E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση της «σπείρας των επωνύμων»

Θύματα των ληστών η Ελένη Δήμου, Νόνικα Γαληνέα, Μαρία Αλιφέρη και συγγενικό πρόσωπο υπουργού

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εξάρθρωση της «σπείρας των επωνύμων»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύ κοντά στην πλήρη εξάρθρωση μιας από τις χειρότερες συμμορίες ληστών βρίσκεται η ελληνική αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέσσερις Γεωργιανοί βρίσκονται ήδη στα χέρια των αστυνομικών και ανακρίνονται, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πολύ μεγάλη επιχείρηση, με σκοπό τον εντοπισμό και άλλων μελών της σπείρας.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πρόκειται για την γνωστή και ως «σπείρα των επωνύμων», που δρούσε κυρίως στα βόρεια και στα νότια προάστια και είχε στο στόχαστρο πλούσια σπίτια, γνωστών και επωνύμων ιδιοκτητών.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν κάθε πτυχή της υπόθεσης πιστεύουν ότι η σπείρα χρησιμοποιούσε διασυνδέσεις με γνωστούς των ιδιοκτητών των σπιτιών, ώστε να αποσπά πληροφορίες, ενώ κατά κύριο λόγο προσέγγιζε και άγνωστο αν στρατολογούσε συνήθως οικιακές βοηθούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την αστυνομία, ερευνάται ακόμα αν μεταξύ των ληστειών που είχε διαπράξει η συγκεκριμένη σπείρα, είχε χτυπήσει και τις ηθοποιούς Μαρία Αλιφέρη και Νόνικα Γαληνέα, την τραγουδίστρια Ελένη Δήμου, αλλά και συγγενικό πρόσωπο υπουργού.

Οι τέσσερις συλληφθέντες δεν έχουν ομολογήσει τη συμμετοχή τους σε καμία από τις περισσότερες από 60 ληστείες που τους προσάπτουν οι αστυνομικοί, κρατώντας μέχρι στιγμής σκληρή στάση.

Μεταξύ άλλων πάντως, η αστυνομία ερευνά και το εάν κομμάτι της σπείρας είναι και οι «ληστές με το σίδερο» που έχουν τρομοκρατήσει τα βόρεια προάστια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λέει στο protothema.gr η Μαρία Αλιφέρη

«Καταστράφηκα μετά από αυτή τη ληστεία που έγινε στο σπίτι μου, μου πήραν τα πάντα, τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής, μου έκλεψαν ότι είχα και δεν είχα και αγωνίστηκα όλα αυτά τα χρόνια με πολύ κόπο να αποκτήσω, είμαι ακόμη τόσο ταραγμένη δε νομίζω ότι εύκολα μπορεί κανείς να ξεπεράσει κάτι τόσο δραματικό και τραγικό». Αυτά είναι τα λόγια της δημοφιλούς πρωταγωνίστριας του θεάτρου, Μαρίας Αλιφέρη η οποία μιλά αποκλειστικά στο protothema.gr για την περιπέτεια που έζησε όταν πριν περίπου μία εβδομάδα έπεσε θύμα ληστείας, με αποτέλεσμα ότι είχε και δεν είχε να πέρασε στα χέρια των ληστών που μπήκαν στο σπίτι της στην Αγία Παρασκευή. Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ η ηθοποιός αποτελεί ένα από τα διάσημα, επώνυμα θύματα που έπεσαν στη «δαγκάνα» της αδίστακτης συμμορίας των Γεωργιανών οι οποίοι δρούσαν εδώ και καιρό χτυπώντας και αδειάζοντας σπίτια επώνυμων που κατοικούν κυρίως στα Βόρεια προάστια.

-Κυρία Αλιφέρη θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε τι θυμάστε από εκείνη τη βραδιά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν θυμάμαι περίπου πριν μία εβδομάδα, είχα την πρεμιέρα του έργου μου «Βρώμικα Κόλπα» στο Studio Κυψέλη -την επόμενη μέρα είχα πρεμιέρα που τελικά αναβλήθηκε - όπου και παρουσιάζεται και φέτος το έργο αυτό σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λιβανού, εξαιρετικού φίλου και συνεργάτη μου. Μετά λοιπόν από την τελευταία πρόβα πήγα σπίτι μου, εξουθενωμένη καταλαβαίνετε λίγο το άγχος λίγο η ένταση της βραδιάς. Δεν το πίστευα όταν αντίκρισα το θέαμα αυτό μπροστά μου. Παραβιασμένη πόρτα και βέβαια το σπίτι άνω κάτω. Πεταμένα πράγματα παντού σε καναπέδες, στο κρεβάτι. Μου είχαν κοπεί τα πόδια. Προχωρώντας αργά και μη έχοντας κουράγιο ούτε βοήθεια να φωνάξω συνειδητοποιώ τι έχει γίνει. Πηγαίνω προς το δωμάτιό μου και βέβαια είχαν εξαφανιστεί όλα, αλλά όλα σας λέω τα κοσμήματα μου τα οποία ήταν ο θησαυρός μου, ανεκτίμητης αξίας και βέβαια και πολλά μετρητά τα οποία είχα στο σπίτι. Πάγωσα, τρέμανε τα πόδια μου, δεν ήξερα τι να πω, τι να κάνω. Βρίσκω κουράγιο και τηλεφωνώ στην αστυνομία, έρχεται θυμάμαι η σήμανση, δαχτυλικά αποτυπώματα, όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και εγώ απλά να κοιτώ σα χαμένη, σαν υπνωτισμένη, συνειδητοποιώντας ότι μου κλέψανε τα πάντα, τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής, δεν είναι απλό αυτό ξέρετε».

