E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μεγαλώνει η μαύρη λίστα: Δέκα οι νεκροί στο Norman Atlantic

Το απόλυτο μπάχαλο με τις λίστες

Μεγαλώνει η μαύρη λίστα: Δέκα οι νεκροί στο Norman Atlantic
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/12/2014 | 00:00

Κάθε ώρα που περνά μεγαλώνει η «μαύρη»λίστα από το «Norman Atlantic».

Η ιταλική Rai» μετέδωσε ότι οι νεκροί έφτασαν τους δέκα, μιας και προστέθηκαν ακόμη δύο από την φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο. Πλέον, μένει η επιβεβαίωση από τις Ιταλικές Αρχές που έχουν αναλάβει την επιχείρηση διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

RAI: 80 από τους διασωθέντες του Norman Atlantic δεν ήταν στην λίστα επιβατών!

Η Οδύσσεια όσων εκ των επιβαινόντων στο επιβατηγό/οχηματαγωγό Norman κατάφεραν να διασωθούν μπορεί να φαίνεται ότι οδεύει προς το τέλος της, όμως η αγωνία για τις οικογένειες πολλών εκ των επιβατών ή των μελών του πληρώματος που δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους κορυφώνεται.

Παραλήλως έρχονται στην επιφάνεια πληροφορίες που αποκαλύπτουν το μέγαθος του αλαλούμ και του μπάχαλου μεταξύ της ελληνικής και της ελληνικής πλευράς, αφού ουδείς είναι σε θέση να διαβεβαιώσει με ασφάλεια πόσοι είναι οι διασωθέντες και πόσοι οι αγνοούμενοι.

Τη σύγχυση ήρθε να επιτείνει ρεπορτάζ της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI όπου αναφέρθηκε ότι 80 εκ των διασωθέντων δεν περιλαμβάνονταν σε καμία λίστα!

«Η αγωνία μου είναι να ταυτοποιήσω πρόσωπα, έχω πολύ μεγάλη αμφιβολία αν είναι πραγματικά όλα τα ονόματα» παραδέχθηκε μιλώντας στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Mega  υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Εμφανίζονται δύο συνεπώνυμοι επιβάτες που τελικά είναι ένας» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης και ουσιαστικά κατήγγειλε έλλειμμα επικοινωνίας και έλλειμμα συντονισμού με την ιταλική πλευρά!

«Έχουμε αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα στην επικοινωνία με τους Ιταλούς» συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ιταλική πλευρά: 33 οι αγνοούμενοι;

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας 427 έχουν διασωθεί, εκ των οποίων 56 μέλη πληρώματος. Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται 234 Έλληνες, 54 Τούρκοι, 22 Αλβανοί, 22 Ιταλοί, 18 Γερμανοί, 10 Ελβετοί.

Ο εκπρόσωπος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού επισήμανε πως στο σημείο επιχειρούν αεροσκάφη της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας και των ελληνικών αρχών για τον εντοπισμό τυχόν ναυαγών.

Ο υπουργός Μεταφορών, Μαουρίτζιο Λούπι, θέλοντας να εξηγήσει το θρίλερ με τους αγνοούμενους δήλωσε: «Γιατί δεν αναφερόμαστε στους αγνοούμενους γιατί υπάρχει μία λίστα με τα ονόματα των 427 διασωθέντων. Πρέπει να διαβεβαιώσουμε αν πρόκειται για λίστα με ονόματα επιβαινόντων ή για λίστα κρατήσεων. Δε θέλουμε να κάνουμε πρόβλεψη για τον αριθμό των αγνοούμενων, δεν πρόκειται για κάτι ώριμο. Το συζητήσαμε και με τον Έλληνα υπουργό».

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός πρόσθεσε: «Ανέβηκαν όλοι στο πλοίο; Αλλωστε υπήρξε μία στάση του πλοίου και επομένως κάποιος μπορεί να αποβιβάστηκε. Ευχόμαστε να μην ευσταθεί ο αριθμός των αγνοούμενων».

Εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής, δήλωσε πως από τους διασωθέντες υπάρχουν ονόματα ανθρώπων που δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, επομένως πρέπει να εξετασθεί από την αρχή ο αριθμός και τα ονόματα των επιβαινόντων.

Την ίδια στιγμή, δεύτερος εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής επισήμανε πως κατέληξαν στη θάλασσα μόνο δύο άνθρωποι που περισυλλέγησαν ζωντανοί.
Πάντως, ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν η ασυμφωνία μεταξύ των αριθμών των διασωθέντων οφείλεται σε καθυστέρηση ενημέρωσης από τις ιταλικές αρχές ή σε κάποιο άλλο λόγο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σοροί που βρέθηκαν ίσως ανήκουν σε παράτυπους μετανάστες.

