ADVERTISEMENT

Τραμπ κατά δημοσιογράφου στο 60 Minutes: «Δεν είμαι βιaστής, θα έπρεπε να ντρέπεστε!»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αντέδρασε σε αποσπάσματα από τα γραπτά του δράστη

Newsroom

Ενημερώθηκε
2' χρόνος ανάγνωσης
Τραμπ κατά δημοσιογράφου στο 60 Minutes: «Δεν είμαι βιaστής, θα έπρεπε να ντρέπεστε!»
ADVERTISEMENT

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αντέδρασε σε αποσπάσματα από τα γραπτά του δράστη που διάβασε η παρουσιάστρια του CBS, αρνήθηκε κατηγορίες και υποστήριξε ότι η πολιτική βία δεν είναι αυξημένη

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Σε υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η συνέντευξη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS, καθώς αντέδρασε έντονα σε αποσπάσματα από τα γραπτά του φερόμενου δράστη της επίθεσης, επιτέθηκε στη δημοσιογράφο Νόρα Ο’Ντόνελ και τοποθετήθηκε για την πολιτική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ADVERTISEMENT

Η παρουσιάστρια του CBS διάβασε στον Τραμπ αποσπάσματα από τα γραπτά του υπόπτου δράστη, τα οποία δεν τον κατονόμαζαν, αλλά περιείχαν τη φράση: «Δεν είμαι πλέον διατεθειμένος να επιτρέψω σε έναν παιδόφιλο, βιαστή και προδότη να βάψει τα χέρια μου με τα εγκλήματά του».

Η αντίδραση του προέδρου ήταν άμεση και έντονη. «Δεν είμαι βιaστής. Δεν βίaσα κανέναν. Συγγνώμη, δεν είμαι πaιδόφιλος», δήλωσε. «Διαβάζετε αυτές τις ανοησίες από έναν άρρωστο άνθρωπο με τον οποίο με συνδέετε, πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με εμένα. Έχω πλήρως αθωωθεί» και πρόσθεσε ότι η δημοσιογράφος «θα έπρεπε να ντρέπεται».

«Δεν θα έπρεπε να τα διαβάζετε αυτά στο “60 Minutes”. Είστε ντροπή», ανέφερε.

ADVERTISEMENT

Σημειώνεται ότι ομοσπονδιακό πολιτικό δικαστήριο έχει κρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ υπεύθυνο για σeξουαλική κακοποίηση και δυσφήμηση της συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ.

Ο πρόεδρος έχει επίσης δεχθεί επικρίσεις για τις σχέσεις του με τον καταδικασμένο για σeξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Επστάιν, αν και ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί τον «αθωώνουν», ενώ οι αρχές δεν τον έχουν κατηγορήσει για παρανομία σε σχέση με την υπόθεση.

«Η πολιτική βία υπήρχε πάντα»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι η πολιτική βία στη χώρα δεν είναι απαραίτητα αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν.

ADVERTISEMENT

«Αν κοιτάξετε 20, 40, 100, 200 ή 500 χρόνια πίσω, υπήρχε πάντα. Άνθρωποι δολοφονούνται, τραυματίζονται, πλήττονται», ανέφερε.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι περισσότερη σήμερα απ’ ό,τι ήταν τότε», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στους Δημοκρατικούς για το πολιτικό κλίμα, κατηγορώντας τους για χρήση εμπρηστικής ρητορικής.

ADVERTISEMENT

«Πιστεύω ότι η ρητορική μίσους των Δημοκρατικών είναι πολύ πιο επικίνδυνη. Νομίζω ότι είναι πολύ επικίνδυνη για τη χώρα», δήλωσε.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο