Απίστευτο βίντεο: Ιταλός τραγουδιστής πεθαίνει πάνω στη σκηνή
Ένας μεγάλος τραβαδούρος

Το ιταλικό τραγούδι θρηνεί έναν από τους πιο διάσημους εκπροσώπους του, καθώς ο Giuseppe (Pino) Mango (Πίνο Μάνγκο) πέθανε το βράδυ της Κυριακής από καρδιακή προσβολή την ώρα που έδινε συναυλία.
Ο 60χρονος ερμηνευτής του «Mediterraneo» και του «Sirtaki» έδινε συναυλία στην περιφέρεια Basilicata στην Κάτω Ιταλία, όταν ζήτησε συγγνώμη από το κοινό του και σταμάτησε να τραγουδά. Λίγο αργότερα η καρδιά του έπαψε να χτυπά, βυθίζοντας στη θλίψη τους πολλούς θαυμαστές του.
Στα πιο γνωστά του τραγούδια συγκαταλέγεται το «Bella d'Estate» (τους στίχους του οποίου είχε γράψει με τον Lucio Dalla), το «Sirtaki», του 1990 –το οποίο έδωσε τον τίτλο και στον δίσκο που το περιείχε– αλλά και τα κομμάτια «Oro», «Nella Mia Città», «Lei Verrà».
H Eλευθερία Αρβανιτάκη διασκεύασε, επίσης, το τραγούδι του «Come Μοnna Lisa», επιλέγοντας ως τίτλο στα ελληνικά το «Μην Ορκίζεσαι».
Χιλιάδες θαυμαστές του Ιταλού τραγουδιστή εκφράζουν τη θλίψη τους χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ιδιαίτερες αναφορές στη «μεσογειακή ψυχή» του Πίνο Μάνγκο και στη μεγάλη αδυναμία του στη ζωή και στους ανθρώπους της Νότιας Ιταλίας, απ' όπου καταγόταν.
Στη μακρά του και αξιόλογη καριέρα, ο Mango έγραψε και στίχους για τραγούδια των Andrea Bocelli, Mia Martini και Patty Pravo.