E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μαρινάκης για Τσίπρα: Περιφερόμενος κίνδυνος για τη χώρα, έκλεισε τις τράπεζες και τώρα θέλει να τις εξυγιάνει

Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε ζητήσει την επιβολή «πατριωτικής εισφοράς» σε τράπεζες και επιχειρήσεις

Μαρινάκης για Τσίπρα: Περιφερόμενος κίνδυνος για τη χώρα, έκλεισε τις τράπεζες και τώρα θέλει να τις εξυγιάνει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/5/2026 | 16:18

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα μετά την ανάρτησή του για τις τράπεζες έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκη με ανακοίνωσή του στην οποία τον χαρακτηρίζει «περιφερόμενο κίνδυνο για τη χώρα».

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης αναφέρει: «ο πολιτικός που ως πρωθυπουργός έκλεισε τις ελληνικές τράπεζες, διέλυσε το πιστωτικό σύστημα της χώρας σε βάρος των επιχειρήσεων και της οικονομίας και επέβαλε capital controls, στέλνοντας τους συνταξιούχους στις ουρές της ντροπής, θέλει τώρα να παρουσιασθεί ως «εξυγιαντής» και προστάτης των αδύναμων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχίζει στο ίδιο ύφος λέγοντας πως «και όμως, ο κ. Τσίπρας επανέρχεται στο θέμα των τραπεζών. Και το κάνει όχι απλώς σαν να μην έχει συμβεί τίποτα από όλα αυτά, αλλά με μοναδική του αυτοκριτική ότι έπρεπε να είχε κλείσει τις τράπεζες από την πρώτη ημέρα που είχε κερδίσει τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015».

Καταλήγει δε να λέει ότι: «Με την ανευθυνότητα και την απουσία κάθε ηθικού φραγμού που τον χαρακτηρίζουν, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας περιφερόμενος κίνδυνος για τη χώρα: ο κίνδυνος να επιστρέψουμε σε μια συζήτηση για το παρελθόν. Η μόνη του συνεισφορά στον δημόσιο διάλογο είναι να αναλογιζόμαστε κάθε φορά που μιλάει από τι γλιτώσαμε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπορεί σε πρόσφατη συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας να δήλωνε πως «δεν είναι ο ίδιος Τσίπρας», αλλά η σημερινή του ανάρτηση για τις τράπεζες ξεφεύγει από τα όρια του θράσους.

Ο πολιτικός που ως πρωθυπουργός έκλεισε τις ελληνικές τράπεζες, διέλυσε το πιστωτικό σύστημα της χώρας σε βάρος των επιχειρήσεων και της οικονομίας και επέβαλε capital controls, στέλνοντας τους συνταξιούχους στις ουρές της ντροπής, θέλει τώρα να παρουσιασθεί ως «εξυγιαντής» και προστάτης των αδύναμων.

Ο κ. Τσίπρας, που υποσχόταν «σεισάχθεια» για τους δανειολήπτες και εξελέγη με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ήταν αυτός που, όταν ανέλαβε την εξουσία, παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα funds, επέτρεψε ακόμα και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενώ τον Φεβρουάριο του 2019 κατήργησε οριζόντια την προστασία της πρώτης κατοικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και όμως, ο κ. Τσίπρας επανέρχεται στο θέμα των τραπεζών. Και το κάνει όχι απλώς σαν να μην έχει συμβεί τίποτα από όλα αυτά, αλλά με μοναδική του αυτοκριτική ότι έπρεπε να είχε κλείσει τις τράπεζες από την πρώτη ημέρα που είχε κερδίσει τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015.

Απέναντι στους επικίνδυνους λαϊκισμούς και τις δημαγωγίες του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντά με πράξεις που στηρίζουν την οικονομία και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Οι τραπεζικές προμήθειες για βασικές συναλλαγές έχουν καταργηθεί. Με το σύστημα IRIS, πολίτες αλλά και επαγγελματίες μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν συναλλαγές χωρίς καμία χρέωση.

Επιπλέον, μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού έχουν ήδη γίνει πάνω από 60.000 ρυθμίσεις συνολικών οφειλών 18,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, με σημαντικές μειώσεις βαρών και κούρεμα χρεών για τους οφειλέτες. Με τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση μειώνεται το όριο ένταξης στον εξωδικαστικό από τα 10.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ ώστε να ωφεληθούν και εκατοντάδες χιλιάδες μικροοφειλέτες. Και τέλος, για πρώτη φορά, οφειλέτες που υποβάλλουν αίτηση ρύθμισης στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού θα μπορούν να διαχωρίζουν την κύρια κατοικία τους από την υπόλοιπη περιουσία τους, λειτουργώντας ως μια ουσιαστική «δεύτερη ευκαιρία» για τους οφειλέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ανευθυνότητα και την απουσία κάθε ηθικού φραγμού που τον χαρακτηρίζουν, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας περιφερόμενος κίνδυνος για τη χώρα: ο κίνδυνος να επιστρέψουμε σε μια συζήτηση για το παρελθόν. Η μόνη του συνεισφορά στον δημόσιο διάλογο είναι να αναλογιζόμαστε κάθε φορά που μιλάει από τι γλιτώσαμε.

