E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τραμπ σε Ισραήλ: «Μην το χαλάσουμε τώρα που είμαστε κοντά σε συμφωνία με το Ιράν»

Σε ανάρτηση του, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι δεν πρέπει να γίνουν επιθέσεις ούτε από την πλευρά της Χεζμπολάχ

Τραμπ σε Ισραήλ: «Μην το χαλάσουμε τώρα που είμαστε κοντά σε συμφωνία με το Ιράν»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/6/2026 | 18:32

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο μπορεί να καταστρέψει το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί λίγο πριν την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας με το Ιράν, η οποία θα αφορά και τον Λίβανο.

Σε ανάρτηση του, ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι δεν πρέπει να γίνουν επιθέσεις ούτε από την πλευρά της Χεζμπολάχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας μακράς και όμορφης ειρήνης. Ας μην το χαλάσουμε», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι Ισραηλινά στρατιωτικά μέσα επιτέθηκαν το πρωί της Κυριακής κατά στόχων της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, στην περιοχή που η οργάνωση έχει ως προπύργιο και γνωρίζεται ως Νταχίγια. Η ενέργεια επιβεβαιώθηκε επισήμως σε κοινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Ισραέλ Κατς.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ισραηλινή κίνηση ανταποκρίνεται στα πυρά της Χεζμπολάχ κατά ισραηλινών εδαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανάρτηση του, ο Τραμπ αναφέρει:

«Η επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Βηρυτό δεν έπρεπε να είχε συμβεί, ειδικά σε μια τόσο σημαντική ημέρα, καθώς βρισκόμαστε τόσο κοντά σε μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ιράν. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί ενάντια σε απειλές, αλλά η επίθεση στην οποία ανταποκρίθηκε ήταν πολύ μικρής κλίμακας και ασήμαντη. Κανείς δεν τραυματίστηκε, δεν υπέστη ζημιά ή σκοτώθηκε, και αυτό δεν πρέπει να διαταράξει αυτή τη σημαντική διαδικασία.

Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία που θα φέρει ειρήνη στην περιοχή και στο Λίβανο, και όλες οι πλευρές πρέπει να υποχωρήσουν. Δεν πρέπει να γίνουν άλλες επιθέσεις από το Ισραήλ οπουδήποτε στον Λίβανο, αλλά δεν πρέπει να γίνουν ούτε άλλες επιθέσεις από οποιαδήποτε άλλη πλευρά, συμπεριλαμβανομένης της Χεζμπολάχ, εναντίον του Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας μακράς και όμορφης ειρήνης. Ας μην το χαλάσουμε».

Την ίδια ώρα ο Ιρανός διαπραγματευτής Μοχαμάντ Μπακέρ Καλιμπάφ ανέφερε σήμερα ότι η επίθεση του Ισραήλ κατά των νοτίων προαστίων της Βηρυτού έδειξε ότι οι ΗΠΑ, είτε στερούνται της θέλησης να ικανοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, είτε της ικανότητας να το πράξουν.

Σε μία ανάρτησή του στο Χ ανέφερε ότι η συνέχιση της τρέχουσας πορείας θα είναι αδύνατη αν δεν μπορούν να τηρηθούν οι δεσμεύσεις (που έχουν αναληφθεί).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εορτολόγιο 27 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ‑ Η μεγάλη γιορτή του Αγίου Φανουρίου

Πριν 3 ώρες

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά σήμερα τον Αγιο Φανούριο τον Μεγαλομάρτυρα, με το έθιμο της φανουρόπιτας να αναβιώνει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη ‑ Νέες αποκαλύψεις: Το διαζύγιο που δεν πρόλαβε να καταθέσει η 44χρονη

Χτες

Η δικηγόρος της άτυχης γυναίκας περιγράφει την τελευταία τους επικοινωνία και μιλά για χρόνια ενδοοικογενειακή βία με φόντο τη ζήλια του συζύγου της.

Βιβλική καταστροφή στο Νεπάλ: Στους 157 οι νεκροί από τις πλημμύρες ‑ Αγνοούνται 400 τουρίστες

Χτες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενεργοποίησε το δορυφορικό σύστημα Copernicus για να συνδράμει τις επιχειρήσεις διάσωσης, την ώρα που τεράστιοι όγκοι λάσπης καταπίνουν ολόκληρα κτήρια.

Γάλλος συνελήφθη στο Μπάρι με πυραύλους Akeron από την Πάτρα κρυμμένους σε μπλε ταινίες

Χτες

Η ιταλική Οικονομική Αστυνομία εντόπισε πέντε ειδικούς περιέκτες στο φορτηγό, ενώ πραγματογνωμοσύνη του ιταλικού Στρατού αποκάλυψε σήμανση πυρομαχικών υψηλής εκρηκτικότητας κάτω από τα μπλε σήματα εκπαίδευσης.

Έγγραφο του τουρκικού υπουργείου Αμυνας: Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Χτες

Επίσημο έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΘΑ προς τη Βουλή αποκαλύπτει σχεδιασμό για κρίσεις, εντάσεις και πόλεμο, με ιδιαίτερη αναφορά στην αμυντική συνεργασία Αθήνας–Ισραήλ και στην Κύπρο.

Αλεπούδες εμφανίστηκαν στο ΟΑΚΑ: Τι οδηγίες δόθηκαν σε αθλητές και επισκέπτες

Χτες

Το αθλητικό κέντρο έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και ζητά την επιστημονική καθοδήγησή τους για τη συνύπαρξη με την άγρια ζωή.

Καύσωνας: Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος την Τετάρτη – Δείτε πού «έβρασε» η χώρα

Χτες

Δέκα σταθμοί ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η υγρασία κάνει τον καύσωνα ακόμη πιο δυσβάσταχτο σε όλη τη χώρα.

Τραγωδία στο Νεπάλ: Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

Χτες

Ο ποταμός Μποτέκοσι υπερχείλισε ξαφνικά μετά από χιονοστιβάδα, παρασύροντας χωριά, δρόμους και υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ενώ εκατοντάδες τουρίστες και εργαζόμενοι αγνοούνται στο Νεπάλ.

Πέθανε ο Τιμ Κάρι, ο ηθοποιός του «The Rocky Horror Picture Show»

Χτες

Ο Κάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012

Τραμπ για την επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στη Ρωσία: «Κάτι μπορεί να προκύψει»

Χτες

Ο Τραμπ χαρακτήρισε «ημι-ρουτίνα» την επίσκεψη του Τζον Ράτκλιφ στη Μόσχα

«Η μητέρα μου ήταν σε σοκ, δεν ήξερε πώς να αντιδράσει», λέει ο γιος του Ισπανού επιχειρηματία

Χτες

Η αποκάλυψη του γιου του Ισπανού επιχειρηματία που αγνοείται στο Ιόνιο

Ουκρανή μπασκετμπολίστρια αποχώρησε από ομάδα του NCAA επειδή απέκτησε Ρωσίδα συμπαίκτρια

Χτες

Αναστάτωση προκλήθηκε σε ομάδα μπάσκετ γυναικών, καθώς από το πανεπιστήμιο του LSU αποχώρησε ουκρανή μπασκετμπολίστρια μετά την άφιξη μιας ρωσίδας παίκτριας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.