E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ματθίλδη Μαγγίρα: «Η τηλεόραση έχει πεθάνει και ξεχάσαμε να τη θάψουμε»

Συνέντευξη στον Γιώργο Κουτσουρλή

Ματθίλδη Μαγγίρα: «Η τηλεόραση έχει πεθάνει και ξεχάσαμε να τη θάψουμε»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ματθίλδη τα λέει έξω από τα δόντια στον Γιώργο Κουτσουρλή για την τηλεόραση, το «Όλα Παίζουν», τη showbiz και τη νέα της σειρά ρούχων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε διακατέχει το σύνδρομο της επαλήθευσης; Είσαι θρησκόληπτη; Χαρακτηριστικά που σε αντιπροσωπεύουν στην θεατρική παράσταση «ΤOC TOC».
Ευτυχώς όχι, προς το παρόν την έχω γλυτώσει. Παρ' όλα αυτά, είναι το πιο συνηθησμένο και επίσης τα καλά νέα είναι ότι θεραπεύεται. Θρησκόληπτη με την ευρεία έννοια δεν είμαι. Πιστεύω με τον δικό μου, μοναδικό τρόπο. Η Μαρία Μπιμπίκα όμως, ο ρόλος μου στο θέατρο «ΗΒΗ», στο έργο «TOC TOC», έχει και τα δυο σύνδρομα που προανέφερες, γι' αυτό και πάει στον ψυχίατρο, αν και είναι η μόνη από τους άλλους ασθενείς που δεν το παραδέχεται.

Έχεις βρεθεί ποτέ σε παρέα που κατέληξε σε group therapy; Και για ποιο θέμα;
Σε παρέα, τύπου φιλικά, ποτέ. Έχω κάνει μαθήματα NLP, που ήταν ομαδικά, είχαν κάποιες στιγμές στοιχεία group therapy, χωρίς να είναι όμως αυτό.

Είσαι ψυχαναγκαστική;
Μου αρέσει η τάξη και η καθαριότητα – όχι σε βαθμό που να ενοχλεί τους άλλους, οπότε μάλλον είμαι φυσιολογική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απέχεις από την τηλεόραση, γιατί δεν σου ταιριάζει κάποιο concept ή γιατί αποφάσισες να εστιάσεις στο θέατρο;
Η αλήθεια είναι ότι το θέατρο είναι το πιο δύσκολο άθλημα και θέλει την αφοσίωσή του. Η τηλεόραση τελευταία χωλαίνει όλο και περισσότερο. Για μένα έχει πεθάνει και ξεχάσαμε να τη θάψουμε, διότι είναι μια εφεύρεση του 20ού αιώνα και μπήκαμε στον 21ο. Πιστεύω ότι το μέλλον είναι το Internet, αλλά εδώ είμαστε λίγο πίσω για να το αντιληφθούμε. Υπομονή, αδέρφια, θα περάσει κι αυτό.

Νομίζω ότι η showbiz στην Ελλάδα είναι μια συλλογή από ψεύτικα λόγια και χαμόγελα. Σωστά αντιλαμβάνομαι;
Ενώ έξω είναι μες στην αλήθεια! Το κακό με εμάς τους Νεοέλληνες είναι ότι κάνουμε κακές απομιμήσεις των δυτικών Αμερικανοαγγλογάλλων μετά την επανάσταση του '21 και συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Η διαφορά μας είναι τεράστια. Όταν μίλαμε για business, σημαίνει ότι πουλάμε προϊόν σε κάποια αγορά. Αυτωνών η αγορά είναι βράχος των Μετεώρων και η δική μας ένα πετραδάκι γαρμπύλι, για να προσδιορίσω και το μέγεθος. Θέλετε να συνεχίσω ή να το αφήσω εδώ το θέμα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψωνίστηκες λόγω της καλλιτεχνικής σου ιδιότητας;
Πιστεύω πως παραμένω πιστή στις αξίες που είχα και πριν ασχοληθώ επαγγελματικά. Είμαι άνθρωπος που μιλάω με όλους, οπότε δεν νομίζω να συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο. Τώρα κάποιοι μπορεί να σε παρεξηγήσουν, λόγω άγνοιάς τους ή δικού τους κομπλεξισμού. Παράδειγμα: πριν αρκετά χρόνια βρέθηκα στην Ξάνθη, στις γιορτές Παλιάς Πόλης, και με πλησίασε ένας νεαρός και μου είπε: "Α ρε Μαγγίρα, τώρα που έγινες φίρμα δεν μας μιλάς". Τότε τον ρώτησα αν γνωριζόμαστε και μου είπε ότι ήμασταν συμμαθητές. Του απάντησα ότι θυμάμαι τους συμμαθητές μου έναν έναν κι αυτόν δεν τον ήξερα ούτε ονομαστικά, οταν μου είπε το όνομά του. Όταν μετά τον ρώτησα ποια ήταν η χρονολογία γέννησής του, μου είπε την ίδια με της αδερφής μου και τότε κατάλαβα ότι ο ψωνισμένος ήταν αυτός, που δεν αναγνώρισε ούτε τη συμμαθήτριά του, που ήταν η Μπέττυ, κι όχι εγώ. Αν ήξερε τόσο καλά την αδερφή μου, δεν θα με μπέρδευε μ' εκείνη.

