E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι βουλευτές που το σκέφτονται να ψηφίσουν για Πρόεδρο

Μετά την πρόταση συναίνεσης Σαμαρά

Οι βουλευτές που το σκέφτονται να ψηφίσουν για Πρόεδρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/12/2014 | 00:00

Μπορεί η πρόταση συναίνεσης του Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή να απορρίφθηκε αμέσως από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ, ωστόσο φαίνεται ότι θα κάνει 10 βουλευτές (ανεξάρτητους και ΔΗΜΑΡ) να το... ξανασκεφθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού είτε ανταποκρίθηκαν ευθέως θετικά, είτε δηλώσαν ότι το σκέφτονται.

Η πρόταση του πρωθυπουργού για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος και χρονοδιάγραμμα εκλογών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών από τις τάξεις των ανεξαρτήτων και τη ΔΗΜΑΡ. Έτσι, φαίνεται πιθανό να διευρυνθεί ο αριθμός των βουλευτών που μπορεί να ψηφίσουν Σταύρο Δήμα στη δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη και ο αριθμός των θετικών ψήφων να φθάσει από τις 160 στις 170.

Οι δυο που ανταποκρίθηκαν θετικά και ο ένας που είναι σε «επιφυλακή»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηδη, Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Κουράκος, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνονται ικανοποιημένοι από την πρόταση Σαμαρά και θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα στην επόμενη, δεύτερη, ψηφοφορία για τον Πρόεδρο, ενώ ο Κώστας Γιοβανόπουλος δήλωσε ότι μελετά ακόμη την πρόταση και ότι είναι σε επιφυλακή.

Ποιοι ενδέχεται να μετακινηθούν από το «παρών»

Επιπλέον, πιο κοντά στο να ψηφίσει Σταύρο Δήμα φαίνεται ότι βρίσκεται ο  Παναγιώτης Μελάς, ενώ από το «παρών» του πρώτου γύρου είναι πιθανό να μετακινηθούν στην ψήφο «Σταύρος Δήμας» και ο ανεξάρτητος Γιώργος Κασαπίδης. Επίσης, ενδέχεται να αλλάξουν στάση, ψηφίζοντας «Σταύρο Δήμα» στη δεύτερη ψηφοφορία η Μίκα Ιατρίδη και πιθανόν οι δύο της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τατσόπουλος: Δεν ψηφίζω ΔΗΜΑ εάν δεν αλλάξει στάση ο ΣΥΡΙΖΑ

Οσον αφορά τον Πέτρο Τατσόπουλο σε ανάρτησή του στο Facebook μετά το διάγγελμα Σαμαρά αναφέρει ότι σήμερα ο πρωθυπουργός έκανε ένα βήμα προς την εθνική συνεννόηση, ωστόσο, τονίζει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την ψήφο του και να ψηφίσει Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο δεν αλλάζει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ.  

Η ανάρτησή του Πέτρου Τατσόπουλου στο Facebook έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ΘΕΙΑ ΛΕΝΑ ΠΕΘΑΝΕ

΄Οπως και το τανγκό –μη λέμε ξανά και ξανά τις ίδιες κοινοτοπίες– έτσι και η εθνική συνεννόηση χρειάζεται ΔΥΟ. Εθνική συνεννόηση με ΕΝΑΝ δεν γίνεται. Σήμερα ο Σαμαράς έκανε ένα βήμα προς την εθνική συνεννόηση. Ο Τσίπρας, σταθερός στον λαϊκιστικό του μαξιμαλισμό, δεν έκανε κανένα. Θέλει Εκλογές και τις Θέλει Τώρα. Από τη στιγμή που ο Τσίπρας απορρίπτει την πρόταση του Σαμαρά, η πρόταση του Σαμαρά μετατρέπεται αυτομάτως σε πρόσχημα για τη συγκέντρωση 180 ψήφων στην τρίτη ψηφοφορία. ΄Εχω δηλώσει πολλές φορές πως δεν ψάχνω για πρόσχημα ώστε ν' αλλάξω τη ψήφο μου. Δεν πρόκειται ν' αλλάξω τη ψήφο μου εάν δεν την αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να δώσω, ούτε ως απειροελάχιστο ενδεχόμενο, την ανακούφιση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχασε το στοίχημα της προεδρικής εκλογής και τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές επειδή τον πρόδωσε ένας "αποστάτης". Αλέξη, ώρα να μεγαλώσεις. Τέρμα τα παραμύθια με τους "αποστάτες" Δράκους. ΄Εφτασε η ώρα ν' αντιμετωπίσεις τους αληθινούς Δράκους – και, κυρίως, την ευθύνη των ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ επιλογών..».

Καπερνάρος: Θα ψηφίσω παρών στη δεύτερη ψηφοφορία

Στο ίδιο κλίμα και ο Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρών» στη δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδο. «Από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω παρών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Φούντα: Δεν ξεπουλιέμαι, δεν αλλάζω γνώμη

Οσον αφορά την Νίκη Φούντα σε επικοινωνία που είχε το iefimerida.gr μαζί της, τόνισε ότι «δεν ξεπουλιέται» και ότι η πρόταση Σαμαρά έρχεται ετεροχρονισμένα, ενώ εξηγούσε ότι όταν εκείνη μιλούσε για συναίνεση εννοούσε ότι θα ήθελε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να προτείνουν από κοινού ένα πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στάση στη δεύτερη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Πονοκέφαλος» η αναζήτηση φοιτητικής στέγης: Τα υψηλά ενοίκια εκτοξεύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό

Πριν 8 ώρες

«Τρομάζει» η αναζήτηση κατοικίας για τους φοιτητές που πέρασαν σε σχολές μακριά από το σπίτι τους

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Πέντε νεκροί και 14 νοσηλευόμενοι από τη νόσο των κλιματιστικών

Πριν 8 ώρες

Συνολικά 108 κρούσματα λεγεωνέλλωσης έχουν καταγραφεί στο Χάρλεμ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός‑σοκ από τον πρώτο γύρο του Γουίνστον Σάλεμ με 33 αβίαστα λάθη

Πριν 8 ώρες

Πρόωρο φινάλε για τον Έλληνα τενίστα λίγες ημέρες πριν το US Open

Τραγωδία στην Πάτρα: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε πλαζ

Χτες

Η σορός του άνδρα βρέθηκε εκτός της θάλασσας

Καιρός: «Ανοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική ‑ Πολλά προβλήματα στο κέντρο από την ξαφνική μπόρα

Χτες

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες με ισχυρές καταιγίδες, ιδίως στην Αττική και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας

Κεφαλονιά: Κραύγαζε σαν «δαιμονισμένος» στη λιτανεία του Αγίου Γερασίμου ‑ Βίντεο

Χτες

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, ένας άνδρας από όσους είχαν ξαπλώσει, άρχισε ξαφνικά να κραυγάζει ασυνάρτητα

Ένας 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς στη Μυτιλήνη ‑ Έκαψε ακόμα και νταλίκα με άχυρα

Χτες

Σύμφωνα με όσα φέρεται να ανέφερε, κίνητρό του ήταν η αντεκδίκηση προς συμπολίτες του

Τζετ σκι συγκρούστηκε με φουσκωτό σκάφος στην Κέρκυρα ‑ Στο νοσοκομείο 11χρονος

Χτες

Οι χειριστές τόσο του τζετ σκι όσο και του σκάφους οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας για να καταθέσουν

«Καλάθι» ΔΕΘ: Τι μέτρα σχεδιάζονται για στέγαση, συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές

Χτες

Το οικονομικό επιτελείο ολοκληρώνει τις τελικές εκτιμήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.