E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσίπρας σε Κουβέλη: Αν θέλεις να συνεργαστούμε, βάλε λουκέτο στη ΔΗΜΑΡ

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας σε Κουβέλη: Αν θέλεις να συνεργαστούμε, βάλε λουκέτο στη ΔΗΜΑΡ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/12/2014 | 00:00

Την πρόταση να βάλει λουκέτο στη ΔΗΜΑΡ, αναστέλλοντας την λειτουργία της έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας από τον Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να δεχθεί συνεργασία προεκλογικά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.

Ο λόγος φυσικά δεν είναι... εκδικητικός αλλά καθαρά πρακτικός: Αν συνεργαστούν δύο κομματικοί σχηματισμοί προεκλογικά, χάνουν το μπόνους των 50 εδρών του εκλογικού νόμου. Πρόκειται για μια συμφωνία στα πρότυπα της αντίστοιχης με της Ντόρας Μπακογιάννη με την Νέα Δημοκρατία, όταν έκλεισε την Δημοκρατική Συμμαχία και επέστρεψε στη γαλάζια παράταξη.

Ετσι, η διάλυση της ΔΗΜΑΡ μοιάζει με μονόδρομο αν θέλει να συνεργαστεί ο Φώτης Κουβέλης με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να επιβιώσει πολιτικά, αφού οι δημοσκοπικές εκτιμήσεις τον έχουν εκτός Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των επαφών των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών, έχει διαμηνύσει σαφώς ότι επιθυμεί την πλήρη αναστολή λειτουργίας του κόμματος. Σε μια προσπάθεια να την αποφύγει, ο Φώτης Κουβέλης επικαλέστηκε την γνώμη δύο συνταγματολόγων κατά την ερμηνεία των οποίων δεν χάνεται το μπόνους των 50 εδρών ακόμη και αν η ΔΗΜΑΡ παραμείνει εν λειτουργία.

«Ξέχασέ το, δεν το διακινδυνεύω ούτε μια στο δισεκατομμύριο» φέρεται να απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Φώτη Κουβέλη. Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «καίγεται» για την αυτοδυναμία, προφανώς και δεν θα πόνταρε στην πιθανότητα λάθους ερμηνείας του Συντάγματος με αποτέλεσμα να χάσει το +50.

Ορισμένοι από το επιτελείο Κουβέλη φέρεται να συζητούν το ενδεχόμενο «προσωρινής αναστολής» της λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ. Μια τέτοια απόφαση απαιτεί «διαρκές συνέδριο» του κόμματος, όμως ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 29/12 (όπερ και το πιθανότερο) και οι εκλογές γίνουν στις 25 Ιανουαρίου, τότε θα πρέπει στις πρώτες κιόλας ημέρες να έχει κλείσει τα ψηφοδέλτια.

Ή – αν αποδεχθεί τους όρους Τσίπρα – θα πρέπει ο Φ. Κουβέλης να καταθέσει στον Αρειο Πάγο αίτηση αναστολής λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ.

Η καθυστέρηση στην απάντηση Κουβέλη στην αξίωση Τσίπρα, είναι αυτή που καθυστερεί και το τετ-α-τετ ραντεβού των δύο ανδρών.

Πάντως, από την Αγίου Κωνσταντίνου, αναμένεται απόψε στην κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής να επαναβεβαιώσουν ομόφωνα τόσο τα περί αυτοτελούς λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ όσο και την απόφαση να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ζητάμε διάλυση της ΔΗΜΑΡ

Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες.

«Σε συνέχεια ανυπόστατων δημοσιευμάτων για τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να ζητά τη διάλυση της ΔΗΜΑΡ. Όσο πιο μεγάλος είναι ο πανικός του κυβερνητικού σχήματος εξαιτίας της επικείμενης κατάρρευσης του, τόσο πιο εξωφρενικές είναι και οι δήθεν αποκαλύψεις συγκεκριμένων μέσων» αναφέρει. 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 1
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.