Έχεις ρίξει επαγγελματικές τρικλοποδιές;
Όχι, γιατί δεν πιστεύω σε τέτοιου είδους σκεπτικό. Είμαι καθαρός άνθρωπος, βαθιά καλλιτεχνική φύση και θεωρώ ότι είναι χάσιμο ενέργειας και της φαιάς ουσίας μου να κάθομαι να σκέφτομαι πώς θα τη φέρω στους άλλους, αντί να τη διοχετεύω δημιουργικά. Βέβαια, ανασφαλείς άνθρωποι και κομπλεξικοί υπάρχουν πολλοί και μόνο μ' αυτόν τον τρόπο λειτουργούν για να επιβιώσουν. Τους λυπάμαι, γιατί ποτέ δεν τους δόθηκε η ευκαιρία, είτε από τους άλλους είτε από τον εαυτό τους, να βρουν την πραγματική τους αξία σε οτιδήποτε είναι αυτό και να ησυχάσουν με τον εαυτό τους. Όταν έχω να κάνω με τέτοιους ανθρώπους ή τους αγνοώ ή αν έχω καθημερινή τριβή μαζί τους, το λύνω ξεκάθαρα αρχικά, κι αν συνεχίσουν, θα τους βάλω τρικλοποδιά που θα τη θυμούνται για πάντα.

Με την Μπέττυ πού διαφωνείτε και ποια κάνει το πρώτο βήμα για να τα βρείτε; Και πού οφείλεται η χημεία σας, τόσο τηλεοπτικά όσο και στη σκηνή;
Διαφωνούμε κατά βάση. Είμαστε δύο τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες, που αγαπιόμαστε βαθιά. Συνήθως κάνω το πρώτο βήμα. Η χημεία μας, τώρα, οφείλεται στην κοινή αναφορά μας, την οικογένεια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, στη βαθιά αγάπη και στην απόλυτη διαφορετικότητά μας, γιατί η μια συμπληρώνει την άλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεωρείς ότι η Μπέττυ ταιριάζει στην τηλεοπτική παρέα του «Όλα Παίζουν»; Σου αρέσει ο ρόλος της;
Η παρέα δεν έχει δέσει απόλυτα, δένει όμως σιγά σιγά με το πέρασμα του χρόνου και την τριβή. Δε νομίζω ότι έχει κάποιον ρόλο εκεί η Μπέττυ, μέσα και από αυτό που βλέπω, δε νομίζω να μοιράστηκαν ρόλοι και αυτό είναι ένα από τα λάθη της εκπομπής αυτής.

Δημιουργείς ή συλλέγεις ρούχα, με την M&M collection;
Δημιουργώ από την αρχή και όχι μόνη μου. Συνεργάζομαι με την Έλενα Παύλου, τη σχεδιάστρια που εκτιμώ και θαυμάζω, και συζητώντας μια ιδέα μου μαζί της, μας προέκυψε η σειρά αυτή.

Πιστεύεις ότι είναι μόδα να ασχολείται η showbiz με τη μόδα;
Από τη στιγμή που και η μόδα έγινε showbiz, είναι αλληλένδετες. Αρχικά μεγάλοι μόδιστροι ντύνανε τους stars του σινεμά και μέσα και έξω από τις ταινίες, μετά ακολούθησαν και οι τραγουδιστές. Μόδιστροι γίνανε celebrities, οπότε πάντα ακολουθούσε το ένα το άλλο. Στο θέατρο παλιά και σήμερα κάποιοι σχεδιάζουν τα κοστούμια και οι ηθοποιοί τα φοράνε. Κάποιοι καλλιτέχνες έχουν μια δική τους αισθητική, προσωπικότητα και άποψη. Αυτοί καλούνται να δημιουργήσουν και μόδα και τάση. ¶λλοι συνεργάζονται με κάποιες εταιρείες μεγάλες ή μεγαλύτερες και διαλέγουν κάποια κομμάτια έτοιμα και βάζουν την υπογραφή τους. Αυτό είναι συλλογή. Έχουν συλλέξει κάποια κομμάτια και ή τους εκμεταλλεύονται οι εταιρείες, χρησιμοποιώντας τους για κράχτες και προωθούν τα δικά τους ρούχα για να πάρουν όλο το κέρδος ή αν είναι καλή συλλογή και πουλάει πολύ το όνομα, βγάζει κι αυτό κάτι, ανάλογα με το ποσοστό που έχει συμφωνίσει. Εμένα η διαφορά είναι ότι δεν συλλέγω, δημιουργώ εξαρχής. Έχω την έμπνευση, την ιδέα, την κατεύθυνση, διαλέγουμε τα πανιά και δημιουργούμε μαζί με τη σχεδιάστρια Έλενα Παύλου το παιδί μας, που βαφτίστηκε Matthildi Maggira Collection.

