E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο σπίτι της δημοσιογράφου που απήγαγαν στο Μεξικό ‑ Βρέθηκε νεκρή μετά από 15 μερες

Καλυμμένοι με κουκούλες και όπλα - Συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ανάμεσά τους και τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί

Η στιγμή που ένοπλοι εισβάλλουν στο σπίτι της δημοσιογράφου που απήγαγαν στο Μεξικό ‑ Βρέθηκε νεκρή μετά από 15 μερες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/7/2026 | 08:48

Νεκρή εντοπίστηκε η δημοσιογράφος Ροξάνα Γκουσμάν, η οποία είχε απαχθεί στις αρχές Ιουνίου από δύο ενόπλους μέσα από το σπίτι της στο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας Βερακρούς.

Η απαγωγή της είχε καταγραφεί σε ένα ανατριχιαστικό βίντεο διάρκειας 35 δευτερολέπτων, στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας να χτυπά την πόρτα της με λοστό, ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται δεύτερος άνδρας οπλισμένος με τουφέκι, ο οποίος την ανοίγει με κλωτσιές. Μόλις οι δράστες εισβάλλουν στο εσωτερικό του σπιτιού, η καταγραφή σταματά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σορός της Γκουσμάν βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες μέσα σε σπίτι και ταυτοποιήθηκε, σύμφωνα με την εισαγγελία της Βερακρούς.

Η δημοσιογράφος διατηρούσε ψηφιακό μέσο ενημέρωσης στην περιοχή και μετέδιδε μέσω Facebook ειδήσεις και ρεπορτάζ από την κοινότητα Ναντσιτάλ, όπου ζουν περίπου 30.000 άνθρωποι. Η Βερακρούς θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες πολιτείες του Μεξικού για τους εργαζόμενους στον Τύπο.

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα – Ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί οκτώ άνθρωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, μεταξύ των οποίων και τέσσερις άνδρες που υπηρετούσαν ως δημοτικοί αστυνομικοί την περίοδο του εγκλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι αστυνομικοί φέρονται να παρείχαν «πόρους, τρόφιμα και υλικοτεχνική υποστήριξη» στην εγκληματική οργάνωση που απήγαγε τη δημοσιογράφο.

Η ειδική εισηγήτρια για την Ελευθερία της Έκφρασης της Διαμερικανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τη δολοφονία και κάλεσε τις μεξικανικές αρχές να συνεχίσουν τις έρευνες.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) κατήγγειλαν την «αδυναμία των αρχών να προστατεύσουν τον Τύπο» και ζήτησαν εξηγήσεις για το γιατί δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί ζωντανή η Γκουσμάν.

Το Μεξικό παραμένει μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους δημοσιογράφους, με την RSF να καταγράφει περισσότερους από 150 εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης που έχουν δολοφονηθεί από το 1994. Μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, δύο ακόμη δημοσιογράφοι είχαν δολοφονηθεί μέσα στη χρονιά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Tρόμος για τον υπερτυφώνα «Μπάβι» ‑Σε κατάσταση έκτακτης ετοιμότητας τα αμερικανικά εδάφη του Ειρηνικού

Πριν 11 ώρες

Ο υπερτυφώνας κατηγορίας 5 με ριπές έως 314 χλμ/ώρα αναμένεται να πλήξει Γκουάμ και Βόρειες Μαριάνες, μόλις δύο μήνες μετά τον καταστροφικό Σινλάκου.

Σάλος στο Μπέρμιγχαμ: Χτύπησαν νεαρό και έφυγαν ‑ συνέλαβαν τον ίδιο

Πριν 11 ώρες

Το βίντεο που έγινε viral αναζωπύρωσε την πολιτική διαμάχη για «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων» στη Βρετανία, με την αστυνομία να ζητά να μην αναδημοσιευτεί.

Τροχαίο στη Ζάκυνθο: Σύγκρουση «γουρούνας» με λεωφορείο – Νεαρός τουρίστας σε κρίσιμη κατάσταση

Πριν 11 ώρες

Το ατύχημα έγινε στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά – Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται στο τοπικό νοσοκομείο

Ο φονικότερος καύσωνας στην ιστορία της Ευρώπης: Πόσοι νεκροί καταγράφηκαν σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

Πριν 11 ώρες

Πάνω από 3.700 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν στις τρεις χώρες κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

Αργεντινή ‑ Πράσινο Ακρωτήρι 3‑2 παρ. (1‑1 κ.δ.): Πρόκριση με... κόπο και ψυχή στο στόμα

Πριν 11 ώρες

Αυτογκόλ έκρινε την πρόκριση - Οι Αφρικανοί έγραψαν ιστορία ακόμα και στην ήττα

Λαοθάλασσα στην Τεχεράνη: Σε λαϊκό προσκύνημα ο Χαμενεΐ ενώπιον 20 εκατομμυρίων πιστών

Πριν 11 ώρες

Σε λαϊκό προσκύνημα στην Τεχεράνη η σορός του Αλί Χαμενεΐ. Κλίμα οργής, συνθήματα εκδίκησης και αναμονή για 20 εκατομμύρια πιστούς.

Σπαρακτική σκηνή στο Μαϊάμι: Ο Nούνο Ντα Κόστα και ο γιος του κλαίνε μαζί μετά τον αποκλεισμό από την Αργεντινή ‑ Βίντεο

Πριν 11 ώρες

Ο επιθετικός του Πράσινου Ακρωτηρίου μοιράστηκε μία συγκινητική στιγμή με τον μικρό γιο του μετά το τέλος της πορείας στο Μουντιάλ

Αφροδίτη Νέστορα: Το πρώτο μήνυμα μετά τον θάνατο της μητέρας της

Πριν 11 ώρες

Με το μήνυμά της αυτό, η κ. Νέστορα θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τους πολίτες για τα αμέτρητα μηνύματα αγάπης, συμπαράστασης και ενδιαφέροντος

Διπλώματα οδήγησης: Ξανά στο τραπέζι οι ψηφιακές εξετάσεις που έμειναν 5 χρόνια στα χαρτιά

Πριν 11 ώρες

Αλλη μία απόπειρα να εφαρμόσει τον νόμο που η ίδια ψήφισε το 2021 για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών κάνει η κυβέρνηση

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

Χτες

«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.