E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βόμβες Τραμπ για την Κίνα: «Επιχείρησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2020 – Έκλεψε στοιχεία ψηφοφόρων»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Πεκίνο για κλοπή δεδομένων 220 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και παρέμβαση στις εκλογές, ανακοινώνοντας αποχαρακτηρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων.

Βόμβες Τραμπ για την Κίνα: «Επιχείρησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2020 – Έκλεψε στοιχεία ψηφοφόρων»
Twitter
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 17/7/2026 | 07:55

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Κίνας σε διάγγελμα 25 λεπτών, κατηγορώντας το Πεκίνο για παρέμβαση στις εκλογές του 2020 και κλοπή εκατομμυρίων εκλογικών αρχείων.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εκφώνησε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό που ξεκίνησε στις 04:00 ώρα Ελλάδας και διήρκεσε 25 λεπτά, στρεφόμενος κυρίως κατά της Κίνας και επαναφέροντας αμφισβητούμενους ισχυρισμούς για την ασφάλεια του εκλογικού συστήματος. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, με δύο από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, το ABC και το NBC, να αποφασίζουν να μην τη μεταδώσουν από τα βασικά τους κανάλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τραμπ ξεκίνησε αναφερόμενος στη διεθνή θέση των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η χώρα έχει ανακτήσει το κύρος και την ισχύ της. «Όλος ο κόσμος γελούσε με τη χώρα μας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πλέον», δήλωσε χαρακτηριστικά, πριν στραφεί στα εσωτερικά οικονομικά ζητήματα, επικαλούμενος δραματική μείωση των τιμών φαρμάκων κατά «70%, 80% και ακόμη και 90%».

Κατηγορίες κατά της Κίνας για παρέμβαση στις εκλογές

Το βαρύ πυροβολικό του διαγγέλματος στράφηκε κατά της Κίνας. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι το Πεκίνο απέκτησε πρόσβαση σε τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων Αμερικανών ψηφοφόρων. «Η Κίνα απέκτησε 220 εκατομμύρια αρχεία Αμερικανών ψηφοφόρων», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων ψηφοφόρων σε 18 πολιτείες αγοράστηκαν, εκλάπησαν ή παραβιάστηκαν από την Κίνα», χωρίς να παρουσιάσει αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Πεκίνο ότι επιχείρησε να επηρεάσει τόσο τις ενδιάμεσες εκλογές του 2018 όσο και τις προεδρικές εκλογές του 2020. «Στα μέσα του 2018, η Κίνα εργαζόταν για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ και, αργότερα, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020», είπε, αποδίδοντας το κίνητρο στους δασμούς που είχε επιβάλει στο Πεκίνο κατά την πρώτη θητεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ισχυρισμοί για χρηματοδότηση δημοσιογράφων και χειραγώγηση ΜΜΕ

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η Κίνα εντόπισε Αμερικανούς δημοσιογράφους που δημοσίευαν επικριτικά ρεπορτάζ εις βάρος του και τους χρηματοδότησε για να εντείνουν την αρνητική κάλυψη. «Η Κίνα εντόπισε Αμερικανούς δημοσιογράφους που έγραφαν αρνητικά για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τους κατέβαλε μεγάλα χρηματικά ποσά για να γράψουν ακόμη περισσότερα αρνητικά άρθρα», υποστήριξε.

Ο ίδιος συνέδεσε την κινεζική επιρροή με την εικόνα του στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι «η Κίνα προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο πρόεδρός σας δεν ήταν και τόσο καλός, ενώ ο πρόεδρός σας έκανε εξαιρετική δουλειά».

Αποχαρακτηρισμός εγγράφων και έρευνες κατά στελεχών

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον «άμεσο αποχαρακτηρισμό και τη δημοσιοποίηση κρίσιμων πληροφοριών των υπηρεσιών πληροφοριών», οι οποίες, όπως υποστήριξε, αποκαλύπτουν «σοκαριστικές ευπάθειες στις εκλογικές υποδομές» των ΗΠΑ. Παράλληλα, ζήτησε τη διεξαγωγή ερευνών από το FBI, τη CIA, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σήμερα ζητώ από αυτές τις υπηρεσίες να ερευνήσουν πώς και γιατί αποκρύφθηκαν τόσο κρίσιμες πληροφορίες, να απομακρύνουν όσους συμμετείχαν στη συγκάλυψη και, όπου κρίνεται σκόπιμο, να ασκήσουν ποινικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων», ανέφερε. Υποστήριξε επίσης ότι στελέχη του λεγόμενου «βαθέος κράτους» απέκρυψαν πληροφορίες για την κινεζική παρέμβαση τόσο από τον ίδιο όσο και από τον αμερικανικό λαό.

Ισχυρισμοί για μηχανήματα ψηφοφορίας και αλλοδαπούς ψηφοφόρους

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέφερε τους ισχυρισμούς του για πιθανή χειραγώγηση μηχανημάτων ψηφοφορίας, επικαλούμενος αποχαρακτηρισμένα έγγραφα σύμφωνα με τα οποία, όπως είπε, η CIA γνώριζε για σχέδιο αλλοίωσης αποτελεσμάτων υπέρ του καθεστώτος Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Ανέφερε επίσης ότι εντοπίστηκαν «περίπου 278.000 μη πολίτες εγγεγραμμένοι για να ψηφίζουν στις ομοσπονδιακές εκλογές».

Υποστήριξε ακόμη ότι αντίπαλοι των ΗΠΑ — μεταξύ των οποίων «η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα» — έχουν τη δυνατότητα να παραβιάσουν τις εκλογικές υποδομές της χώρας, ενώ χαρακτήρισε τα όσα περιγράφει ως «εφιάλτη για την ασφάλεια της εκλογικής αναμέτρησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορές στο Ιράν και επίθεση στα ΜΜΕ

Ο Τραμπ αναφέρθηκε και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν, δηλώνοντας ότι «κερδίζουμε κατά κράτος στο Ιράν και πολύ, πολύ σύντομα θα δείτε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Εξαπέλυσε επίσης νέα επίθεση κατά των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι «τα τηλεοπτικά δίκτυα που δεν μεταδίδουν αυτή την ομιλία θα πρέπει να χάσουν τις άδειες λειτουργίας τους» — μια δήλωση που στόχευε άμεσα το ABC και το NBC, τα οποία επέλεξαν να μη μεταδώσουν το διάγγελμα από τα κεντρικά τους κανάλια.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Superyacht 50 εκατ. ευρώ «σφηνώνει» στον Ισθμό της Κορίνθου – Δείτε τι συνέβη στη στενή διέλευση

Σήμερα

Το πολυτελές σκάφος BLUE II, μήκους 56 μέτρων, φαίνεται σε βίντεο να προσκρούει επανειλημμένα στα πρανή κατά τη διέλευσή του από τον στενό δίαυλο του Ισθμού.

Σεξουαλικές υπηρεσίες σε ξένους διαιτητές: «Ροζ» σκάνδαλο ταράζει το ποδόσφαιρο της Νότιας Κορέας

Σήμερα

Σε δυσχερή θέση βρίσκεται η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νότιας Κορέας μετά την αποκαλυπτική έκθεση που έφερε στο φως την υπόθεση

Θεσσαλονίκη: Βίντεο «ντοκουμέντο» δείχνει τον 59χρονο να βάζει φωτιά στη Σίνδο – Κατηγορείται για έξι εστίες, δόθηκε προθεσμία απολογίας την Παρασκευή

Σήμερα

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον κατηγορούμενο να σταματά το αυτοκίνητό του, να πλησιάζει πυκνή βλάστηση και να απομακρύνεται λίγο πριν ξεσπάσουν οι φλόγες πίσω του

Τελικός Super Cup: Ώρα και κανάλι μετάδοσης για το ΑΕΚ – ΟΦΗ

Σήμερα

Μεγάλη μάχη στο Παγκρήτιο για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς

Ρατσιστική επίθεση καταγγέλλει η Χατζηκώστα: «Δεν έχω κυπριακό αίμα στις φλέβες μου, αλλά είμαι υπερήφανη Κύπρια»

Σήμερα

Η 17χρονη πρωταθλήτρια Κύπρια στη δισκοβολία, Μαρίνα Χατζηκώστα, καταγγέλλει ότι έχει δεχθεί ρατσιστική επίθεση εξαιτίας της καταγωγής της

Αποκαλύφθηκε εντυπωσιακό ρωμαϊκό συγκρότημα με στοές στη Βασιλίσσης Όλγας ‑ Δείτε εικόνες

Σήμερα

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην αποκατάσταση και ανάδειξη του σημαντικού μνημειακού συνόλου που αποκαλύφθηκε κατά την ανάπλαση της οδού

Κούκλα του σeξ «ξεγέλασε» την αστυνομία της Αυστραλίας που τη πέρασε για πτώμα

Σήμερα

Η κούκλα, εξαιρετικά ρεαλιστική, είχε μαλλιά, σκουλαρίκι στη μύτη και σημάδια σαν μώλωπες - «Το πρωτόκολλο τηρήθηκε σωστά», σχολιάζουν ειδικοί

Σε ηλικία 83 ετών απεβίωσε η ηθοποιός Κική Δαλάκου

Σήμερα

Η ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες του παλιού ελληνικού σινεμά, από το 1963 έως το 1978

Πανικός στα τουρκικά ΜΜΕ: «Έρχεται νέα κρίση Ιμίων; – Οι Έλληνες έστησαν στρατό 2 χιλιόμετρα από την Αττάλεια»

Σήμερα

Τουρκικά μέσα αντιδρούν στην ελληνική παρουσία στη νησίδα Ρω, κοντά στο Καστελλόριζο

Ολική έκλειψη Ηλίου: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας και τι ώρα θα φανεί το φαινόμενο

Σήμερα

Στην Κέρκυρα η κάλυψη του ηλιακού δίσκου θα φτάσει μόλις το 2,3%, η Αθήνα δεν θα δει τίποτα, ενώ στην Ισπανία και την Ισλανδία ο Ήλιος θα κρυφτεί ολοκληρωτικά για περίπου δύο λεπτά.

Θεσσαλονίκη: Πώς μια γειτόνισσα μπλόκαρε απατεώνα που είχε στο στόχαστρο ανήλικη

Σήμερα

Νεαρός παρίστανε υπάλληλο εταιρείας οπτικών ινών για να αποσπάσει κοσμήματα από ανήλικο κορίτσι, όμως η επέμβαση μιας γειτόνισσας ματαίωσε το σχέδιό του.

Τραγωδία σε διακοπές: 34χρονος παίκτης του ράγκμπι πέθανε μετά από μία γροθιά σε μπαρ στην Τουρκία

Σήμερα

Ο 34χρονος Σκοτ Τζέιμς από το Μάεστεγκ έχασε τη ζωή του τρεις εβδομάδες μετά από χτύπημα που δέχθηκε σε μπαρ, ενώ οι τουρκικές αρχές διερευνούν τις συνθήκες του περιστατικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.