E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ισόβια και πολυετείς καθείρξεις στη μητέρα και τον πρώην σύντροφό της για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του 3χρονου Αγγελου

Αυλαία έπεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την υπόθεση με θύμα τον 3χρονο Αγγελο, ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από κακοποίηση

Ισόβια και πολυετείς καθείρξεις στη μητέρα και τον πρώην σύντροφό της για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του 3χρονου Αγγελου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/6/2026 | 17:19

Ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 23 ετών και 9 μηνών επιβλήθηκε στη μητέρα του μικρού Άγγελου ο οποίος κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Κρήτη, ενώ στον 44χρονο πρώην σύντροφό της επιβλήθηκε επίσης ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 24 έτη και 3 μήνες.

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ πρότεινε επιπλέον ποινή πέντε ετών για την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, δύο ετών για οπλοχρησία, καθώς και ενός έτους φυλάκισης με χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για την οπλοκατοχή που αφορά το ξύλινο ρόπαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, για την παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου πρότεινε ποινή ενός έτους φυλάκισης και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ. Ειδικά για τον 44χρονο, πρότεινε ακόμη έναν χρόνο φυλάκισης για το αδίκημα της συλλογής και καταγραφής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κρίνει ομόφωνα ενόχους την 27χρονη και τον 44χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για πρόκληση κακώσεων και βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

Επιπλέον, καταδικάστηκαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, οπλοχρησία, οπλοκατοχή που αφορά το ξύλινο ρόπαλο, καθώς και για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου. Ο 44χρονος κρίθηκε ακόμη ένοχος για συλλογή και καταγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης της 27χρονης περί μειωμένου καταλογισμού, ενώ δεν έκανε δεκτό κανένα από τα αιτήματα αναγνώρισης ελαφρυντικών που υπέβαλαν οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων.

Από την άλλη πλευρά, αθώος κρίθηκε ο βιολογικός πατέρας του 3χρονου, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορία για κακοποίηση του παιδιού σε προγενέστερο χρονικό διάστημα.

Η συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως

Στη χθεσινή αγόρευσή της, η εισαγγελέας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ευρήματα που, όπως ανέφερε, αποτυπώθηκαν στο σώμα του παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κανείς δεν βρήκε το θάρρος να μας πει ποιος είχε την ευθύνη για το γεγονός ότι ο Άγγελος έφυγε από τη ζωή. Μόνο που ο Άγγελος τα άφησε όλα καταγεγραμμένα στο μικρό του σωματάκι», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε 32 κακώσεις στο σώμα του παιδιού, τονίζοντας ότι οι βλάβες αυτές προφανώς προκαλούσαν έντονο σωματικό πόνο σε ένα παιδί μόλις 3 ετών.

Όπως είπε, τα χτυπήματα εντοπίζονται σε χρονικό άξονα περίπου δύο μηνών, γεγονός που, σύμφωνα με την αγόρευσή της, δείχνει ότι τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο «το παιδί αυτό κακοποιείται μέσα στην οικία του». Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας έκανε λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς και από τους δύο κατηγορούμενους. «Ψέματα λένε και οι δύο κατηγορούμενοι και δεν θα μας πουν την αλήθεια ποτέ», ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι ούτε η μητέρα ήταν σε θέση να προστατεύσει το παιδί της, ούτε ο σύντροφός της. Όπως σημείωσε, από μαρτυρία προέκυψε ότι ήδη στις 25 Ιανουαρίου ο 44χρονος αποκαλούσε το παιδί «βρόμικο», επειδή, όπως ειπώθηκε, λέρωνε το σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Άρα έχουμε δύο ανθρώπους που είναι ανάλγητοι, γιατί το παιδί έχει μια συστηματική κακοποίηση. Άρχισαν να καταστρέφουν σιγά σιγά το παιδί», ανέφερε η εισαγγελέας. Στη συνέχεια, χαρακτήρισε ψευδή τον ισχυρισμό της 27χρονης μητέρας ότι όλα έγιναν από τον 44χρονο πρώην σύντροφό της. Όπως είπε, η μητέρα κάπνιζε και προκαλούσε εγκαύματα στο σώμα του παιδιού της.


Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμη ότι ο ισχυρισμός της μητέρας πως δεν κάπνιζε είναι ψευδής, καθώς μάρτυρας την είχε δει να καπνίζει στην αυλή του σπιτιού. «Άρα η κατηγορούμενη και καπνίζει και δεν θέλει να μας το πει, και χτυπούσε το παιδί και δεν θέλει να μας το πει. Μας το είπε όμως το ίδιο το παιδί», είπε χαρακτηριστικά.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πετράλωνα: «Χτυπούσαν τα κουδούνια και βγήκαμε έξω» ‑ Πώς σώθηκαν οι ένοικοι από την κατάρρευση

Ελλάδα Σήμερα

Οι ένοικοι πρόλαβαν να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, γεγονός που εξηγεί γιατί δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι μέσα στην πολυκατοικία

Έφυγε η Καμπάεβα από τη Ρωσία; Μυστήριο με το σούπερ γιοτ του Πούτιν στα ύδατα της Δανίας

Ελλάδα Σήμερα

Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του, το υπερπολυτελές γιοτ, που δυτικά μέσα εκτιμούν ότι ανήκει στον προσωπικό στόλο του Ρώσου Προέδρου, εντοπίστηκε να πλέει σε ευρωπαϊκά ύδατα με ισχυρή συνοδεία πολεμικών σκαφών της Ρωσίας

Μουντιάλ 2026: Η εικόνα του τουρνουά – Οι Μαροκινοί παρηγορούν τον Χάκπο στην πιο σκοτεινή του ώρα

Ελλάδα Σήμερα

Οι διεθνείς του Μαρόκου άφησαν τους πανηγυρισμούς της πρόκρισης για να σταθούν δίπλα στον Ολλανδό άσο, που «έχασε» το αγέννητο παιδί του

Ισόβια και πολυετείς καθείρξεις στη μητέρα και τον πρώην σύντροφό της για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του 3χρονου Αγγελου

Ελλάδα Σήμερα

Αυλαία έπεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την υπόθεση με θύμα τον 3χρονο Αγγελο, ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από κακοποίηση

Φωτιά στο Δερβένι: Εντοπίστηκε σορός σε δασική έκταση

Ελλάδα Σήμερα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Εικόνες σοκ στα Πετράλωνα από κατάρρευση 4οροφης πολυκατοικίας

Ελλάδα Σήμερα

Εργασίες θεμελίωσης σε διπλανό οικόπεδο φέρονται να επηρέασαν τη στατικότητα του κτιρίου επί της οδού Αλκμήνης 22, με πέντε προσαγωγές να πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.

Σαλαμίνα: Βυθίζεται θαλαμηγός στη Μαρίνα Βουρκαρίου, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα Σήμερα

Κατά πληροφορίες το περιστατικό συνέβη κατά την επιστροφή του πολυτελούς σκάφους στο λιμάνι μετά από δοκιμαστικό πλου

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2025‑2026: Ποιοι το δικαιούνται και πώς να υποβάλουν αίτηση

Ελλάδα Σήμερα

Από σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου έως και τις 31 Ιουλίου οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω TAXISnet.

Πατέρας 4 παιδιών ο αστυνομικός που πυροβόλησε τη σύζυγό του στην Κύπρο, σε κρίσιμη κατάσταση η 46χρονη

Ελλάδα Σήμερα

Υπό έρευνα τα κίνητρα του 55χρονου, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα

Ποιες οικογένειες θα δουν σήμερα τα 150 ευρώ ανά παιδί στον λογαριασμό τους

Ελλάδα Σήμερα

Η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου ανακοίνωσε την έναρξη της πληρωμής της έκτακτης ενίσχυσης σε 950.000 οικογένειες, ενώ παρουσίασε και τις εξελίξεις στα προγράμματα «Νταντάδες της Γειτονιάς» και «Ανακαίνιση Κατοικίας».

Δημοσκόπηση Alco: Ποιο κόμμα ανεβαίνει και πού κινείται η διαφορά

Ελλάδα Σήμερα

Η ΕΛ.Α.Σ. εμφανίζεται ενισχυμένη στη νέα δημοσκόπηση της Alco, ενώ σημαντική πτώση καταγράφει η «Ελπίδα» της Μαρίας Καρυστιανού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.