E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Δείτε με ένα κλικ πόσα ένσημα έχετε στα ταμεία

Από το 1994 και μετά

Δείτε με ένα κλικ πόσα ένσημα έχετε στα ταμεία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/12/2014 | 00:00

Μέχρι το τέλος του χρόνου, οι ασφαλισμένοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων θα έχουν πρόσβαση με ένα κλικ σε 147 δισεκατομμύρια ασφαλιστικές ώρες, 20 χρόνια εργασίας και ασφάλισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «ασφαλιστικό βιογραφικό» θα τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας να παρακολουθούν τον ασφαλιστικό τους βίο, μόνο με τη χρήση ενός υπολογιστή.
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέβουν στο σύστημα τα τελευταία 20 ασφαλιστικά χρόνια, ενώ μέχρι το τέλος του 2015 εκτιμάται ότι θα έχει ψηφιοποιηθεί το σύνολο των ωρών ασφάλισης όλων των ασφαλισμένων.

Βάσει του προγραμματισμού του υπουργείου Εργασίας, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν ακόμη και από το σπίτι τους να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους, να βγάζουν σύνταξη με ένα κλικ και να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε παροχές από τα ασφαλιστικά Ταμεία. Στους νέους «ψηφιακούς λογαριασμούς ασφάλισης» έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ενσωματωθεί ήδη πάνω από 20 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, από το 1994 μέχρι σήμερα. Με τη νέα αυτή εφαρμογή επιτυγχάνεται άμεσα η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, η εξάλειψη φαινομένων παραβατικότητας, αλλά και η εξοικονόμηση πόρων σε μία κρίσιμη εποχή για τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Ήδη, από την αρχή του 2014, μέσω του συστήματος «¶τλας» οι ατομικοί λογαριασμοί ασφάλισης κάθε εργαζομένου-ασφαλισμένου ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο, ανά μήνα. Τα ασφαλιστικά Ταμεία αποστέλλουν ηλεκτρονικά στην εταιρεία πληροφορικής των Ταμείων «ΗΔΙΚΑ Α.Ε.» όλα τα νέα στοιχεία του χρόνου ασφάλισης και των εισφορών που καταβάλλονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το επόμενο βήμα για την πλήρη μηχανοργάνωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας έγινε τον Ιούνιο, όταν καταργήθηκε η υποχρέωση θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας. Η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας πραγματοποιείται πλέον ηλεκτρονικά, μέσω του Διαδικτύου με το σύστημα «¶τλας», από τους ίδιους τους παρόχους υγείας.
Από τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τα όσα έχει εξαγγείλει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να βλέπουν στον υπολογιστή τους τα στοιχεία ασφάλισής τους από την 1η Ιανουαρίου 1994 και μετά. Πρόκειται για περισσότερες από 29 δισεκατομμύρια ψηφιοποιημένες ημέρες ασφάλισης, με στόχο μέσα στον επόμενο χρόνο η διαδικασία να ολοκληρωθεί για το σύνολο του εργασιακού βίου όλων των ασφαλισμένων. Στον νέο «ψηφιακό ατομικό λογαριασμό» συγκεντρώνεται για πρώτη φορά η ασφαλιστική ιστορία του κάθε εργαζομένου, δημιουργώντας ένα «ασφαλιστικό βιογραφικό». Στην πράξη, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επισκέπτονται την ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας και με έναν προσωπικό κωδικό θα μπορούν να μάθουν τον ακριβή αριθμό των ενσήμων τους και θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά μόλις φτάσει η ώρα της συνταξιοδότησής τους.

Ο «ψηφιακός λογαριασμός ασφάλισης» θα είναι μοναδικός για κάθε έναν από το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία εθνικού μητρώου εργοδοτών, προκειμένου να χορηγείται ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ενημερότητα.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων, κυρίως στην περίπτωση της διαδοχικής ασφάλισης, καθώς σήμερα η έκδοση της συνταξιοδοτικής απόφασης μπορεί να καθυστερήσει από 2 έως και 4 χρόνια.
Βάσει του σχεδιασμού, από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, το όνειρο για έκδοση συντάξεων σε μία μέρα, με ένα κλικ, θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα μπει οριστικό τέλος σε περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων από τα ταμεία με πλαστές βεβαιώσεις, αλλά και εικονικούς χρόνους ασφάλισης, ενώ θα απελευθερωθεί χρόνος προκειμένου οι εργαζόμενοι στα Ταμεία να είναι πιο αποτελεσματικοί σε άλλες υπηρεσίες.

Στο παρελθόν, ο κ. Βρούτσης είχε χαρακτηρίσει τη δημιουργία του νέου συστήματος ως τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Σήμερα

Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

Σήμερα

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Σήμερα

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

Σήμερα

Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Σήμερα

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.