Σκέφτηκες να συνεργαστείς με την Κατερίνα Καινούργιου και τη Μαρία Μπακοδήμου στην πασαρέλα;
Μου έδωσες ωραία ιδέα, ευχαριστώ.

Θα ήθελες να κάνεις ακόμη ένα παιδί, καθώς γνωρίζω ότι είσαι τόσο δοτική με την κόρη σου, Λήδα;
¶ν προκύψει, γιατί όχι. Αγαπώ τα παιδιά.

Φοβάσαι να μην μείνεις στην ψάθα;
Εδώ βλέπω να μένει όλο το έθνος στην ψάθα, εμένα θα σκεφτώ;

Τα επόμενα όνειρα της Ματθίλδης;
Να κερδίσω το Τζόκερ και να πάω να σπουδάσω αστρονομία και αρχαιολογία. Πού και πού, όταν έχω να πω κάτι πολύ δυνατό, θα χτυπάω καλλιτεχνικά. Αυτά, από άμεσα και αναγκαία, γιατί είναι γενικά ατελείωτα αυτά που έχω ήδη και συνεχίζω να φτιάχνω.

Photography & Concept : Apostolis Anastasopoulos
Models : Matthilde Maggira & Giorgos Gasteratos
Designer : Matthilde Maggira
Stylist : Nikolaidi Filitsa
Make Up Artist : Yiannis Kasimis
Hair Stylist : Elena Mastaka
Location : Grand Bretagne Hotel Athens

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Finos Film: Η ανάρτηση για τον 1 χρόνο από τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

Πριν 11 ώρες

Αφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, γράφει, ανάμεσα σε άλλα

Με φανέλα του Παναθηναϊκού στο νοσοκομείο η Μπράντι Λοβ

Πριν 11 ώρες

Η Αμερικανίδα πορνοστάρ είχε σοβαρό ατύχημα στο Ιόνιο

Μπιάνκα Σενσόρι: Back to back προκλητικές εμφανίσεις, φόρεσε μπλουζάκι που δεν έκρυβε τίποτα

Πριν 11 ώρες

Δεν αποκλείεται η αμφίεσή της αυτή, πάντως, να της προκαλέσει μπελάδες με τη δικαιοσύνη

Ένα παραλίγο πανέμορφο ζευγάρι και ένα άδοξο τέλος που δεν μάθαμε ποτέ

Πριν 11 ώρες

Σύντομη σχέση αλλά έκανε τα πρωτοσέλιδά της!

Ιωάννα Τούνη: Η «εξαφάνιση» από το Instagram

Χτες

Ανησύχησαν οι followers της Ιωάννας Τούνη και της έστειλαν δεκάδες μηνύματα για την «εξαφάνισή» της από το Instagram

Πολυχρονίδης: Η σπάνια εμφάνιση με την εντυπωσιακή σύζυγό του, το λεοπάρ φόρεμα & πώς την αποκαλεί

Χτες

Σπάνια εμφάνιση για τον Πέτρο Πολυχρονίδη και τη σύζυγό του, Katrin Ladose

Σε νέα σχέση ο Φίλιππος Τσαγκρίδης; Τα τρυφερά τετ α τετ στην Αντίπαρο

Χτες

O γνωστός επιχειρηματίας αυτόν τον καιρό είναι ερωτευμένος με πασίγνωστη κυρία της ελληνικής σόουμπιζ

Η απρόβλεπτη ατάκα με το καρπούζι: «Πώς θα δροσιστώ;»

Χτες

Η ρεπόρτερ του Action24 σε νέες... περιπέτειες στις παραλίες της Αττικής.

Δανάη Μπάρκα: Η αλλαγή που έκανε στην εμφάνισή της

Χτες

Δείτε τα στιγμιότυπα που δημοσίευσε στο Instagram

Απίστευτο βίντεο: Μαλλιοτραβήχτηκαν για μία ξαπλώστρα

Χτες

Ο «πόλεμος» για τις ξαπλώστρες άρχισε να «αγριεύει»

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.