Ωστόσο, από το 2019 και μετά, οι πολίτες μας έχουν επιλέξει για να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και όχι με τις μάχες οπισθοφυλακής που φαντάζεται ο κ. Τσίπρας. Γι’ αυτό, όσο και αν κάθε δημόσια παρέμβασή του προσβάλλει τις θυσίες των πολιτών και την κοινή λογική, τελικά η rebranded παρουσία του καταλήγει να είναι αδιάφορη, γιατί ο ίδιος είναι τραγικά ανεπίκαιρος.»

Ο Τσίπρας πρότεινε «πατριωτικής εισφοράς» σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις
Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε προτείνει επιβολή «πατριωτικής εισφοράς» στα κέρδη τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο πρώην πρωθυπουργός στο βίντεο -με τίτλο «ας πούμε την αλήθεια για τις τράπεζες», έλεγε μεταξύ άλλων: «Πέρυσι οι τράπεζες είχαν 2,44 δισεκατομμύρια έσοδα από υπέρογκες χρεώσεις και προμήθειες στις καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές. Η διαφορά του επιτοκίου καταθέσεων με το επιτόκιο χορηγήσεων στη χώρα μας είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ με τον αναβαλλόμενο φόρο, αξιοποιώντας ζημίες προηγούμενων χρόνων, οι τράπεζες δεν πληρώνουν φόρους».

Η ανάρτηση Τσίπρα

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΣΤΑΣΥ απέρριψε το αίτημα του Athens Pride για αφίσες στο Μετρό

Πριν 3 ώρες

Για πρώτη φορά σε δέκα χρόνια, η ΣΤΑΣΥ αρνήθηκε την ανάρτηση αφισών του Athens Pride στους σταθμούς του Μετρό Αθήνας.

Στις φλόγες ξανά η Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν «πλήγματα αυτοάμυνας» κατά του Ιράν ‑«Θα τους χτυπήσουμε σκληρά», λέει ο Τραμπ

Πριν 3 ώρες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις που περιγράφονται ως «πλήγματα αυτοάμυνας» εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με την αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM).

Σαρδηνία: Έντονες αντιδράσεις για παραλία που απαγορεύει ομπρέλες σε ηλικίες 10‑65 ετών

Χτες

«Πρέπει να φέρουμε μαζί τον παππού;» - Οργισμένοι Ιταλοί αντιδρούν στο μέτρο γνωστού τουριστικού θερέτρου της Σαρδηνίας

Βούλα: Νεκρός 74χρονος που ανασύρθηκε αναίσθητος από την παραλία

Χτες

Συναγερμός στη Βούλα το απόγευμα της Τετάρτης μετά τον εντοπισμό άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στην παραλία

Μπιλ Γκέιτς: «Ο Έπσταϊν με εκβίαζε απειλώντας να αποκαλύψει την απιστία μου στη σύζυγό μου»

Χτες

«Δεν έπρεπε ποτέ να τον είχα γνωρίσει», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft, επαναλαμβάνοντας τη θέση που είχε εκφράσει και παλαιότερα για τις σχέσεις του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα χρηματιστή

Διπλή δολοφονία στο Λόγγο Αιγίου: Τι ισχυρίζεται ο 65χρονος Ιταλός ενόψει της απολογίας του

Χτες

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου απολογείται ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία μητέρας και γιου, ενώ η συνήγορός του επικαλείται κενά στη δικογραφία.

Αίγιο: Συγκλονίζει ο πρώτος μάρτυρας στον τόπο του εγκλήματος – «Πήγα να βοηθήσω»

Χτες

«Θα τον κυνηγήσω μέχρι εκεί που δεν πάει», λέει η αδερφή του 54χρονου θύματος

Οι πέντε ασφαλέστερες χώρες για το 2026 ‑ Πού βρίσκεται η Ελλάδα στην κατάταξη

Χτες

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης αξιολογεί 163 χώρες βάσει 23 διαφορετικών κριτηρίων

Τραμπ: «Θα επιτεθούμε στο Ιράν πολύ σκληρά»

Χτες

Ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλέστηκε την κατάρριψη του ελικοπτέρου Apache στα Στενά του Ορμούζ για να προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν το Ιράν εάν δεν υπάρξει συμφωνία ειρήνης.

Ομόνοια: Το περίπτερο πωλούσε ναρκωτικά

Χτες

Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πανικός στη Ρωσία: Σμήνος από εκατομμύρια κουνούπια πήρε στο κυνήγι τουρίστες ‑ Video

Χτες

Το βίντεο που καταγράφει το περιστατικό και κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τα έντομα να σχηματίζουν ένα πυκνό, συμπαγές στρώμα, εμποδίζοντας τους ανθρώπους να βγουν καν από τα οχήματά τους

«Έκανα ψηλάφηση» υποστηρίζει ο γιατρός που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία 15χρονου για γενετήσια πράξη

Χτες

Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του - Η καταγγελία έγινε τη Δευτέρα από τη μητέρα του 15χρονου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.