E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανακηρύχθηκε ο ανάδοχος για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά και ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής

Ανακηρύχθηκε ο ανάδοχος για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/11/2014 | 15:30

Με προσφορά, που ανήλθε σε 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, η κοινοπραξία FRAPORT AG - SLENTEL Ltd (Copelouzos Group) ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη διάρκεια της σημερινής κοινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, αποσφραγίστηκαν οι οικονομικές προσφορές, που υποβλήθηκαν στις 10.10.2014 από τα επενδυτικά σχήματα CASA (Corporation America S.A.) – METKA Α.Ε., FRAPORT AG- SLENTEL Ltd και VINCI Airports S.A.S. – ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε. για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας (Ομάδες Α και Β).

Η FRAPORT AG- SLENTEL Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών. Το ποσό που προσέφερε η κοινοπραξία ήταν σημαντικά υψηλότερο τόσο από την ανεξάρτητη αποτίμηση όσο και από την αμέσως επόμενη προσφορά.

Ειδικότερα, ο προτιμητέος επενδυτής προσέφερε για την Ομάδα Α ¤609 εκατ. εφάπαξ τίμημα και ¤11,3 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, και ¤625 εκατ. και ¤11,6 εκατ. για την Ομάδα Β αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επενδύσεις, που αναμένεται να υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα 4 ετών, ανέρχονται σε ποσό περίπου ¤330 εκατ., ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης σε ποσό περίπου ¤1,4 δισ. Τα ποσά αυτά είναι επιπλέον του εφάπαξ τιμήματος και του ετήσιου εγγυημένου καταβλητέου μισθώματος.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Εμμανουήλ Κονδύλης δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή στο διαγωνισμό και οι προσφορές που υποβλήθηκαν από τις κορυφαίες διεθνώς εταιρείες του χώρου της ανάπτυξης και λειτουργίας αεροδρομίων αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι διεθνείς επενδυτές στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Πασχάλης Μπουχώρης, είπε: «Η παραχώρηση θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα των υποδομών και το επίπεδο εξυπηρέτησης των επιβατών, μέσα από την καλύτερη συντήρηση, λειτουργία και ανάπτυξη των αεροδρομίων. Μέσα από αυτή την ιδιωτικοποίηση δεν αναβαθμίζονται μόνο τα αεροδρόμια αλλά ενισχύεται το τουριστικό προϊόν της χώρας».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Πάτρα: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πλαζ

Χτες

Η σορός του άνδρα βρέθηκε εκτός της θάλασσας

Χίο: Με κρανιοεγκεφαλική κάκωση η 30χρονη που δέχθηκε επίθεση από τον πρώην σύντροφό της

Χτες

Ο δράστης αρχικά τράπηκε σε φυγή, αλλά τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις Αρχές

Καιρός: «Ανοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική ‑ Πολλά προβλήματα στο κέντρο από την ξαφνική μπόρα

Χτες

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες με ισχυρές καταιγίδες, ιδίως στην Αττική και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας

Κεφαλονιά: Κραύγαζε σαν «δαιμονισμένος» στη λιτανεία του Αγίου Γερασίμου ‑ Βίντεο

Χτες

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, ένας άνδρας από όσους είχαν ξαπλώσει, άρχισε ξαφνικά να κραυγάζει ασυνάρτητα

Συνελήφθη άνδρας στη Χίο για απόπειρα δολοφονίας της πρώην συντρόφου του

Χτες

Τη χτύπησε με όπλο στο κεφάλι και στη θωρακική χώρα

Τζετ σκι συγκρούστηκε με φουσκωτό σκάφος στην Κέρκυρα ‑ Στο νοσοκομείο 11χρονος

Χτες

Οι χειριστές τόσο του τζετ σκι όσο και του σκάφους οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας για να καταθέσουν

«Καλάθι» ΔΕΘ: Τι μέτρα σχεδιάζονται για στέγαση, συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές

Χτες

Το οικονομικό επιτελείο ολοκληρώνει τις τελικές εκτιμήσεις

Αττική: 21 έργα πολιτισμού έως το 2027 ‑ Ποια μνημεία αφορούν

Χτες

Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται με χρηματοδότηση 40 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής

Αριέλα λα Λανγκόστα: Η γνωστή influencer βρέθηκε vεκρή στο αυτοκίνητό της

Χτες

Το αντίο του ράπερ και στενού της φίλου 6ix9ine

Συνελήφθη 55χρονος για εμπρησμό στην Πάρνηθα το 2005

Χτες

Σε βάρος του 55χρονου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.