Ο Guardian παραληρεί για το μπουγατσάν
Το γλυκό που γεννήθηκε από την κρίση και από τη γενιά του Instagram

Ειδικό αφιέρωμα στη νέα τρέλα που έρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, το μπουγατσάν, πραγματοποιεί ο Guardian στο ειδικό τμήμα του που ασχολείται με τις γαστριμαργικές απολαύσεις ανά τον κόσμο.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτό το fusion γλυκό δημιουργήθηκε από την οικονομική κρίση και από τη γενιά του Instagram και συνδυάζει το κρουασάν με την κρέμα της κλασικής μπουγάτσας της Βορείου Ελλάδας.
«Το 2013 ο Κώστας Καπετανάκης και η γυναίκα του, Μαρία, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και αποφάσισαν να επενδύσουν τις οικονομίες τους ανοίγοντας ένα καφέ στην οδό Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη και το ονόμασαν Estrella», αναφέρει ο Guardian και συνεχίζει: «Η επιτυχία του βοηθήθηκε από την εφεύρεση του μπουγατσάν, από τον σεφ Δημήτρη Κοπαράνη, το οποίο εκτός του ότι είναι γευστικό, δείχνει πολύ εντυπωσιακό – ιδιαίτερα όταν προσθέσει κανείς σοκολάτα».
Όταν ο Κοπαράνης το ονόμασε μπουγατσάν και το πόσταρε στο Instagram, έγινε αμέσως viral και το γλυκό άρχισε να ξεπουλάει.
Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας επισημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του καφέ διέθεσαν απεριόριστο ελεύθερο χρόνο στον Κοπαράνη για να δημιουργήσει νέα πιάτα, όπως σαλάτες που σερβίρονται σε βαζάκια μαρμελάδας ή πίτσα που έχει ως έμπνευση το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Η τελευταία του εφεύρεση είναι γαλλικά εκλέρ φτιαγμένα με ελληνικά συστατικά, όπως ταχίνι, τσάι του βουνού και μαστίχα.
Μάλιστα, ο σεφ τονίζει: «Θέλουμε τα πάντα να είναι έκπληξη, θέλουμε οι πελάτες να διασκεδάζουν με το φαγητό».