ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Πρόλαβε να δει και δισέγγονα

Σε ηλικία 108 ετών έφυγε από τη ζωή η κυρά Ρηνιώ Βούη, το γένος Λελέκη, η γηραιότερη γυναίκα της Καλύμνου. Μια μορφή που σημάδεψε το νησί με την αγωνιστικότητα και τη δύναμή της, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη οικογένεια και έντονες μνήμες στους κατοίκους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ληξιαρχείου, γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1918 στην Κάλυμνο, όπου και έζησε όλη της τη ζωή.
Απέκτησε έξι παιδιά – εκ των οποίων το ένα προαπεβίωσε – και είδε την οικογένειά της να μεγαλώνει με εγγόνια και δισέγγονα.
Η κυρά Ρηνιώ έζησε στο Καντούνι και για δεκαετίες ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία. Οι παλαιότεροι τη θυμούνται να διανύει μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια για να πουλήσει το γάλα της, σε μια εποχή γεμάτη δυσκολίες.
Ο δήμαρχος Καλύμνου, Γιάννης Μαστροκούκος, την αποχαιρέτησε τονίζοντας:
«Ήταν μια γυναίκα που έλεγε πάντα αυτό που ήθελε, χωρίς περιστροφές. Αποτελούσε για το νησί μας μια μορφή που ξεχώριζε για την αγωνιστικότητα και τη μαχητικότητά της».
Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.
Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
STORIES
STORIES
STORIES
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΧΕΣΕΙΣ