Η S.F. Williamson έρχεται στην Ελλάδα: Η συγγραφέας της «Γλώσσας των Δράκων» στο Fantasy Festival 2K26
Η βραβευμένη συγγραφέας θα συναντήσει το ελληνικό κοινό στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2026, στο πλαίσιο του Fantasy Festival 2K26 στην Αθήνα.

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 30/6/2026 | 00:03
Η διεθνώς βραβευμένη συγγραφέας S.F. Williamson, δημιουργός του bestseller «Η Γλώσσα των Δράκων», έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2026, στο πλαίσιο του Fantasy Festival 2K26 και σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα, θα συμμετάσχει σε παρουσιάσεις, συζητήσεις και συναντήσεις με αναγνώστες, ενώ παράλληλα θα κυκλοφορήσει επίσημα στην Ελλάδα το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας.
Το Fantasy Festival 2K26, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα, ανακοινώνει την πρώτη επίσκεψη της S.F. Williamson στην Ελλάδα. Η συγγραφέας του διεθνούς bestseller Η Γλώσσα των Δράκων (A Language of Dragons) θα βρεθεί στην Αθήνα στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2026, προσφέροντας στο ελληνικό κοινό τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μία από τις πιο εντυπωσιακές νέες φωνές της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Φανταστικού.
Η S.F. Williamson τιμήθηκε φέτος με το Waterstones Children's Book Prize 2026 στην κατηγορία Best Book for Older Readers — μία από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές διακρίσεις του Ηνωμένου Βασιλείου — ενώ το ντεμπούτο της απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από Kirkus Reviews και Guardian, καθιερώνοντάς την ως ανερχόμενη δύναμη του σύγχρονου fantasy.
Για το βιβλίο: «Η Γλώσσα των Δράκων»
Συνδυάζοντας epic fantasy, dark academia, πολιτική ίντριγκα και γλωσσολογικό μυστήριο, η ιστορία εκτυλίσσεται στο Λονδίνο του 1923, σε έναν κόσμο όπου άνθρωποι και δράκοι συνυπάρχουν υπό ένα εύθραυστο Σύμφωνο Ειρήνης. Όταν η νεαρή γλωσσολόγος Βίβιαν σπάει κατά λάθος την εκεχειρία, ο εμφύλιος πόλεμος ξεσπά: δράκοι πετούν στους ουρανούς, φλόγες τυλίγουν κτίρια και η Βίβιαν στρατολογείται ως αποκρυπτογράφος στο Μπλέτσλεϊ Παρκ, με αποστολή να σπάσει τον κώδικα των δράκων και να σώσει το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ελληνική έκδοση κυκλοφορεί σε σκληρόδετη μορφή με βαμμένα σόκορα και συλλεκτικό τζάκετ, και περιλαμβάνει αποκλειστικό σημείωμα της συγγραφέως προς τους αναγνώστες, καθώς και bonus σκηνή από την οπτική του Άτλας.
Τι θα γίνει στο Fantasy Festival 2K26
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην Αθήνα, η S.F. Williamson θα συμμετάσχει σε παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, συζητήσεις με το κοινό και υπογραφές βιβλίων. Παράλληλα, το φεστιβάλ θα σηματοδοτήσει και την επίσημη κυκλοφορία στην Ελλάδα του δευτέρου βιβλίου της τριλογίας, Ο Πόλεμος των Γουάιβερν (A War of Wyverns), από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Το αναλυτικό πρόγραμμα εμφανίσεων και οι ώρες των παρουσιάσεων θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες μέσα από τα επίσημα κανάλια του Fantasy Festival και των εκδόσεων Διόπτρα.
Ποια είναι η S.F. Williamson
Η S.F. Williamson γοητεύεται από τον τρόπο γέννησης των γλωσσών και έχει εργαστεί ως μεταφράστρια λογοτεχνίας — εμπειρία που αποτέλεσε την κύρια έμπνευση για τη σειρά της. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Δημιουργικής Γραφής από το Πανεπιστήμιο Bath Spa και ζει στη Γαλλία με την οικογένειά της.
«Ένα απίστευτο ντεμπούτο για την προδοσία, τη συγχώρεση, τη γενναιότητα», έγραψε ο Guardian, ενώ τα Kirkus Reviews χαρακτήρισαν το βιβλίο «έναν συναρπαστικό κόσμο φαντασίας».












