E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ποιοι αλλάζουν τελευταία στιγμή γνώμη για Πρόεδρο

Ολονύκτιες διαβουλεύσεις

Ποιοι αλλάζουν τελευταία στιγμή γνώμη για Πρόεδρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/12/2014 | 00:00

Λίγο πριν αρχίσει η πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κορυφώνονται οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο για τον μαγικό αριθμό των 180.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι στιγμής, δεδομένοι θεωρούνται οι 155 βουλευτές που αθροίζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές:

Σπύρος Λυκούδης (είπε ότι θα ψηφίσει «ναι» και στις 3 ψηφοφορίες), Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Νταβρής, Γιάννης Κουράκος, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος, Μίκα Ιατρίδου και η Κατερίνα Μάρκου, η οποία δήλωσε ότι θα ψηφίσει θετικά, παρά τις ενστάσεις της.

Επίσης, οι δύο πρώην χρυσαυγίτες Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τρίτη ψηφοφορία πιθανότατα θα υπερψηφίσει και ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος θα ψηφίσει «παρών» στη σημερινή ψηφοφορία. Δεν αποκλείεται να είναι θετικός τελικά και ο Πάρις Μουτσινάς, ο οποίος θα παρευρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο μυστικό δείπνο που οργάνωσαν οι προερχόμενοι από την Κεντροδεξιά ανεξάρτητοι βουλευτές χθες (Κουράκος, Νταβρής, Καπερνάρος, Γιοβανόπουλος, Ιατρίδου κ.ά.).

Η δήλωση Κουβέλη, ότι δεν θα θεωρήσει αποστάτη όποιον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ υπερψηφίσει Δήμα, παρότι τα συλλογικά όργανα του κόμματος έχουν αποφασίσει περί του αντιθέτου, ίσως απελευθερώσει και τους 3 βουλευτές που συνυπέγραψαν τη δήλωση των 8, με την οποία ζητούσαν συναινετική εκλογή Προέδρου με παράλληλο καθορισμό ημερομηνίας εκλογών εντός του 2015.

Ο Γιάννης Τσουκαλάς, ο Θωμάς Ψύρρας και η Νίκη Φούντα εκτιμάται ότι τελικά θα προσμετρηθούν στο «ναι» για τον Πρόεδρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, αμφιταλαντεύονται οι Γιώργος Κασαπίδης και Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος έχει δηλώσει ότι αν είναι ο 180ος, θα υπερψηφίσει.

Υπενθυμίζεται, ότι και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης και Σταυρούλα Ξουλίδου είχαν δηλώσει ότι αν υπάρξουν μείζονες εθνικές εξελίξεις, μπορεί να αλλάξουν τη στάση τους.

Το ταβάνι, λοιπόν, είναι 174-176 ψήφοι στον τρίτο γύρο, στις 29 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι τότε, ωστόσο, πολλά θα κριθούν από κινήσεις και στρατηγικές.

Αν, για παράδειγμα, ο Σταύρος Δήμας πάρει κάτω από 160 ψήφους σήμερα, δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι ο Σαμαράς θα αποσύρει τον υποψήφιό του ή ο ίδιος ο Στ. Δήμας θα παραιτηθεί υπέρ ενός άλλου υποψηφίου, που θα λύσει τα χέρια των διστακτικών.

Επιπλέον, αν ο πρωθυπουργός λυγίσει και δώσει ημερομηνία εκλογών εντός του 2015 ή ακόμη-ακόμη και αν οδηγηθούμε στην αλλαγή πρωθυπουργού και στον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού, τότε μπορεί να υπάρξουν οι απαραίτητες διαρροές στο στρατόπεδο ΑΝΕΛ-ΔΗΜΑΡ και σε άλλους ανεξάρτητους, ώστε να σχηματιστεί ο μαγικός αριθμός των 180.

Θεωρητικά πάντως, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ είναι σταθερά προσανατολισμένοι στο «όχι», όπως και οι ανεξάρτητοι Θεοδώρα Τζάκρη, Οδυσσέας Βουδούρης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης και Ραχήλ Μακρή.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δικογραφία για τα Τέμπη: Στο «φως» επιστολές για τον Κώστα Καραμανλή

Σήμερα

Νέες επιστολές, σύμφωνα με τις οποίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών γνώριζε από το 2021 τα προβλήματα και τους κινδύνους στον ελληνικό σιδηρόδρομο

ΗΠΑ: Απόκοσμο ψάρι από τα βάθη του ωκεανού ξεβράστηκε στην ακτή

Σήμερα

Η αποκρουστική εμφάνισή του αναστάτωσε όλη την παραλία

Καπνοί στις κυλιόμενες σκάλες του Μετρό στον σταθμό των Αμπελοκήπων ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Τα αίτια του περιστατικού παραμένουν άγνωστα και ερευνώνται

Φοβερός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στον Ειρηνικό ωκεανό: Έπληξε νησί μνημείο της UNESCO

Σήμερα

H νήσος Μακουάρι είναι νησί στο νοτιοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, περίπου στο μέσο της απόστασης ανάμεσα στη Νέα Ζηλανδία και την Ανταρκτική

Μπλακ άουτ στην Ισπανία: 5 νεκροί από τη διακοπή ρεύματος

Σήμερα

Κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη

Ο Τραμπ κήρυξε «πόλεμο» στον Μπέζος

Σήμερα

Εκνευρισμός από αναφορές πως η Amazon θα αναγράφει το κόστος των δασμών στα προϊόντα της

Κασμίρ: Τουρίστας έκανε zipline τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης που σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι

Σήμερα

«Όταν ο γιος μου και η σύζυγός μου έφτασαν κάτω με ασφάλεια και ξεκίνησα εγώ τη βόλτα μου, έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί» θυμήθηκε ο τουρίστας

Πάτρα: Βίντεο από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο κατάστημα – Φώναζαν έντρομοι οι μαθητές

Σήμερα

Πανικός επικράτησε όταν μαθητές είδαν τις μεγάλες φλόγες να ξεπηδούν από το πολυκατάστημα στο κέντρο της Πάτρας

Θεσσαλονίκη: Εμμονικός με τη γειτόνισσα ένας 44χρονος ‑ Της έκανε σeξουαλικές προτάσεις και διέδιδε ότι είναι ιερόδουλη

Σήμερα

Ο 44χρονος παραδέχτηκε πως είχε «κόλλημα από παιδί» με την 51χρονη γειτόνισσά του

Υπό έλεγχο η φωτιά σε κατάστημα στο κέντρο της πόλης ‑ Εκκενώθηκε ξενοδοχείο

Σήμερα

Από την φωτιά δεν έχει καταγραφεί τραυματισμός, ενώ μία γυναίκα διακομίσθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.