E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τα σενάρια για τη ΔΕΘ: Αυξήσεις συντάξεων, ενίσχυση ελ. επαγγελματιών, μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Πώς αποτιμούν στο πρωθυπουργικό γραφείο την έλευση του κόμματος Τσίπρα - Ο οδικός χάρτης του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τη ΔΕΘ - Απόφαση η μείωση των βαρών και της φορολογίας

Τα σενάρια για τη ΔΕΘ: Αυξήσεις συντάξεων, ενίσχυση ελ. επαγγελματιών, μείωση ασφαλιστικών εισφορών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/5/2026 | 17:14

Στάση αναμονής τηρούν στο Μέγαρο Μαξίμου όσον αφορά τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού μετά και την επίσημη πλέον ανακοίνωση και του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού δηλώνουν χαρακτηριστικά πως δεν υποτιμούν, ούτε υπερτιμούν τίποτα διευκρινίζοντας πως το μέτρο σύγκρισης δεν είναι το 2015. «Εμείς κοιτάμε το μέλλον, ο Αλέξης Τσίπρας κοιτάζει το παρελθόν» λένε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως είναι πολύ νωρίς όλες αυτές οι αλλαγές να αποτυπωθούν και δημοσκοπικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναδιάταξη πάντως που αναμένεται να υπάρξει στο χώρο της κεντροαριστεράς και που σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και το ΠΑΣΟΚ, στην παρούσα φάση και με την εικόνα που υπάρχει δείχνει να μην επηρεάζει σημαντικά τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει σε συνεργάτες του πως είναι στο χέρι της κυβέρνησης να προχωρήσει δυναμικά ολοκληρώνοντας τον κύκλο της και τηρώντας τις δεσμεύσεις της στο τέλος της τετραετίας.

Σε αυτή τη λογική και μέσα στο καλοκαίρι, το κυβερνητικό επιτελείο θα έχει πολλή δουλειά καθώς μέσα στον Ιούνιο θα κατατεθεί η πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση ενώ ολοκληρώνεται και το Ταμείο Ανάκαμψης. Μέχρι τις 30/6 θα πρέπει να κλείσουν πολλά ορόσημα και μέχρι τις 30/8 να γίνει και η απαραίτητη πιστοποίηση για να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και τον Σεπτέμβριο να κατατεθεί το αίτημα για την εκταμίευση των κεφαλαίων.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν κυρίως με τις παραδόσεις των έργων αλλά σε γενικές γραμμές η εκτίμηση από το κυβερνητικό επιτελείο είναι πως τα πράγματα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σενάρια για τις παροχές που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ

Σταδιακά και μπαίνοντας στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Για το πώς θα κινηθεί στην ομιλία του και κυρίως για τις παροχές τις οποίες θα ανακοινώσει όλα θα εξαρτηθούν από την εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η περαιτέρω μείωση των βαρών και της φορολογίας αλλά και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται και που φαίνεται να έχουν καταλήξει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η αύξηση των συντάξεων και η πλήρης κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, η αύξηση του εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους με τη νέα φορολογική κλίμακα αλλά και με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους εργαζομένους με το όφελος να μοιράζεται μισό - μισό με τους εργοδότες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και περίπου ένα δισ. ευρώ το οποίο θα διανεμηθεί για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όλα αυτά βέβαια θα εξαρτηθούν και από την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία καθώς όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στόχος είναι η διατήρηση των ισορροπιών της ελληνικής οικονομίας και όχι οι παροχές που μπορούν να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό των οικονομικών δεδομένων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δείτε βίντεο με την πτώση επικοντιστή στην άσφαλτο από τα 5,45 μέτρα, τέλος η σεζόν για τον Τόρμπεν Μπλεχ

Σήμερα

Ο Μπλεχ φαίνεται να χάνει την ισορροπία του κατά τη διάρκεια άλματος και να προσγειώνεται μόνο εν μέρει στο προστατευτικό στρώμα

Ρωσία και Ταλιμπάν υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας

Σήμερα

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τους ολοένα και πιο στενούς δεσμούς που αναπτύσσει το Κρεμλίνο με το καθεστώς των Ταλιμπάν

ΗΠΑ: Σχέδιο για νέο χαρτονόμισμα 250 δολαρίων με το πορτρέτο του Τραμπ ‑ Αποκάλυψη Washington Post

Σήμερα

Τελευταία φορά που εμφανίστηκε εν ζωή πρόσωπο σε αμερικανικό νόμισμα ήταν το 1866

Απίστευτη κομπίνα από 27χρονο στο Παγκράτι: «Έκλεβε» τα στοιχεία, νοίκιαζε Airbnb και έπαιρνε προκαταβολές

Σήμερα

Σε μια περίπτωση μόνο μέσα σε μόλις δύο ημέρες κατάφερε να εξαπατήσει 21 υποψήφιους ενοικιαστές

Τα σενάρια για τη ΔΕΘ: Αυξήσεις συντάξεων, ενίσχυση ελ. επαγγελματιών, μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Σήμερα

Πώς αποτιμούν στο πρωθυπουργικό γραφείο την έλευση του κόμματος Τσίπρα - Ο οδικός χάρτης του Κυριάκου Μητσοτάκη μέχρι τη ΔΕΘ - Απόφαση η μείωση των βαρών και της φορολογίας

Στιγμές τρόμου για γυναίκα στη Φωκίδα, πάλεψε με λύκο για 10 λεπτά για να σωθεί

Σήμερα

Η γυναίκα, παρά τον φόβο και την ένταση της στιγμής, προσπάθησε να αμυνθεί με ό,τι είχε στη διάθεσή της

Βίντεο σοκ από την επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό στην Ελβετία: Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Ακμπαρ»

Σήμερα

Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστο

Θερμότερο το φετινό καλοκαίρι για την Ελλάδα: Τι δείχνουν οι χάρτες για τους Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο

Σήμερα

Η «ανάγνωση» του καιρού για το καλοκαίρι από τον Γιώργο Τσατραφύλλια

Τραγωδία στο Πήλιο: Βρέθηκε νεκρό 9χρονο αγοράκι στη Ζαγορά

Σήμερα

Φέρεται να άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του

Πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ στην κινεζική Temu για παράνομα προϊόντα επέβαλε η Κομισιόν

Σήμερα

Πρόστιμο 200 εκατομμυρίων ευρώ στη γιγάντια κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Temu επειδή προσφέρει στην πλατφόρμα της παράνομα προϊόντα επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Επιστροφή εισφορών ύψους 433.000 ευρώ σε επαγγελματίες ‑ Ποιοι θα πάρουν χρήματα πίσω

Σήμερα

Στην 9η διαδοχική καταβολή επιστροφών αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς προχωρά η Διοίκηση του e-Ε.Φ.Κ.Α.

YouTube: Η νέα καινοτομία που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε βίντεο

Σήμερα

Το YouTube επιδιώκει να διευκολύνει τους χρήστες να ξεχωρίζουν αν ένα βίντεο έχει δημιουργηθεί με τη χρήση εργαλείων παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (generative AI)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.