ADVERTISEMENT

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Newsroom
2' χρόνος ανάγνωσης
Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου
ADVERTISEMENT

Με ένταση πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, στη δίκη για τα Τέμπη και τον τρόπο που ελέγχθηκε, από δύο ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας, η υλοποίηση της σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Συγκεκριμένα, η έντακη προκλήθηκε, όταν ο νομικός σύμβουλος του κράτους που υπερασπιζόταν τον Δημήτρη Τραπεζιώτη, έναν εκ των δύο ελεγκτών, ο οποίος απεβίωσε πριν από λίγες ημέρες, προσκόμισε στο δικαστήριο αντί για πιστοποιητικό θανάτου, ανακοίνωση συνδικαλιστικού Σωματείου.

ADVERTISEMENT

Ο νομικός σύμβουλος προσκόμισε συγκεκριμένα την ανακοίνωση που εξέδωσε για τον θάνατο του Δημήτρη Τραπεζιώτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών. Ο νομικός σύμβουλος δηλώνοντας ότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει επίσημο έγγραφο για τον θάνατο, αποχώρησε.

Τέμπη: Τι υποστήριξε η πλευρά των συγγενών θυμάτων

Η προσκόμιση της ανακοίνωσης, αντί ληξιαρχικής πράξης θανάτου, προκάλεσε αντιδράσεις και στηλιτευθηκε από τους δικηγόρους συγγενών θυμάτων των Τεμπών, που παρίστανται στην Υποστήριξη της Κατηγορίας στην δίκη. Η πλευρά των συγγενών υποστήριξε ότι ο συνήγορος του εκλιπόντος, σκοπίμως δεν μερίμνησε ώστε να προσκομισθεί στο δικαστήριο επίσημη βεβαίωση θανάτου, με στόχο να δημιουργηθεί θέμα ακυρότητας της διαδικασίας.

Το δικαστήριο μετά από πρόταση της εισαγγελέως που ζήτησε να προσκομιστεί με μέριμνα του δικαστηρίου το πιστοποιητικό θανάτου, διέκοψε ΤΗ διαδικασία για λίγη ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη αφορά το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με πλημμελή έρευνα που διενήργησαν οι ελεγκτές όσον αφορά την υλοποίηση της Σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ για την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο έλεγχος διενεργήθηκε με τρόπο που «ωφέλησε παράνομα τους υπαιτίους», αποτρέποντας την απόδοση ποινικών ευθυνών για το επί σειρά ετών ανεκτέλεστο έργο.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο