E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της
Sanket Mishra / Pexels
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 11/7/2026 | 08:37

Η Apple μήνυσε την OpenAI, δύο πρώην υπαλλήλους της και την io Products για κλοπή εμπορικών μυστικών, αφού στελέχη με μακρά θητεία φέρεται να έστελναν εσωτερικές πληροφορίες στον εαυτό τους πριν παραιτηθούν.

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή την Παρασκευή κατά της OpenAI, δύο πρώην υπαλλήλων της, καθώς και της εταιρείας io Products, κατηγορώντας τους για «ένα μοτίβο κλοπής» εμπιστευτικών πληροφοριών που αφορούν την ανάπτυξη προϊόντων και συναφείς εσωτερικές εργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την αγωγή, τουλάχιστον δύο μακροχρόνιοι υπάλληλοι της Apple, πριν αποχωρήσουν για να ενταχθούν στην OpenAI, φέρεται να απέστειλαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εαυτό τους εσωτερικές εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας.

Τι λένε οι δύο πλευρές

Εκπρόσωπος της OpenAI δήλωσε στο BBC: «Δεν μας ενδιαφέρουν τα εμπορικά μυστικά άλλων εταιρειών», προσθέτοντας ωστόσο ότι η εταιρεία εξετάζει την καταγγελία. Από την πλευρά της, η Apple επέμεινε ότι η αγωγή βασίζεται σε σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της στο ίδιο μέσο.

Η υπόθεση αναδεικνύει μια ουσιαστική αλλαγή στη σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς η Apple είχε μέχρι πρόσφατα συνεργαστεί με την OpenAI για την ενσωμάτωση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ιστορικό της συνεργασίας και η στροφή προς Gemini

Η αγωγή έρχεται λίγους μήνες μετά την απόφαση της Apple να μεταφέρει τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στην πλατφόρμα Gemini της Google, απομακρυνόμενη έτσι από την OpenAI, δημιουργό του δημοφιλούς chatbot ChatGPT.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια νέα φάση έντασης στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, όπου ο ανταγωνισμός για ταλέντα και τεχνογνωσία αποτελεί πλέον πεδίο και νομικών διενέξεων μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Πριν 10 ώρες

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Πριν 10 ώρες

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Πριν 10 ώρες

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Πριν 10 ώρες

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Πριν 10 ώρες

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Πριν 10 ώρες

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Πριν 10 ώρες

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Πριν 10 ώρες

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Χτες

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Χτες

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Χτες

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.