E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΔΗΜΑΡ: Φήμες για διάλυση πριν από την προεδρική εκλογή

9 βουλευτές θα ανεξαρτητοποιηθούν

ΔΗΜΑΡ: Φήμες για διάλυση πριν από την προεδρική εκλογή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/12/2014 | 13:01

Η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ, με την ομαδική ανεξαρτητοποίηση βουλευτών, ώστε να λειτουργήσουν αυτόνομα στην προεδρική εκλογή, είναι το σενάριο που κυκλοφορεί από την Κυριακή και το οποίο αποκαλύπτει ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό», οι πληροφορίες θέλουν εννέα βουλευτές να είναι έτοιμοι να δηλώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους. Το κατά πόσο ευσταθεί το παραπάνω σενάριο θα αποδειχθεί από τα αποτελέσματα της κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σήμερα, Δευτέρα.

Ο λόγος δεν είναι τόσο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, όσο το γεγονός ότι ο Φώτης Κουβέλης φέρεται να συνέταξε μόνος του την ανακοίνωση, χωρίς πρώτα να έχει συζητήσει με τους βουλευτές του. Σημειώνεται άλλωστε ότι τρεις εξ αυτών (Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας) έχουν υπογράψει το «κείμενο των οκτώ», στη γραμμή του οποίου κινήθηκε και το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων Σαμαρά, όπως τουλάχιστον φάνηκε από το διάγγελμά του την Κυριακή.

Τσούκαλης: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας» χαρακτήρισε ο Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το δημοσίευμα των Νέων ότι διαλύεται η ΔΗΜΑΡ και ανεξαρτητοποιούνται οι εννιά βουλευτές ώστε να λειτουργήσουν αυτόνομα στην Προεδρική εκλογή. Σε ό,τι αφορά την πρόταση των οχτώ βουλευτών που ο ίδιος συνυπέγραψε, τόνισε ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί, ο ίδιος θα ακολουθήσει τη γραμμή του κόμματος και θα ψηφίσει «παρών».

Μαχαίρας: Δεν υπάρχει θέμα διάλυσης, δεν ψηφίζουμε για πρόεδρο

Τη θέση της ΔΗΜΑΡ ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας. «Η ΔΗΜΑΡ λεει, ότι δεν ψηφίζει με απόφαση του συνεδρίου της και των οργάνων της, καμία πρόταση για να μη συνεχιστούν οι ασκούμενες πολιτικές, κάθε πρόταση που διασφαλίζει την παράταση της κυβέρνησης διασφαλίζει και το αδιέξοδο, ο τόπος χρειάζεται προοδευτική πολιτική» επανέλαβε ο κ. Μαχαίρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κίνηση των οχτώ, την οποία δεν τη συμμερίζεται το κόμμα παρότι συμμετείχαν σε αυτή τρεις βουλευτές της, είχε προϋπόθεση και τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν αποφασίζουμε σήμερα, απλώς διαχειριζόμαστε τα εντελλόμενα, με τη λογική του μονόδρομου» εξήγησε.

Σύμφωνα με το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, «το πρόγραμμα απέτυχε, χρειάζεται διαπραγμάτευση με αποφασιστικότητα, εθνικό μέτωπο όχι με μονομερείς ενέργειες. Πρόσθεσε ότι ο κ. Κουβέλης ζήτησε εθνική συνεννόηση για την ελάφρυνση του χρέους.

«Δεν πρόκειται να διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια. Ό,τι κι αν αποφασίσει η ΔΗΜΑΡ μετεκλογικά θα το αποφασίσει με δεδομένη την πολιτική της αυτοτέλεια» σημείωσε.

«Δεν έγινε ποτέ πρόταση στον κ. Κουβέλη για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» πρόσθεσε ο κ. Μαχαίρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με στόχο τους 170 στη β' ψηφοφορία

Η πολιτική αριθμητική παραμένει αμείλικτη: χωρίς όλους τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ή όλους των ΑΝΕΛ... ή τους μισούς από κάθε κόμμα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βγαίνει. Κι επειδή η δεξαμενή των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδειξε να «σφραγίζεται» μετά την υπόθεση Χαϊκάλη, τα μάτια όλων στρέφονται στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Συνεργάτες του οποίου υποδέχθηκαν παγερά την παρέμβαση του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι να μην παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης και η πολιτική της.

Από την πλευρά του Μαξίμου τονίζεται πως «ο Αντώνης Σαμαράς ό,τι ήταν να κάνει το έκανε», από δω και πέρα την ευθύνη φέρουν οι βουλευτές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης – εννοώντας τη ΔΗΜΑΡ, αφού με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τους χωρίζει αδιαπέραστη τάφρος.

Με τη φράση αυτή οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν αφήνουν κανένα παράθυρο για αλλαγή υποψηφίου (διαψεύδοντας φήμες που κυκλοφόρησαν το διήμερο) με την επισήμανση ότι «κανένας βουλευτής και κανένα κόμμα, ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έθεσαν το παραμικρό θέμα για τον Σταύρο Δήμα». Επίσης, ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπήρξε υπαναχώρηση από τη θέση για «καθαρές λύσεις» των προηγούμενων ημερών: «αφορούσε στην κυβέρνηση ειδικού σκοπού με άλλον πρωθυπουργό», εξηγούν, επιμένοντας στο «αυτό ξεχάστε το».

Όπερ, εάν εκλεγεί Πρόεδρος, θα υπάρξει νέα κυβέρνηση (με την είσοδο των κεντροαριστών μεταρρυθμιστών) αλλά στο τιμόνι της θα παραμείνουν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.

Πηγή: iefimerida.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Σήμερα

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Σήμερα

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Σήμερα

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Σήμερα

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Σήμερα

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

Απίστευτο στην Κρήτη: Ο αέρας «σήκωσε» 38χρονη με kite surf και την πέταξε σε ταράτσα!

Σήμερα

Στην Αμμουδάρα Λασιθίου σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα, καθώς 38χρονη Γαλλίδα που έκανε Kite Surf παρασύρθηκε από δυνατή ριπή ανέμου

Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου: Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η «ελληνική φωνή» της Νέας Υόρκης

Σήμερα

Η Ιωάννα Αντζουλή Γιαννοπούλου, μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη, απεβίωσε αιφνιδίως στα 71 της χρόνια, ημέρα των γενεθλίων της

«Τα στοιχεία δείχνουν προπαρασκευή» – Αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

«Οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από συγγενείς, φίλους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του θύματος και του δράστη»

Νέα Υόρκη: Επέστρεψαν οι άνθρωποι – «τυφλοπόντικες» που μπανοβγαίνουν στους υπονόμους, νέα βίντεο

Σήμερα

Μπαινοβγαίνουν στα φρεάτια αλλά μυστήριο παραμένει το γιατί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.