Δύο τουρίστες κατέρρευσαν από τη ζέστη στην Κνωσό – Προσωρινό «λουκέτο» στον αρχαιολογικό χώρο
Και οι δύο επισκέπτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 21/7/2026 | 18:10
Δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού λιποθύμησαν σήμερα Τρίτη, σε μια μέρα που το θερμόμετρο ανέβηκε στους 43 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με το neakriti, πρόκειται για μία γυναίκα 55 ετών και έναν ηλικιωμένο άνδρα, οι οποίοι ένιωσαν έντονη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στον αρχαιολογικό χώρο υπό τις έντονες συνθήκες καύσωνα.
Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρείο που βρίσκεται εντός του χώρου, όπου της παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια διακομίστηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με συμπτώματα αδιαθεσίας.
Αναστολή λειτουργίας του ανακτόρου
Μετά τα δύο περιστατικά και υπό τις ακραίες θερμοκρασίες, οι υπεύθυνοι του αρχαιολογικού χώρου επικοινώνησαν με το υπουργείο Πολιτισμού. Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του ανακτόρου από τις 13:00 έως τις 17:00, προκειμένου να προστατευθούν επισκέπτες και εργαζόμενοι.
Οι συνθήκες καύσωνα που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη έχουν οδηγήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλες υπαίθριες εγκαταστάσεις, ενώ οι αρχές καλούν πολίτες και επισκέπτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και την έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής.












