E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σταματάει την απεργία πείνας ο Ρωμανός

Τον κάλυψε η τροπολογία για το βραχιολάκι

Σταματάει την απεργία πείνας ο Ρωμανός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/12/2014 | 13:59

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός λίγα λεπτά μετά την κατάθεση διορθωτικής τροπολογίας στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την τροπολογία -που κατά τον υπουργό συνιστά συγκερασμό των απόψεων που είχαν κατατεθεί χθες- όλοι οι κρατούμενοι - φοιτητές (περίπτωση στην οποία ανήκει και ο Ν. Ρωμανός) θα δικαιούνται εκπαιδευτικής άδειας εφόσον προηγουμένως έχουν παρακολουθήσει το 1/3 του εξαμήνου εξ αποστάσεως.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «νίκη» του απεργού πείνας την συγκεκριμένη τροποποίηση καλώντας μάλιστα τον Ν. Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας.

Προηγήθηκε παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ο οποίος το πρωί της Τετάρτης ανέλαβε την πρωτοβουλία και συνομίλησε αρχικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παπούλιας: Η εκκρεμότητα με το Ρωμανό πρέπει να κλείσει

Ο κ. Παπούλιας νωρίς το πρωί τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα και στη συνέχεια επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αναλαμβάνοντας επί της ουσίας διαμεσολαβητικό ρόλο για να κλείσει η εκκρεμότητα και ο Νίκος Ρωμανός να σταματήσει την απεργία πείνας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να κλείσει, να μην εκκρεμεί αυτη η υπόθεση», τονίζει συνεργάτης του κ. Παπούλια και προσθέτει: «Το πώς θα επιτευχθεί να κλείσει η εκκρεμότητα είναι θέμα της κυβέρνησης και των πολιτικών αρχηγών».

Πώς διαμορφώθηκε η τροπολογία μετά την παρέμβαση Παπούλια

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής λίγο πρίν την ψήφιση της αρχικής τροπολογίας είπε ότι προσθέτει εδάφιο που επιτρέπει στους κρατούμενους φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους  με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) εφόσον όμως έχουν ήδη καλύψει την παρακολούθηση του πρώτου εξαμήνου με την εξΆ αποστάσεως φοίτηση.

Ο κ. Αθανασίου είπε ότι «Η κυβέρνηση σέβεται και εξασφαλίζει το δικαίωμα στην μόρφωση και για τους κρατούμενους φοιτητές που θέλουν να μορφωθούν. Το εδάφιο που προστίθεται είναι  συγκερασμός των απόψεων που από όλες τις πτέρυγες ακούστηκαν και αφορά όλους τους κρατούμενους φοιτητές. Η λύση είναι σύμφωνη με το δικονομικό μας σύστημα» και πρόσθεσε ότι το νέο εδάφιο αναφέρει ότι «Στους ίδιους φοιτητές μπορεί να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση χωρίς περιορισμούς του δεύτερους εδαφίου παρ 3 του 282 του Ποινικού Κώδικα εφόσον έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων τους με την εξ αποστάσεως παρακολούθηση».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «Με την ρύθμιση αυτή και το δικαίωμα στην σπουδή εξασφαλίζεται και η αντεγκλητική πολιτική δεν εξανεμίζεται».

Η τροπολογία έχει διανεμηθεί στους βουλευτές και σε λίγα λεπτά αναμένεται να ψηφιστεί. Τη διακοπή ζήτησαν οι βουλευτ ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αξιολογήσουν τις τροποποιήσεις και το κείμενο των αλλαγών προτού τοποθετηθούν.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντερλεχτ – ΑΕΚ 1‑1 στο Λόττο Παρκ: ισοφάριση Ελίασον, ραντεβού πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Χτες

Οι Βέλγοι προηγήθηκαν με Ντόλμπεργκ, ο Στρακόσα κράτησε όρθια την Ένωση και ο Ελίασον «υπέγραψε» το 1-1 πριν από τη μεγάλη ρεβάνς στην OPAP Arena.

Λευκάδα: Καταγγελίες τουριστών και κατοίκων για εισιτήριο 10 ευρώ σε δημόσια παραλία

Χτες

Ιδιοκτήτης οικοπέδου στην περιοχή Αγιοφύλι φέρεται να ζητά αμοιβή για να περάσουν από τον χώρο του στην παραλία

Απορρίφθηκε πρόστιμο εκατομμυρίων για τον Τραμπ επειδή θεωρήθηκε «υπερβολικό»

Χτες

Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση για πρόστιμο εκατομμυρίων για τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή, μεταξύ άλλων, θεωρήθηκε «υπερβολικό». Τι αφορά η υπόθεση.

Συγκλονίζει η ιατροδικαστική έκθεση των θυμάτων που απανθρακώθηκαν στο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Χτες

Οι νεκροί που έφεραν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν ζωντανοί μέχρι τη στιγμή που το φορτηγό έπεσε πάνω τους και ξέσπασε μεγάλη φωτιά

Guardian: Απόρρητα στοιχεία του ισραηλινού στρατού δείχνουν ότι το 83% των νεκρών στη Γάζα είναι άμαχοι

Χτες

«Πέντε στους έξι Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα ήταν άμαχοι»

1 στους 5 Έλληνες στερείται πρόσβασης σε κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με Eurostat

Χτες

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον μέσο όρο να περιορίζεται μόλις στο 3,6%.

Ryanair: Χαοτικός ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας της Ελλάδας ‑ Καλεί την Κομισιόν να παρέμβει

Χτες

Η αεροπορική εταιρεία καταγγέλλει καθυστερήσεις σε πάνω από 5.000 πτήσεις λόγω ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα

Οπαδός της Σάμσουνσπορ ανέμιζε σημαία με τον Κεμάλ στο Παναθηναϊκό Στάδιο ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Οπαδοί της τουρκικής ομάδας βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ανέμισαν τη σημαία της ομάδας τους που απεικονίζει τον Κεμάλ, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό

Μαύρο φεγγάρι: Το σπάνιο φαινόμενο του Αυγούστου που συμβαίνει κάθε 33 χρόνια

Χτες

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα εμφανιστεί στον ουρανό το “μαύρο φεγγάρι”, ένα σπάνιο φαινόμενο που θα ξανασυμβεί το 2027

Η Ισπανία κλείνει διάσημη παραλία 11 χιλιομέτρων λόγω εμφάνισης «μπλε δράκων»

Χτες

Τι είναι ο «μπλε δράκος της θάλασσας» και γιατί είναι επικίνδυνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.