E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Καμπανάκι» για τις μαζικές παραιτήσεις διευθυντών δημοτικών και νηπιαγωγείων

Ανησυχητικά τα στοιχεία

«Καμπανάκι» για τις μαζικές παραιτήσεις διευθυντών δημοτικών και νηπιαγωγείων
magnific
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/6/2026 | 10:04

Όχι μία, ούτε δύο αλλά 281 παραιτήσεις διευθυντών και προϊσταμένων νηπιαγωγείων στην Αττική σημειώθηκαν μέσα σε τρία χρόνια.

Τα στοιχεία έγιναν γνωστά από τους αιρετούς της παράταξης Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. (Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών) στη 9η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής (Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) τονίζοντας πως το ζήτημα αναδεικνύει την κρίση που υπάρχει στην δημόσια εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, πίσω από κάθε παραίτηση βρίσκεται συνήθως ένα σύνθετο πλέγμα επαγγελματικής εξουθένωσης, αυξημένων ευθυνών, διοικητικής πίεσης και συνεχών συγκρούσεων μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο, 315 ακόμη εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική έχουν επιλέξει να λάβουν άδειες άνευ αποδοχών, στοιχείο που ενισχύει την εικόνα απομάκρυνσης από θέσεις ευθύνης και έντασης στο εργασιακό περιβάλλον.

Στον συνολικό απολογισμό δεν περιλαμβάνονται οι αντίστοιχες αποχωρήσεις από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου, όπως αναφέρεται, έχουν καταγραφεί εκατοντάδες παραιτήσεις ή άδειες άνευ αποδοχών από διευθυντές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση

«Ευχόμενοι σε όλους τους συναδέλφους καλό υπόλοιπο της φετινής σχολικής χρονιάς, σας ενημερώνουμε πως στις 17 Ιουνίου έγινε η 9η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής για το 2026, στην τέταρτη  χρονιά  και στην 49η συνεδρίαση από την επαναφορά των Αιρετών της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο συγκεκριμένο υπηρεσιακό Συμβούλιο. Στο συγκεκριμένο υπηρεσιακό συμβούλιο η παράταξή μας, εκπροσωπήθηκε με τον συνάδελφο Χρήστο Τρανό.

Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

ΘΕΜΑ 1ο: Απαλλαγή στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κατατέθηκαν δεκατρία αιτήματα και έγιναν  ομόφωνα αποδεκτά τα δώδεκα..Το ένα αίτημα απορρίφθηκε, αφού δεν υπήρχαν λόγοι που να δικαιολογούν την αποδοχή του.

 Σχολιασμός Αιρετών Δ.Α.Κ.Ε. στο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αττικής.

Συνεχίζοντας το έργο του αείμνηστου συναιρετού  Θοδωρή Μπίρμπα και με δεδομένο πως στα τρία χρόνια περίπου που πέρασαν από τις τελευταίες επιλογές στελεχών εκπαίδευσης μετά και από τη σημερινή συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, φθάσαμε στις 281 παραιτήσεις διευθυντών σχολείων και προϊσταμένωννηπιαγωγείων μόνο για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αττική, ενώ την ίδια περίοδο 315 συνάδελφοί μας έχουν ήδη λάβει άδειες άνευ αποδοχών.         

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναρωτιόμαστε ειλικρινά μετά από ποιον αριθμό παραιτήσεων και αδειών άνευ αποδοχών θα αντιληφθεί η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. την κατάσταση που έχει δημιουργήσει στο μεγαλύτερο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. της πατρίδας μας,  με την εφαρμοζόμενη πολιτική της!

Το κερασάκι στην εφαρμοζόμενη πολιτική είναι η απαίτηση του υπουργείου ,μέσα σε λίγες μέρες, οι εκπαιδευτικοί να κρίνουν τα βιβλία που θα διδαχθούν την μεθεπόμενη χρονιά και το υπουργείο χρειάστηκε πέντε χρόνια για να υλοποιήσει!

Χαιρετίζουμε φυσικά τους 50.000 διορισμούς των τελευταίων ετών, την ίδρυση των 3.448 νέων τμημάτων ένταξης, αλλά θεωρούμε πως πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο φαινόμενο της εργασιακής εξουθένωσης των συναδέλφων που τους/τις οδηγεί  να απομακρύνονται και από τις θέσεις ευθύνης και από την εκπαίδευση.

