρχονται να προστεθούν σε όσα αναφέρουν συγγενείς της εκλιπούσας καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι κάνουν λόγο για αντίστοιχα περιστατικά bullying και αδράνεια των αρμόδιων φορέων.

Όπως σημειώνουν, πρόκειται για μια «σταδιακή δολοφονία χαρακτήρα», αναδεικνύοντας – για ακόμη μία φορά – το σοβαρό πρόβλημα της βίας και της έλλειψης αποτελεσματικής διαχείρισης στα σχολεία. Η υπόθεση επαναφέρει με έντονο τρόπο στο προσκήνιο την ανάγκη για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, προκειμένου να προστατευθούν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας

Σήμερα

«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»

Σήμερα

«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι ζήτησε συγγνώμη»

Απόλυτη ανατροπή: Η ΕΕ ξανανοίγει το «παγωμένο» εμπορικό deal με τις ΗΠΑ εν μέσω πολέμου στον Κόλπο

Σήμερα

Η ΕΕ επανεκκινεί την κύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που ο πόλεμος στον Κόλπο και η κρίση στο Ορμούζ ανατρέπουν το παγκόσμιο εμπόριο

Η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα μήνυσε την OpenAI για μαζική υφαρπαγή του περιεχομένου της

Σήμερα

Η Britannica ισχυρίζεται επιπλέον ότι η OpenAI παράγει επινοημένες πληροφορίες και τις αποδίδει ψευδώς στον εκδότη

Αρτα: Επί τρεις ώρες ήταν εγκλωβισμένος ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του

Σήμερα

Οι συνάδελφοί του παρότι γνώριζαν πού είχε θαφτεί, δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν

«Τουρισμός καυσίμων»: Ευρωπαίοι οδηγοί σε απόγνωση διασχίζουν σύνορα χωρών για να βάλουν βενζίνη

Σήμερα

Στην Ολλανδία, η μέση τιμή της απλής βενζίνης ξεπερνά τα 2,17 ευρώ - Δείτε τα βίντεο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά εκτός top‑50 μετά τον Απρίλιο του 2018

Σήμερα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης

Τραμπ: «Πρέπει να σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»

Σήμερα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είμαι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος».

Αποκάλυψη της Washington Post για το Ισραήλ

Σήμερα

Το Ισραήλ καλεί τους Ιρανούς να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος, αν και γνωρίζει ότι τους στέλνει σε μαζική σφαγή

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Μαρία Καρρά, χήρα του Γιώργου Τράγκα

Σήμερα

Αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Τραμπ: Δεν «χρειαζόμαστε» πλέον ούτε επιθυμούμε τη βοήθεια των χωρών του ΝΑΤΟ

Σήμερα

Σε παραδοχή πως οι περισσότεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δεν θέλουν να εμπλακούν στη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, προχώρησε σε οργίλο ύφος ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.