-Αντιλαμβάνομαι την ταραχή σας είναι λογικό…

«Καταστράφηκα μετά από αυτή τη ληστεία που έγινε στο σπίτι μου, μου πήραν τα πάντα, τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής, μου κλέψανε ότι είχα και δεν είχα και αγωνίστηκα όλα αυτά τα χρόνια με πολύ κόπο να αποκτήσω, είμαι ακόμη τόσο ταραγμένη δε νομίζω ότι εύκολα μπορεί κανείς να ξεπεράσει κάτι τόσο δραματικό και τραγικό, το καταλαβαίνετε;».

-Κυρία Αλιφέρη εξ όσων γνωρίζω δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτετε θύμα ληστείας, στο παρελθόν είχατε αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο σωστά;

«Ναι πριν από περίπου 7 χρόνια θυμάμαι είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό δηλαδή είχα πέσει θύμα ληστείας, μόνο που τότε, ήξερα ποιος το έκανε. Η οικιακή βοηθός μου την οποία είχα στο σπίτι διότι τότε χρειαζόταν κάποιος άνθρωπος για να με βοηθά με τη μητέρα μου η οποία είχε κάποια προβλήματα με την υγεία της. Που να φανταζόμουν τι άνθρωπο έβαζα σπίτι μου. Ήταν μία Γεωργιανή λοιπόν η οποία μία ωραία πρωία άδειασε τα πάντα και εξαφανίστηκε. Της είχαμε φερθεί τόσο καλά και αυτή μας το ανταπέδωσε με τον τρόπο αυτό. Τι να πω…».

-Γνωρίζετε ότι εκτός από εσάς θύματα της περιβόητης σπείρας των Γεωργιανών που χτυπούσαν κατοίκους, επώνυμους των Βορείων προαστίων είναι και άλλοι συνάδελφοί σας; Γνωρίζετε ότι έχουν πέσει στα χέρια της αστυνομάις;

«Είχα ακούσει κάποια πράγματα για μία διαβόητη σπείρα που χτυπούσε σπίτια κυρίως εδώ στα βόρεια προάστια. Τώρα αν είναι Γεωργιανοί ή όχι δεν το γνωρίζω αν και ο συνειρμός που μου έρχεται πρόχειρος στο μυαλό θα μπορούσε να είναι ότι κατά μία έννοια ξέρανε που χτυπούσαν, στη λογική ότι όπως σας είπα είχα Γεωργιανή οικιακή βοηθό η οποία με λήστεψε και εξαφανίστηκε στη συνέχεια. Περιμένω ενημέρωση από τη αστυνομία, μακάρι να βρεθούν και να τιμωρηθούν αυτοί που έκαναν τόσο κακό και σε εμένα αλλά όπως πληροφορούμαι και σε άλλους, έχω ακούσει ότι θύματα έχουν πέσει μεταξύ άλλων η κ. Νόνικα Γαληνέα αλλά και η κ. Ελένη Δήμου. Είναι ένας προσωπικός βιασμός το να μπαίνει κάποιος σπίτι σου και να σε ληστεύει, δε μπορείς να το ξεπεράσεις εύκολα».

-Εικάζω ότι υπάρχει ένα αίσθημα φόβου μετά από αυτό το περιστατικό…

«Προσπαθώ απλά να είμαι ψύχραιμη, αυτό προσπαθώ. Το μόνο που επιθυμώ είναι να βρεθούν και να τιμωρηθούν αυτοί που το έκαναν, δεν με έχουν ακόμη ενημερώσει από την αστυνομία, μακάρι να βρέθηκαν αυτοί οι κλέφτες».

 

Πηγή: protothema.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

New York Times: Οι ΗΠΑ δεν έδωσαν όλες τις πληροφορίες στη Ρωσία για το τρομοκρατικό χτύπημα

Χτες

«Οι εχθρικές σχέσεις μεταξύ των χωρών δεν επέτρεψαν στις ΗΠΑ να διαβιβάσουν πληροφορίες για το σχέδιο των τρομοκρατών»

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Χτες

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Στο νοσοκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Χτες

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Κυψέλη: 145 προσαγωγές και 30 συλλήψεις αλλοδαπών σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Χτες

«Οι επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση» δηλώνει η Ελληνική Αστυνομία

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Χτες

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Χτες

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Ραφήνα: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα γυναίκα ύστερα από επiθεση σκύλων σε χώρο πάρκινγκ

Χτες

Η ανακοίνωση του δήμου για την επθεση - Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν πρόκειται για αδέσποτα

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Χτες

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Χτες

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.