E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σταματάει την απεργία πείνας ο Ρωμανός

Τον κάλυψε η τροπολογία για το βραχιολάκι

Σταματάει την απεργία πείνας ο Ρωμανός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/12/2014 | 13:59

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός λίγα λεπτά μετά την κατάθεση διορθωτικής τροπολογίας στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την τροπολογία -που κατά τον υπουργό συνιστά συγκερασμό των απόψεων που είχαν κατατεθεί χθες- όλοι οι κρατούμενοι - φοιτητές (περίπτωση στην οποία ανήκει και ο Ν. Ρωμανός) θα δικαιούνται εκπαιδευτικής άδειας εφόσον προηγουμένως έχουν παρακολουθήσει το 1/3 του εξαμήνου εξ αποστάσεως.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «νίκη» του απεργού πείνας την συγκεκριμένη τροποποίηση καλώντας μάλιστα τον Ν. Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας.

Προηγήθηκε παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ο οποίος το πρωί της Τετάρτης ανέλαβε την πρωτοβουλία και συνομίλησε αρχικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παπούλιας: Η εκκρεμότητα με το Ρωμανό πρέπει να κλείσει

Ο κ. Παπούλιας νωρίς το πρωί τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναλαμβάνοντας επί της ουσίας διαμεσολαβητικό ρόλο για να κλείσει η εκκρεμότητα και ο Νίκος Ρωμανός να σταματήσει την απεργία πείνας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να κλείσει, να μην εκκρεμεί αυτη η υπόθεση», τονίζει συνεργάτης του κ. Παπούλια και προσθέτει: «Το πώς θα επιτευχθεί να κλείσει η εκκρεμότητα είναι θέμα της κυβέρνησης και των πολιτικών αρχηγών».

Πώς διαμορφώθηκε η τροπολογία μετά την παρέμβαση Παπούλια

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής λίγο πρίν την ψήφιση της αρχικής τροπολογίας είπε ότι προσθέτει εδάφιο που επιτρέπει στους κρατούμενους φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους  με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) εφόσον όμως έχουν ήδη καλύψει την παρακολούθηση του πρώτου εξαμήνου με την εξΆ αποστάσεως φοίτηση.

Ο κ. Αθανασίου είπε ότι «Η κυβέρνηση σέβεται και εξασφαλίζει το δικαίωμα στην μόρφωση και για τους κρατούμενους φοιτητές που θέλουν να μορφωθούν. Το εδάφιο που προστίθεται είναι  συγκερασμός των απόψεων που από όλες τις πτέρυγες ακούστηκαν και αφορά όλους τους κρατούμενους φοιτητές. Η λύση είναι σύμφωνη με το δικονομικό μας σύστημα» και πρόσθεσε ότι το νέο εδάφιο αναφέρει ότι «Στους ίδιους φοιτητές μπορεί να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση χωρίς περιορισμούς του δεύτερους εδαφίου παρ 3 του 282 του Ποινικού Κώδικα εφόσον έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων τους με την εξ αποστάσεως παρακολούθηση».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «Με την ρύθμιση αυτή και το δικαίωμα στην σπουδή εξασφαλίζεται και η αντεγκλητική πολιτική δεν εξανεμίζεται».

Η τροπολογία έχει διανεμηθεί στους βουλευτές και σε λίγα λεπτά αναμένεται να ψηφιστεί. Τη διακοπή ζήτησαν οι βουλευτ ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αξιολογήσουν τις τροποποιήσεις και το κείμενο των αλλαγών προτού τοποθετηθούν.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Χτες

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Χτες

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Χτες

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Χτες

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Χτες

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Χτες

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Χτες

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Χτες

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Χτες

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Χτες

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Χτες

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.