Φωτιά στη Σύρο, 112 για εκκένωση της περιοχής Τρία Λαγγόνια
Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και τέσσερα εναέρια μέσα - «Προς το παρόν δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα», λέει ο δήμαρχος του νησιού

Δημοσίευση 21/6/2026 | 15:13
Συναγερμός έχει σημάνει στη Σύρο έπειτα από φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Αμπέλας.
Μάλιστα λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Τρία Λαγγόνια προς Ερμούπολη.
Στο σημείο επιχειρούν δέκα πυροσβέστες με τρία οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ υπάρχει και συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
Η κατάσταση προκαλεί ανησυχία, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης και αυξάνουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της φωτιάς.
Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης: Προς το παρόν δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα
Στους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στην περιοχή εστίασε την προσοχή, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Αλέξανδρος Αθανασίου. Όπως ανέφερε, παρά το γεγονός πως η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, οι δυνατοί άνεμοι μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξή της.
«Είναι πολύς ο αέρας. Θυμάρια καίει και χαμηλή βλάστηση, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνη λόγω του αέρα», δήλωσε ο κ. Αθανασίου, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο πύρινο μέτωπο. Επίσης, σημείωσε ότι όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του νησιού επιχειρούν στην περιοχή, ενώ αναμένουν ενίσχυση και από εναέρια μέσα.
«Έρχεται και ένα ακόμα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Όλες οι δυνάμεις του νησιού επιχειρούν εκεί. Προς το παρόν δεν ανησυχούμε», τόνισε.












