E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ξεκίνησε και απεργία δίψας ο Ρωμανός

«Θέλουν να με εξευτελίσουν»

Ξεκίνησε και απεργία δίψας ο Ρωμανός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκίνησε και επισήμως σήμερα, 31η ημέρα της απεργίας πείνας, και την απεργία δίψας ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με τον συνήγορό του Φραγκίσκο Ραγκούση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του Ρωμανού είναι κρίσιμη και ότι «χθες δεν είχε κουράγιο να σηκώσει τα μαξιλάρια για να τα βάλει στην πλάτη του». Επίσης, έκανε λόγο για παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη του απεργού πείνας, σημειώνοντας ότι ο Ρωμανός φωνάζει μέσα από τη φυλακή: «Το κάνουν για να με εξευτελίσουν».

«Ελεγαν ότι αν δοθεί η συναίνεση εκ μέρους του Ρωμανού για το βραχιολάκι, όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσει. Το λέμε εδώ και μέρες ότι το δέχεται κι εκείνοι δεν προχωρούν τίποτα. Είναι σαφές πως ο στόχος είναι να σπάσουν τον Ρωμανό. Είχε δίκιο ο Ρωμανός που μου έλεγε πως στόχος τους είναι να τον εξευτελίσουν και πως δεν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Παράλλληλα, ο συνήγορος του Ρωμανού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επισήμανε ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. «Θέλω και θα ζητήσω συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο. Εκείνο που θέλω να τους ενημερώσω είναι ότι ο Ρωμανός δεν είναι ο επικίνδυνος για το κράτος, δεν είναι ο σατανάς και ο εχθρός του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, στις 12:00 θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί της τροπολογίας για το βραχιολάκι, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Έως εκείνη την ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έχει δηλώσει ότι θα εξετάσει τη «νομοτεχνική βελτίωση» που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ επί της τροπολογίας του για την εξ αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων.

Η «νομοτεχνική βελτίωση» του ΠΑΣΟΚ ήταν η τελευταία σε μια σειρά παρεμβάσεων, εναλλακτικών και συμβιβαστικών λύσεων, καθώς και τροπολογιών που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή, για να απορριφθούν η μία μετά την άλλη από την κυβέρνηση.


Της... τροπολογίας στη Βουλή

Στον αντίποδα, ο υπουργός, Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε στη Βουλή ότι η υπόθεση του Νίκου Ρωμανού είναι θέμα χρόνου να λυθεί, ενώ, κάλεσε τους γονείς και τους συνηγόρους του να τον πείσουν να σταματήσει την απεργία πείνας.

Ο υπουργός ενημέρωσε τη Βουλή πως ο ίδιος έχει ζητήσει την επίσπευση της εφαρμογής του συστήματος με το βραχιολάκι, ωστόσο, απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι «είναι κατάλυση όλου του δικονομικού συστήματος και του κράτους δικαίου».

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, και έπειτα από πρωτοβουλία του Γιάννη Πανούση, κατατέθηκε στη Βουλή ακόμη μια τροπολογία από τη ΔΗΜΑΡ, την οποία συνυπογράφουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία προβλέπει ότι εντός εξαμήνου ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί με απόφασή του και εφόσον έχει ξεκινήσει η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων, να δίνεται το δικαίωμα στον αιτούντα να κάνει χρήση του μέτρου για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι χωρίς να εμπίπτει στις υφιστάμενες εξαιρέσεις του ποινικού κώδικα που αφορούν τις ένοπλες ληστείες.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε την άμεση και πιλοτική εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου (βραχιολάκι), για όλους τους φυλακισμένους οι οποίοι εισήχθησαν μέσω των πανελληνίων εξετάσεων σε κάποια σχολή, ωστόσο και αυτή η τροπολογία απορρίφθηκε.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μπάιντεν επικύρωσε τους νόμους για παροχή βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ καθώς και την απαγόρευση του TikTok

Σήμερα

To TikTok απαντά «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια και θα μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου

Βίκυ Φλέσσα για Τέμπη: «Τα παιδιά αυτά τα σκοτώσαμε όλες και όλοι μαζί»

Σήμερα

Αντιδράσεις για τη κυνική δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ

Αφρικανική σκόνη: Ποιες χημικές ουσίες εντοπίστηκαν στην Αττική

Σήμερα

Η ΕΑΓΜΕ συνέλεξε και ανέλυσε δείγμα της αφρικανικής σκόνης που έχει καλύψει την Αττική τις τελευταίες ημέρες

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Ακυρώθηκε η συναυλία του στο Columbia μετά τις συλλήψεις φοιτητών

Σήμερα

Η ανάρτηση του τραγουδοποιού για την κατάσταση στο πανεπιστήμιο Columbia μετά τις κινητοποιήσεις φοιτητών που αντιδρούν με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα

Νέο ξέσπασμα Καλλιάνου: Ο Γιαννάκης το καλό παιδί τελείωσε – Δεν σκαμπάζω από γλυκανάλατες ανακοινώσεις του «Αττικόν»

Σήμερα

Οργισμένος και δακρυσμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απαντά στην ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ευρωεκλογές: Αυτά είναι τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν

Σήμερα

Κόπηκαν 15 κόμματα, μεταξύ των οποίων οι «Σπαρτιάτες»

Σπαρτιάτες: «Κόπηκαν» από τον Αρειο Πάγο

Σήμερα

Δεν θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές

Απεργία την 1η Μαΐου ‑ Τι δε θα λειτουργήσει

Σήμερα

Κινητοποιήσεις ενόψει της εργατικής Πρωτομαγιάς

par: 2
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.