Στις παραιτήσεις των διευθυντών και των προϊσταμένων νηπιαγωγείων δεν έχουμε υπολογίσει τους/τις συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν και έτσι αποδεσμεύτηκαν  από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν, καθώς και όσους έκαναν αίτημα παραίτησης και το αίτημά τους απορρίφθηκε από το υπηρεσιακό συμβούλιο!

Υπενθυμίζουμε επίσης πως, τα προηγούμενα δύο χρόνια μόνο στο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αττικής συνταξιοδοτήθηκαν 1546 συνάδελφοι και όπως προβλέψαμε στο προηγούμενο ενημερωτικό μας οι φετινές τελικές αφυπηρετήσεις στο μεγαλύτερο ΑΠΥΣΠΕ της πατρίδας μας έφθασαν τις 746, αριθμός που δεν  έχει προηγούμενο!».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μυστήριο με συνεχόμενους σεισμούς στην Μεσοατλαντική Ράχη

Σήμερα

Οι γεωλογικές δυναμικές της Μεσοατλαντικής Ράχης

Η εξαφάνιση της Σταυρούλας: Τα «σκοτεινά λεπτά» και το μυστήριο με το κινητό που έκλεισε

Σήμερα

Ούτε ένα στοιχείο δεν έχει προκύψει για τον εντοπισμό της 45χρονης - Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μαζαράκης

Σήμερα

Αφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα τόσο στον έντυπο Τύπο όσο και στο ραδιόφωνο.

Τήνος ‑ Mάχη με τη λειψυδρία: Πρόταση‑βόμβα για τις πισίνες

Σήμερα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Τήνος και η Αλόννησος λόγω λειψυδρίας

Αδιανόητο περιστατικό στο Σέντραλ Παρκ: 18χρονος σκοτώθηκε από αφηνιασμένο άλογο

Σήμερα

Έκανε βόλτα με άμαξα στο φημισμένο πάρκο όταν το άλογο αφηνίασε και την ανέτρεψε

Βόλος: 14χρονη κατήγγειλε τους γονείς της για βία και αρνείται να επιστρέψει στο σπίτι

Σήμερα

Αρνήθηκαν ότι άσκησαν βία στο παιδί τους και υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες

Δημήτρης Λιγνάδης: Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη για τρεις βιaσμούς ανηλίκων

Σήμερα

Ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού είναι αντιμέτωπος με την πιθανότητα αυστηρότερης ποινικής μεταχείρισης αφού έγινε δεκτή η εισαγγελική έφεση

Έκρηξη στο OPEN: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα η Μίνα Καραμήτρου

Σήμερα

Η δημοσιογράφος χτύπησε στο χέρι και στο πόδι ενώ φέρει εκδορές σε όλο της το σώμα

Μουντιάλ 2026: Αγγλία – Κροατία 4‑2: Θρίαμβος σε ματσάρα στο Ντάλας, όλα τα γκολ

Σήμερα

Η Αγγλία ξεκίνησε με τρίποντο το Μουντιάλ 2026, επικρατώντας 4-2 της Κροατίας σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις και αμφίρροπη εξέλιξη.

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Ποιο «πρόσωπο‑κλειδί» εξέτασε ξανά η Αστυνομία

Σήμερα

Σαρωτική έρευνα από μηδενική βάση διεξάγουν οι Αρχές στα Χανιά, επιστρέφοντας στο σπίτι της αγνοούμενης και ακολουθώντας βήμα-βήμα την τελευταία της διαδρομή.

«Αν πειράξετε την οικογένειά μου, δεν θα σταματήσω μέχρι να σας καταστρέψω όσο ζω»

Σήμερα

Βουλευτής που αποχώρησε από το κόμμα του Ράμα καταγγέλλει απειλές κατά της οικογένειάς της

Aδιανόητο ‑ Το τραγικό φινάλε μιας 15χρονης μετά από επικίνδυνο challenge στα social media

Σήμερα

Η ανήλικη υπέστη αλλεπάλληλες επιληπτικές κρίσεις και στη συνέχεια καρδιακή ανακοπή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.