E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Περιορίζει τις απώλειες το Χρηματιστήριο ‑ Στο ‑4% ο Γενικός Δείκτης

Λόγω πρόωρων εκλογών

Περιορίζει τις απώλειες το Χρηματιστήριο ‑ Στο ‑4% ο Γενικός Δείκτης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/12/2014 | 12:41

Κλίμα πανικού επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς πλέον επιβεβαιώθηκε το αρνητικό σενάριο της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών εντός των επόμενων εβδομάδων.

Αυτή την ώρα, στις 16.18, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει πτώση 4,01%, ενώ μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, ο Γενικός Δείκτης έφτασε να πέφτει μέχρι και 11,05%.  Νωρίτερα, στις 11.38, έπεφτε 7,92%, ενώ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, στις 12.20 η πτώση έφτασε το 9,07%. Ο FTSE 25 υποχωρεί 5% στις 260 μονάδες.
 
Την ίδια ώρα περιορίζεται το discount στο συμβόλαιο της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπερνούσε το 5% έναντι της υποκείμενης αξίας.
 
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει ξεπεράσει το 9% και του 5ετούς έχει ανέλθει στο 9,30%. Το spread έναντι του γερμανικού ομολόγου έχει αυξηθεί κατά 100 μονάδες βάσης στις 876 μονάδες. Η απόδοση της τριετίας στο 10,5%.
 
Τα τραπεζικά ομόλογα διαπραγματεύονται στο 83%-90% της ονομαστικής τους αξίας με ενδεικτικές τιμές στο 83% το ομόλογο της Εθνικής λήξης του 2019, στο 86% το ομόλογο της Εurobank λήξης το 2018 και στο 90% το ομόλογο της Πειραιώς λήξης 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην αρχική πτώση του ΧΑ το πρωί ο τζίρος ήταν μόλις 23-26 εκατ. ευρώ και μετά το γύρισμα, οι συναλλαγές έχουν φθάσει τα 91 εκατ. ευρώ. Με βουτιά 7,73% η Eurobank στα 0,191 ευρώ από πτώση 22%! Θετική η Jumbo στα 9,01 ευρώ σημειώνει άνοδο 1,12%. Γύρισμα και σε Πειραιώς και Alpha που χάνουν τώρα από -2%. Με πτώση 1,35% ο ΟΠΑΠ στα 9,35 ευρώ από τα 8 ευρώ.  

Πριν την κρίσιμη ψηφοφορία, στις 11.30, βουτιά 14,29% κατέγραφε η μετοχή της ΔΕΗ στα 4,98 ευρώ. Τραγική η εικόνα στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.Βουτιά 16,13% η μετοχή της Εθνικής στα 1,30 ευρώ. Βουτιά 13,9% στην Alpha Bank στα 0,398 ευρώ και 13,30% για την Tράπεζα Πειραιώς στα 0,80,84 λεπτά. Πάνω από 13-14% η πτώση στα warrants των τραπεζών. Βουτιά 10,75% ο Μυτιληναίος στα 4,40 ευρώ. Στα 17,7 εκατ. ευρώ.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι, στις περισσότερες επενδυτικές εταιρείες θα είναι απαγορευτικό πλέον να κατέχουν μετοχές -πλην αυτών που αγοράζουν τώρα 40-50% κάτω από τις τιμές των πρόσφατων αυξήσεων κεφαλαίου του καλοκαιριού. Η ελληνική αγορά- όπως και η ελληνική οικονομία μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες.

Πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διεύρυναν τις απώλειές τους μετά τη σημερινή άκαρπη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 σημείωνε πτώση 0,5%, εν μέσω υποχώρησης του δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά 11%. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας υποχωρούσαν πάνω από 1,6% και ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραφε απώλειες 1,2%.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατά κεφαλήν εισόδημα: Η Ελλάδα στο ‑5%, η ΕΕ στο +22% στην 20ετία

Σήμερα

Μόνο δύο χώρες στην ΕΕ είδαν το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών να μειώνεται την τελευταία 20ετία – και η Ελλάδα είναι η μία από αυτές

Ο Τσίπρας έστειλε την «Ιθάκη» στον Αδωνι με αφιέρωση και αυτός απάντησε: «Καλή αντάμωση»

Σήμερα

«Ως γνήσιος βιβλιοπώλης και εγώ θα του στείλω το νέο δικό μου βιβλίο: `Ρώμη`»

Ιθάκη ‑ Τσίπρας: Πόσο αντίτυπα έχουν πουληθεί μέχρι τώρα

Σήμερα

Ανάρπαστο έγινε από την πρώτη κιόλας ημέρα το νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη»

Διασωληνωμένος 12χρονος στο Παίδων, υπέστη εγκαύματα στο τζάκι

Σήμερα

Ο 12χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του και τη διακομιδή του στην Αθήνα

Αναστάτωση στο Ηράκλειο: Προσαγωγές για επίθεση σε βάρος οικογένειας Ισραηλινών

Σήμερα

Στο κέντρο του Ηρακλείου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας

Η Ρωσία θα μπορούσε έως το 2029 να είναι σε θέση να επιτεθεί εναντίον χώρας‑μέλους του ΝΑΤΟ, λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Σήμερα

Η Ρωσία αν μη τι άλλο δημιουργεί για τον εαυτό της την επιλογή ενός πολέμου εναντίον του ΝΑΤΟ το αργότερο έως το 2029, δήλωσε ο Γιόχαν Βάντεφουλ

Θεσσαλονίκη: Σε φυλάκιση 4 ετών καταδικάστηκε διανομέας για τον θάνατο 50χρονου πεζού

Σήμερα

Ο 29χρονος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 5ετή κάθειρξη

Η Ουκρανία έχει συμφωνήσει με τα βασικά σημεία της πρότασης Τραμπ, λέει Αμερικανός αξιωματούχος

Σήμερα

Νωρίτερα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας είχε κάνει, επίσης, λόγο για συμφωνία ΗΠΑ και Ουκρανίας στους βασικούς όρους του σχεδίου, στη διάρκεια των επαφών στη Γενεύη

Ξεψύχησε λέγοντας το «Πάτερ Ημών» κλαίγοντας και παρακαλώντας για τη ζωή της η 75χρονη στη Σαλαμίνα

Σήμερα

Ο εθισμός της στον τζόγο, οι κάμερες και το αίμα στο αυτοκίνητο πρόδωσαν την 46χρονη που σκότωσε την πεθερά της στη Σαλαμίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.