E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εφοριακός... χάρισε σε μεγαλογιατρό πρόστιμα 4,7 εκατ. ευρώ!

Αγνοώντας τις δικαστικές αποφάσεις, που δικαίωναν το Δημόσιο...

Εφοριακός... χάρισε σε μεγαλογιατρό πρόστιμα 4,7 εκατ. ευρώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπροστά σε μια πρωτοφανή υπόθεση διαφθοράς -«φωτογραφία», για πολλούς, της νεοελληνικής πραγματικότητας- βρέθηκαν πρόσφατα οι οικονομικοί εισαγγελείς, που κλήθηκαν να ερευνήσουν το βίο και την πολιτεία εφοριακού, ο οποίος μάλιστα κατείχε και τη θέση του διευθυντή στην Εφορία όπου υπηρετούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ώρα που το Ελληνικό Δημόσιο αναζητούσε τρόπους να καλύψει τις μαύρες τρύπες στον προϋπολογισμό, ψαλιδίζοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, ο εν λόγω εφοριακός -θεωρώντας προφανώς τη ΔΟΥ όπου υπηρετούσε τσιφλίκι του- διέγραφε πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε φορολογούμενους, καταλόγιζε τους φόρους κατά την κρίση του, παραβλέποντας εντελώς τις δικαστικές αποφάσεις που δικαίωναν το Ελληνικό Δημόσιο και αρνούνταν να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

Οπως προέκυψε από την πολύμηνη ποινική έρευνα, ο επίορκος υψηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος, το 2011, είχε φτάσει στο σημείο να «χαρίσει» σε μεγαλογιατρό που δραστηριοποιείται στο χώρο της ομοιοπαθητικής, φόρους και πρόστιμα συνολικού ύψους 4.684.087 ευρώ, ζημιώνοντας με τα αντίστοιχα ποσά το Δημόσιο.

Σε βάρος του εφοριακού Γ.Μ. ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης που ερεύνησε την υπόθεση, άσκησε ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη δράση του εφοριακού -ο οποίος διώκεται και σε πειθαρχικό επίπεδο- είχαν καταγγείλει συνάδελφοί του λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του. Μετά τη διερεύνηση των καταγγελιών ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη καθώς, όπως διαπιστώθηκε, ο εν λόγω υπάλληλος «υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάξιας διαγωγής εντός υπηρεσίας... καθότι με τις ενέργειες και τις παραλείψεις του δεν διαφύλαξε τα συμφέροντα του Δημοσίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημίας».

Σε ποινικό επίπεδο, η υπόθεση ερευνήθηκε με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και πλέον μετά την άσκηση των διώξεων η σχετική δικογραφία βρίσκεται στα χέρια ανακριτή, ο οποίος και θα καλέσει τον κατηγορούμενο σε απολογία και αμέσως μετά θα αποφασίσει για την τύχη του, αν δηλαδή θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερος.

Από την έρευνα που διενήργησε ο κ. Δραγάτσης ήρθαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για την έκνομη δράση του υπαλλήλου. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, ο Γ.Μ. είχε προβεί σε ολική διαγραφή μεγάλων ποσών φόρων και προστίμων που είχαν καταλογιστεί στον γιατρό Σ.Δ. μετά από δεκαετή και πλέον δικαστική διαμάχη του με το Δημόσιο. Η διαγραφή του ποσού έγινε λίγο πριν την έκδοση της οριστικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας και την τελεσιδικία της όλης υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, «ο εφοριακός ως προϊστάμενος της .... ΔΟΥ στις 22/3/2011 και στις 23/3/2011 προέβη σε δικαστικό συμβιβασμό 17 καταλογιστικών πράξεων, αγνοώντας τρεις αποφάσεις επιβολής προστίμων του Κώδικα Βιβλίων Στοιχείων (ΚΒΣ), οκτώ πράξεις προσδιορισμού ΦΠΑ, έξι πράξεις προστίμου ΦΠΑ, χωρίς να τηρήσει την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία της προηγούμενης κατάθεσης δήλωσης κατάργησης δίκης στη γραμματεία του δικαστηρίου».