Ωστόσο, η ιταλική ακτοφυλακή σε επικοινωνία με το protothema.gr και προσπαθώντας να εξηγήσει το κενό στον αριθμό των αγνοουμένων, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν πουληθεί επιπλέον εισιτήρια, τα οποία όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Παράλληλα, ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι παρά την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης των επιβαινόντων στο φλεγόμενο πλοίο, με εντολή του υπουργού Εθνικής ¶μυνας, Νίκου Δένδια, στην περιοχή παραμένει η φρεγάτα «Ναβαρίνο», ψάχνοντας πιθανότατα για επιζώντες.


Ηταν 479 τελικώς οι επιβαίνοντες;

Την ίδια στιγμή, η ελληνική πλευρά ανεβάζει τον αριθμό των επιβαινόντων στους 479, αφού μέσα στο Norman Atlantic ταξίδευε και η σύζυγος του λοστρόμου που δεν υπήρχε στο crew list ούτε φαινόταν ως επιβάτης.

Αν και μέχρι στιγμής οι ιταλικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν, αλλά ούτε διαψεύδουν αυτή την πληροφορία, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται, δυστυχώς, ότι υπάρχουν τουλάχιστον 37 αγνοούμενοι καθώς σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος έχουν διασωθεί 432 άτομα από τα συνολικά 478 που μετέφερε το «Norman Atlantic» -αν υπολογιστούν οι επτά νεκροί που ανακοινώθηκαν από τις ιταλικές αρχές.

Οι πληροφορίες, πάντως, παραμένουν συγκεχυμένες, ενώ πολλοί είναι οι συγγενείς επιβατών που με αγωνία προσπαθούν να μάθουν αν οι δικοί τους άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους, αφού δεν μπορούν να βρουν τα ονόματά τους στις λίστες που έχουν δοθεί -μέχρι στιγμής- στη δημοσιότητα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θηριωδία στην Ηλεία: Πέταξαν φόλες ακόμα και μέσα σε αυλές – Τουλάχιστον 10 σκυλιά νεκρά

Πριν 10 ώρες

Εκτός από αδέσποτα έχασαν τις ζωές τους και δεσποζόμενα σκυλιά μέσα σε σπίτια!

Τραγωδία σε λίμνη: Νεκρός άνδρας από αμοιβάδα που του... έφαγε τον εγκέφαλο

Πριν 10 ώρες

Ο άτυχος άνδρας στο Μιζούρι των ΗΠΑ έκανε θαλάσσιο σκι το οποίο εκτυλίχθηκε σε τραγωδία

Αποκάλυψη: Είχε απειλήσει με μαχαίρι τον εργοδότη του ο συζυγοκτόνος του Βόλου ‑ Ιστορικό βίας

Πριν 10 ώρες

Βεβαρυμένο το ιστορικό του 40χρονου - Ήταν βίαιος και οπλοφορούσε

ΔΕΘ: Σενάρια φορολογικής ελάφρυνσης των εσόδων από ενοίκια

Χτες

Πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Εντοπίστηκε το πρόβλημα στον Βιολογικό της Πάτμου

Χτες

Συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την ποιότητα του νερού

Βόλος: Η στιγμή που ο 40χρονος συλλαμβάνεται από τους αστυνομικούς

Χτες

Με απατούσε η γυναίκα μου, τι να έκανα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

Χτες

Κτηνοτρόφος από τον Τύρναβο είχε δηλώσει περίπου 4.000 ζώα, με τον έλεγχο να καταγράφει μόλις 1.500

Λαμία: Δύο προσαγωγές για εμπρησμό – Τους είδαν να αδειάζουν μπιτόνι με πετρέλαιο σε χωράφι

Χτες

Προσήχθησαν δύο νεαροί στη Λαμία, ως ύποπτοι για απόπειρα εμπρησμού

Σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική – Τραυματίας υπέστη ακρωτηριασμό

Χτες

Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο τραυματίας υπέστη πλήρη ακρωτηριασμό κάτω άκρου

Βόλος: Ανήλικος οδηγός παρέσυρε 8χρονο και τον εγκατέλειψε

Χτες

Πεζός ήταν ο οκτάχρονος ήταν χτυπήθηκε, ενώ αυτή τη στιγμή συνεχίζει να νοσηλεύεται

Τραγωδία στους Παξούς: Δίωξη στους γονείς και τον παππού του 4χρονου κοριτσιού

Χτες

Ανείπωτη τραγωδία με τον θάνατο της 4χρονης, που πνίγηκε σε πισίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.