ADVERTISEMENT

Έφοδος της ΕΛΑΣ σε παράνομο γηροκομείο στους Αμπελόκηπους

Αιφνιδιαστική έφοδος αποκάλυψε παράτυπη δομή «φροντίδας» ηλικιωμένων που λειτουργούσε κάτω υπό άθλιες συνθήκες

Newsroom
1' χρόνος ανάγνωσης
Έφοδος της ΕΛΑΣ σε παράνομο γηροκομείο στους Αμπελόκηπους
ADVERTISEMENT

Συγκλονιστικές εικόνες αποκαλύφθηκαν σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους, όπου λειτουργούσε παράνομος χώρος φροντίδας ηλικιωμένων.

Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google

Η έφοδος της ΕΛΑΣ στο διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους έγινε αιφνιδιαστικά μετά από πληροφορίες, και πραγματοποιήθηκε συγκεκριμένα παρουσία εισαγγελέα, αστυνομίας και στελεχών της Περιφέρειας Αττικής.

ADVERTISEMENT

Οι αστυνομικοί μπήκαν στον χώρο με τη βοήθεια κλειδαρά, καθώς η υπεύθυνη αρνήθηκε να ανοίξει.

Στο εσωτερικό εντόπισαν τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες να ζουν σε άθλιες συνθήκες, με έντονη δυσοσμία, ακαθαρσία, ληγμένα τρόφιμα και πλήρη έλλειψη στοιχειωδών κανόνων υγιεινής. Στον ίδιο χώρο υπήρχαν και ζώα, γεγονός που επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Αμπελόκηποι: Εγκατάλειψη και σοβαρά προβλήματα υγείας

Η κατάσταση των ηλικιωμένων κρίθηκε ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς μία έπασχε από άνοια χωρίς φαρμακευτική αγωγή, ενώ άλλη παρουσίαζε σημάδια υποσιτισμού και αφυδάτωσης. Δύο μεταφέρθηκαν άμεσα σε νοσοκομεία, ενώ στις άλλες δύο περιπτώσεις, οι συγγενείς αρνήθηκαν να τις παραλάβουν.

ADVERTISEMENT

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα που διαχειριζόταν τον χώρο δεν διέθετε καμία άδεια ή τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ δεν υπήρχε καταγραφή φαρμάκων ή στοιχειώδης οργάνωση για τη φροντίδα των ηλικιωμένων.

Η Περιφέρεια Αττικής κινητοποιήθηκε άμεσα, με κοινωνικές υπηρεσίες και φορείς να παρεμβαίνουν για τη φροντίδα των ηλικιωμένων και την απομάκρυνσή τους από τον χώρο.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε τέτοιες περιπτώσεις εκμετάλλευσης.

Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, ενώ αναμένεται εντατικοποίηση των ελέγχων, ώστε να εντοπιστούν και άλλες παράτυπες δομές που θέτουν σε κίνδυνο ευάλωτους ανθρώπους.

[ΠΗΓΗ]
Θέλετε να βλέπετε πιο συχνά το E-Radio στα αποτελέσματα της Google;
Προσθέστε το E-Radio στις πηγές σας στη Google
ADVERTISEMENT
READ NEXT

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας από Ελλάδα και κόσμο. Πολιτική, κοινωνία, οικονομία και επικαιρότητα 24/7, με έγκυρη ενημέρωση από το e-radio.gr.

Τα θέματα που ξεχώρισε σήμερα η ομάδα του E-Daily.

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Γυναίκες χωρίς φίλτρο