E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χαϊδάρι: Πτώση της 13χρονης από σχολείο – Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό

Yποβλήθηκε σε πολύωρη και εξαιρετικά δύσκολη χειρουργική επέμβαση

Χαϊδάρι: Πτώση της 13χρονης από σχολείο – Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/4/2026 | 07:21

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Χαϊδάρι, καθώς μια 13χρονη μαθήτρια δίνει μάχη για τη ζωή της μετά την πτώση της από τον πρώτο όροφο του γυμνασίου της. Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε το δυσκολο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη η μαθήτρια. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάστασή της εξαιρετικά κρίσιμη.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε αρχικά στο Αττικό Νοσοκομείο και στη συνέχεια διακομίστηκε διασωληνωμένη στο Παίδων «Αγία Σοφία». Εκεί υποβλήθηκε σε πολύωρη και εξαιρετικά δύσκολη χειρουργική επέμβαση, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 13χρονη φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αιμοθώρακα και κατάγματα στη λεκάνη. Οι γιατροί δίνουν πραγματική μάχη, καθώς –όπως αναφέρουν– το παιδί παρουσίασε επανειλημμένες ανακοπές κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, με τους ίδιους να κάνουν λόγο για «θαύμα» που κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Star, η 13χρονη έφυγε από τη ζωή τέσσερις έως πέντε φορές μέσα στο χειρουργείο, με τους γιατρούς να την επαναφέρουν ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, η μαθήτρια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου παρακολουθείται στενά. Το αιμάτωμα στο κεφάλι της αποτελεί το κύριο σημείο ανησυχίας για τους θεράποντες ιατρούς, ενώ τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για την πορεία της υγείας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό

Το ατύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, όταν –υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες– η 13χρονη βρέθηκε στο κενό από ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων, την ώρα που οι μαθητές επέστρεφαν στις τάξεις τους.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι το κορίτσι καθόταν στην κουπαστή των κάγκελων του μπαλκονιού, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη πώς ακριβώς προκλήθηκε η πτώση.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Η σχολική νοσηλεύτρια έσπευσε στο σημείο και λίγα λεπτά αργότερα έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της μαθήτριας στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας

Η μητέρα της 13χρονης περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν ενημερώθηκε για το συμβάν. «Ήμουν σε δουλειά έξω και με πήραν τηλέφωνο από το σχολείο ότι το παιδί έπεσε από το μπαλκόνι… Έτρεξα πανικόβλητη. Δεν μπορούσε να μου πει κανείς τι ακριβώς είχε συμβεί», λέει η μητέρα της 13χρονης.

Σε εξέλιξη η έρευνα των αρχών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρχές εξετάζουν όλες τις παραμέτρους του περιστατικού, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το σοβαρό ατύχημα.

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η υγεία του παιδιού, επισημαίνοντας πως η διερεύνηση του γεγονότος έχει ήδη ξεκινήσει και θα γίνει σε βάθος.

Το τραγικό συμβάν έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, ενώ παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για το πώς ένα τέτοιο ατύχημα μπόρεσε να συμβεί μέσα σε σχολικό χώρο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Guardian: Γιατροί αγνόησαν συμπτώματα χανταϊού σε επιβάτιδα του MV Hondius – «Είναι μόνο άγχος»

Πριν 9 ώρες

Σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση η Γαλλίδα που είχε εμφανίσει συμπτώματα γρίπης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Υγείας

Απεργία 13 Μαΐου: Ποιοι κατεβάζουν ρολά ‑ Τι θα γίνει με τα σχολεία ‑ Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Πριν 9 ώρες

Η ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης την προσεχή Τετάρτη

Γιούνκερ: «Υπουργός άλλης χώρας στο Eurogroup πρότεινε να πουληθεί η Ακρόπολη – Της είπα `σκάσε`»

Πριν 9 ώρες

Η αποστομωτική απάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε Ευρωπαία υπουργό που... μύρισε αίμα και ζήτησε μέχρι και την πώληση της Ακρόπολης

Χωροταξικό Τουρισμού: «Κόφτης» για Airbnb, νέοι κανόνες για ξενοδοχεία και νησιά

Πριν 9 ώρες

«Παράθυρο» διορθώσεων έως τα τέλη Ιουνίου

Survivor: Ο Σταύρος Φλώρος τραυματίστηκε από προπέλα σκάφους – Υπέστη μερικό ακρωτηριασμό

Πριν 9 ώρες

Σοκαρισμένη η παραγωγή του Survivor την ώρα που οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν και το αριστερό πόδι του νεαρού

Χανιά: Αυτοπυροβολήθηκε 77χρονος ‑ Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στην κοιλιά

Χτες

Τις συνθήκες τραυματισμού του 77χρονου διερευνά η Αστυνομία

Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω τεχνικού προβλήματος

Χτες

Αναστάτωση επικράτησε σε πτήση από Αθήνα με προορισμό το Μόναχο, όταν το αεροσκάφος επέστρεψε εκτάκτως στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έπειτα από ένδειξη τεχνικής βλάβης

Τάεκβοντο: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Στέλλα Μαρεντάκη

Χτες

Η Στέλλα Μαρεντάκη κατέκτησε την πρώτη θέση στα -67 κιλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό στο Μόναχο, χαρίζοντας στην Ελλάδα μία σπουδαία διάκριση

Ζαγόρι: Πεζοπόρος έπεσε σε μονοπάτι ‑ Είναι πολυτραυματίας

Χτες

Ο άνδρας βρισκόταν σε μονοπάτι ανατολικά της Ελάτης Ζαγορίου

Εξαφανίστηκε 52χρονος στην Τρίπολη

Χτες

Ο Γκοργκόλης Χρήστο εξαφανίστηκε στις 5 Μαΐου 2026.

Ισπανία: Κλείδωσαν για 3,5 χρόνια τα παιδιά τους σπίτι, λόγω φόβων μετά τον Covid

Χτες

Ζευγάρι φυλακίστηκε γιατί κλείδωσε στο σπίτι για τριάμισι χρόνια τα παιδιά του, λόγω φοβιών για τον έξω κόσμο μετά την πανδημία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.