Τα 11 τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να παραγγέλνονται από ντελίβερι
Καλύτερα να τα αποφύγετε
Yπάρχουν κάποια τρόφιμα που μπορούν να... ταξιδέψουν με μεγαλύτερη ασφάλεια από ορισμένα άλλα. Υπάρχουν τρόφιμα που όλοι έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση μόλις φθάνει το ντελίβερι σπίτι ή μόλις ανοίγουν το ταπεράκι στη δουλειά, να διαπιστώνουν ότι απλά δεν τρώγονται. Παρακάτω παρουσιάζονται 11 τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται αμέσως μόλις μαγειρευτούν και δεν ενδείκνυται να τα παραγγέλνει κανείς απ' έξω ή να τα βάζει στο τάπερ για να τα πάρει μαζί του κάπου και να τα φάει ύστερα από ώρες.
Φτερούγες
Οι φτερούγες, όπως και το τηγανητό κοτόπουλο, τρώγονται με το που βγουν από τη φριτέζα. Καθώς περνά η ώρα και, πολύ χειρότερα, αν μπουν σε κλειστό κουτί, χάνουν την τραγανότητά τους.
Τηγανητές πατάτες
Οι τηγανητές πατάτες τρώγονται με το που βγουν από το τηγάνι. Η τραγανότητά τους δεν μπορεί να διατηρηθεί για περισσότερο από μια ώρα και στην περίπτωση που μπουν στο ψυγείο, απλά δεν τρώγονται.
Τηγανητά αυγά
Μην επιχειρήσετε να πάρετε μαζί σας σε ταπεράκι τηγανητά αυγά, το πιθανότερο είναι ότι ο κρόκος θα διαλυθεί κατά τη μεταφορά. Αλλά ακόμη και αν αυτό δεν συμβεί, το κρύο τηγανητό αυγό απλά δεν τρώγεται. Μυρίζει και γίνεται σαν λάστιχο.
Μπριζόλα μέτρια ψημένη
Μια μπριζόλα ψημένη μέτρια ή ένα μπιφτέκι ψημένο ελαφρά, μετά από λίγη ώρα δεν μπορούν να φαγωθούν, ενώ αν επιχειρήσει κανείς να τα ζεστάνει, σίγουρα δεν πρόκειται να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πίτσα
Αν μια ζεστή πίτσα μείνει στο κλειστό κουτί για πάνω από 10 με 15 λεπτά, θα χάσει όλη της την τραγανότητα και έχει επορροφήσει και τη μυρωδιά του χαρτονιού, εκτός του ότι θα έχει παγώσει το τυρί και όλα τα υλικά θα έχουν κολλήσε επάνω του, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει μια ενιαία μάζα.
Οτιδήποτε έχει λιωμένο τυρί
Το λιωμένο, ψημένο τυρί είναι γνωστό ότι λίγη ώρα αφότου βγει από τον φούρνο ή το τηγάνι, αλλάζει... μορφή. Συγκεκριμένα, αλλάζει και από κάτι λαχταριστό και λιωμένο γίνεται κάτι λαστιχένιο. Όσο και να προσπαθήσει κανείς να το... ξαναλιώσει, δεν πρόκειται να πετύχει το αρχικό αποτέλεσμα.
Γαρίδες
Εκτός του ότι γίνονται σαν λάστιχο καθώς περνά η ώρα, ελλοχεύει ο κίνδυνος των τροφικών δηλητηριάσεων.
Τηγανίτες ή βάφλες
Καταναλώνονται μόνο όσο είναι ακόμη ζεστές. Το βούτυρο, που τους δίνει την τραγανότητα όσο είναι ακόμη ζεστά, είναι αυτό που τα καταστρέφει με το που κρυώσουν.
Σαλάτες με ντρέσινγκ
Από τη στιγμή που θα μπει το ντρέσινγκ στις σαλάτες, αυτές αρχίζουν αυτομάτως να μαραίνονται, εκτός του ότι τα κομμένα λαχανικά μετά από λίγη ώρα χάνουν ούτως ή άλλως τις θρεπτικές τους ιδιότητες.
Τηγανητό κοτόπουλο
Το τηγανητό κοτόπουλο καλό είναι να τρώγεται με το που βγει από τη φριτέζα ή το τηγάνι. Στην περίπτωση μάλιστα που μπει σε κουτί για να μεταφερθεί, το σίγουρο είναι ότι ο ατμός θα του στερήσει την τραγανότητά του.
Αυγόφετες
Μια αυγόφετα, όταν περάσει η ώρα από τη στιγμή που ετοιμάστηκε, το σίγουρο είναι ότι δεν ξαναζεσταίνεται.