Κεραυνός χτύπησε γυναίκα έξω από εκκλησία – Τι έπαθε και πώς κατάφερε να επιβιώσει
Η 54χρονη Τζίνα Μένα έπαθε καρδιακή ανακοπή στο πάρκινγκ εκκλησίας στη Τζόρτζια όταν κεραυνός χτύπησε δέντρο δίπλα της, και σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση διασωστών.

Δημοσίευση 3/7/2026 | 07:13
Μια γυναίκα στη Τζόρτζια των ΗΠΑ επέζησε από κεραυνό που της προκάλεσε καρδιακή ανακοπή έξω από εκκλησία, και αυτή την εβδομάδα συναντήθηκε με τους ανθρώπους που της έσωσαν τη ζωή.
Στις 6 Μαΐου, η Μέρι «Τζίνα» Μένα, 54 ετών, βρισκόταν στον χώρο στάθμευσης της εκκλησίας St. Joseph Catholic Church, στην κομητεία Κομπ της Τζόρτζια, όταν μια ισχυρή καταιγίδα με έντονη βροχόπτωση και κεραυνούς άλλαξε τη ζωή της για πάντα. Βίντεο από κάμερα ασφαλείας του χώρου κατέγραψε την ακριβή στιγμή που μια εκτυφλωτική λάμψη κάλυψε το όχημά της.
Η ίδια περιέγραψε τι συνέβη: μόλις είχε ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου της, όταν ο κεραυνός χτύπησε ένα δέντρο δίπλα της, το διχοτόμησε και το ωστικό κύμα διαπέρασε το όχημα. Η γυναίκα έχασε αμέσως τις αισθήσεις της.
«Το δέντρο κόπηκε στα δύο και έπαθα καρδιακή ανακοπή»
Όταν έφτασαν οι διασώστες στο σημείο, διαπίστωσαν ότι η Μένα δεν ανέπνεε και δεν είχε σφυγμό. Εφάρμοσαν αμέσως καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη διακόμισαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Kennestone, που βρισκόταν σε μικρή απόσταση και ήταν έτοιμο να την υποδεχθεί.
«Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι βρισκόμουν στο αυτοκίνητό μου. Έβρεχε καταρρακτωδώς, υπήρχαν βροντές και αστραπές. Από ό,τι μου είπαν, ο κεραυνός χτύπησε το δέντρο, το έκοψε στα δύο, χτύπησε το αυτοκίνητό μου και έπαθα καρδιακή ανακοπή», δήλωσε η ίδια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε αυτή την εβδομάδα.
Συγκινητική συνάντηση με τους διασώστες
Η Μένα οργάνωσε τη συνέντευξη Τύπου με αποκλειστικό σκοπό να ευχαριστήσει δημόσια όσους της έσωσαν τη ζωή, αγκαλιάζοντας συγκινημένη τον καθένα από αυτούς. Ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής της Μαριέτα, Κέβιν Γκέρχαρντ, χαρακτήρισε την επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη.
«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν η έντονη βροχή. Έπρεπε πρώτα να τη μεταφέρουμε εκτός της καταιγίδας και μέσα στο ασθενοφόρο. Ευτυχώς το νοσοκομείο Kennestone βρισκόταν σε μικρή απόσταση και ήταν έτοιμο να την υποδεχθεί», ανέφερε ο ίδιος.
Πλήρης ανάρρωση χωρίς μόνιμες επιπλοκές
Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η 54χρονη έχει πλέον αναρρώσει πλήρως και έχει λάβει καθαρό πιστοποιητικό υγείας, χωρίς να αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα από το σοβαρό περιστατικό. Η περίπτωσή της αναδεικνύει για ακόμη μία φορά τη σημασία της άμεσης εφαρμογής ΚΑΡΠΑ, η οποία αποδείχθηκε καθοριστική για την επιβίωσή της.
Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας και το βίντεο κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης, δείχνοντας με ανατριχιαστική ενάργεια τη στιγμή που ο κεραυνός χτύπησε το δέντρο δίπλα στο αυτοκίνητό της.