Με τις αποφάσεις αυτές δικαιώνονταν το Δημόσιο και άνοιγε ο δρόμος για την είσπραξη των φόρων και των προστίμων.

Συνολικά του καταλογίζεται ότι δεν συμμορφώθηκε με 16 πρωτόδικες αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών με τις οποίες καταλογίζονταν οι φόροι και τα πρόστιμα στον μεγαλογιατρό. Μάλιστα, δεν έλαβε καν υπόψη του την απάντηση της Διεύθυνσης Ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Φόρου Εισοδήματος του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία είχε απορριφθεί πρότασή του για επίτευξη συμφωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προέβη σε υπολογισμό των φόρων εμπειρικά, προέβη δε σε δικαστικό συμβιβασμό χωρίς να ζητήσει από τον φορολογούμενο τις βεβαιώσεις από τα διοικητικά δικαστήρια ότι δεν συζητήθηκαν οι σχετικές προσφυγές του. Ο συνολικός φόρος που έπρεπε ο φορολογούμενος να καταβάλει ανέρχονταν στα 4.684.087 ευρώ», αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο.

Επιπλέον, ο εν λόγω υπάλληλος, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις έρευνες, «δεν ανέμενε τη δημοσίευση των πρωτόδικων αποφάσεων επί των καταλογιστικών πράξεων, αγνόησε τις κρίσεις των δικαστών και προέβη σε ολική διαγραφή της οφειλής... Με την κατάργηση της δίκης παραιτήθηκε από κάθε ένδικο μέσο και απεμπόλησε κάθε δικαίωμα του Δημοσίου για περαιτέρω διεκδίκηση».

Τέλος, «δεν επέτρεψε στο Διοικητικό Εφετείο να αποφανθεί επί των αιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων και να εκδώσει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, ούτε συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που ήδη είχαν εκδοθεί».

Σε πειθαρχικό επίπεδο σε βάρος του Γ.Μ. είχε ασκηθεί δίωξη όταν ακόμη ήταν στην υπηρεσία του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στον επίορκο πρώην εφοριακό δεν καταβάλλεται η σύνταξη που κανονικά θα έπρεπε να λαμβάνει, καθώς οι έκνομες πράξεις του καταγγέλθηκαν και του ασκήθηκε δίωξη ενώ ακόμη υπηρετούσε στην Εφορία.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος οι συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου: «Κρατήστε τα τραγούδια και εμένα ξεχάστε με»

Σήμερα

«Αυτό που έκανα να ασχοληθώ με τα τραγούδια ήταν μια ανάγκη. Για να μπορέσω να σταθώ όρθιος. Η δημιουργία είναι μια εγωιστική διαδικασία»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πηγαίνει στη Βόρεια Κορέα: Τι θα ζητήσει από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Σήμερα

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι υπάρχει περιθώριο για «πολύ βαθιές σχέσεις» μεταξύ της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας

Έκρηξη σε κέντρο εκπαίδευσης στρατιωτών στην Τσεχία – Αναφορά για τραυματίες

Σήμερα

Έκρηξη που έγινε σε σημείο αποθήκευσης πυρομαχικών σε χώρο εκπαίδευσης του τσεχικού στρατού προκάλεσε τον τραυματισμό αγνώστου αριθμού ανθρώπων

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου μετά τον ξυλοδαρμό της

Σήμερα

H επίσης δικηγόρος και σύζυγος του γνωστού δικηγόρου, θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή για να καταγραφούν επίσημα τα τραύματα που έχει στο σώμα της

Ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας

Σήμερα

Ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, δήλωσε ότι έχει ψυχολογικά και αφέθηκε ελεύθερος!

Ανατροπή με την απολογία του γνωστού δικηγόρου

Σήμερα

Πληροφορίες ότι θα παραδεχτεί τον ξυλοδαρμό

Αντιπρόεδρος ΔΣΑ: Ο ποινικολόγος που χτύπησε τη γυναίκα του κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης 5 έως 20 ετών

Σήμερα

Το εύρος αυτό της ποινής περιγράφεται στον νέο Ποινικό Κώδικα Φλωρίδη που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.