E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιώργος Χατζιδάκις: «Ποτέ δεν απαγόρευσα στον κ. Μητσιά να τραγουδά το `Ο Γιάννης ο Φονιάς`»

Με ανακοίνωση του ο γιος του Μάνου Χατζιδάκι απαντά στα δημοσιεύματα που τον φέρουν να απαγορεύει την εκτέλεση του «Ο Γιάννης ο φονιάς» στη συναυλία του Μανώλη Μητσιά στο Δίον και εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Γιώργος Χατζιδάκις: «Ποτέ δεν απαγόρευσα στον κ. Μητσιά να τραγουδά το `Ο Γιάννης ο Φονιάς`»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/7/2026 | 20:41

Με ανακοίνωση του, ο γιος του Μάνου Χατζιδάκι, Γιώργος Χατζιδάκις, απαντά στις αντιδράσεις που αναφέρουν, ότι απαγόρευσε στον Μανώλη Μητσιά να τραγουδήσει το τραγούδι «Ο Γιάννης ο Φονιάς».

Στη συναυλία του Μανώλη Μητσιά την Κυριακή 26 Ιουλίου στο Δίον της Πιερίας, ανακοινώθηκε ότι ο γιος του Μάνου Χατζιδάκι, δεν έδωσε την άδεια για την παρουσίαση τραγουδιών του Νίκου Γκάτσου σε μουσική του Έλληνα συνθέτη, με αποτέλεσμα ο καλλιτέχνης να μην ερμηνεύσει, όπως ήταν προγραμματισμένο, το τραγούδι «Γιάννης ο φονιάς», αλλά να το απαγγείλει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει, πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιώργου Χατζιδάκι

«Μετά από όλα αυτά που έχουν ειπωθεί και γραφτεί, θέλω να ενημερώσω ότι ποτέ δεν απαγόρευσα στον κ. Μανώλη Μητσιά να τραγουδά το συγκεκριμένο τραγούδι. «Ο Γιάννης ο Φονιάς», όπως και άλλα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, συμπεριλαμβάνονται στις συναυλίες του όλα αυτά τα χρόνια. Συνεπώς, όσα αναφέρονται και αναπαράγονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η απαγόρευση είχε εξαρχής απολύτως συγκεκριμένο αντικείμενο και αφορούσε αποκλειστικά την εταιρεία παραγωγής και τη συγκεκριμένη σειρά συναυλιών που η εταιρεία αυτή διοργανώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προφανώς και συνειδητά, επιχειρείται με τρόπο αποπροσανατολιστικό η σύνδεση της απαγόρευσης αυτής με το συγκεκριμένο τραγούδι και τον κύριο Μανώλη Μητσιά, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες γνώριζαν εδώ και μήνες, ότι για αυτή τη σειρά συναυλιών δεν τους είχε δοθεί άδεια να συμπεριλάβουν μουσικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι. Επομένως, δεν παρουσιάζουν τα πραγματικά γεγονότα και δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις.

Επίσης, θέλω να τονίσω ότι αν για οποιοδήποτε λόγο η κυρία Αγαθή Δημητρούκα, δεν επιθυμούσε να συμπεριληφθούν μουσικά έργα στα οποία είναι συνδημιουργός ο Νίκος Γκάτσος, σε συναυλία του Μάνου Χατζιδάκι, θα το σεβόμουν και δεν θα το μετέτρεπα σε δημόσιο «θέαμα».

Τέλος, οφείλουν να κατανοήσουν όλοι, ότι τα μουσικά έργα δεν ανήκουν ούτε στους ερμηνευτές που κατά καιρούς τα έχουν ερμηνεύσει, ούτε αποτελούν κοινό κτήμα, όπως άκουσα να λέγεται από μερικούς. Τα μουσικά έργα ανήκουν στους δημιουργούς τους και κατ' επέκταση, σε αυτούς που οι δημιουργοί όρισαν να τους εκπροσωπούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όποιος αμφισβητεί αυτό που είναι νομικά κατοχυρωμένο εδώ και δεκαετίες — ιδίως εάν κινείται επαγγελματικά στον καλλιτεχνικό χώρο με οποιαδήποτε ιδιότητα — είτε στερείται βασικών γνώσεων για την πνευματική ιδιοκτησία, είτε έχει ιδιοτελή κίνητρα.

Γιώργος Χατζιδάκις».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο σοκαριστικός τραυματισμός, η βαριά τιμωρία και το βίντεο‑τρολ σε μία απίθανη ιστορία που συγκλονίζει το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας

Σήμερα

Ο Βίκτορ Γκάμπριελ της Ιντερνατιονάλ, έσπασε το πόδι αντιπάλου, η ομάδα του παρουσίασε fake video στην απολογία του και η αθλητική δικαστής τον τιμώρησε για όσους μήνες θα μείνει εκτός ο τραυματισμένος αντίπαλος του

Πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πυρόπληκτων από τη μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο

Σήμερα

Την πλατφόρμα δημιούργησε το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Γιώργος Χατζιδάκις: «Ποτέ δεν απαγόρευσα στον κ. Μητσιά να τραγουδά το `Ο Γιάννης ο Φονιάς`»

Σήμερα

Με ανακοίνωση του ο γιος του Μάνου Χατζιδάκι απαντά στα δημοσιεύματα που τον φέρουν να απαγορεύει την εκτέλεση του «Ο Γιάννης ο φονιάς» στη συναυλία του Μανώλη Μητσιά στο Δίον και εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Θυελλώδεις άνεμοι στην Κρήτη: Οι καπνοί από τη φωτιά στο Ρέθυμνο έφτασαν στην Αφρική

Σήμερα

Η μεγαλύτερη ένταση σημειώθηκε στον Φουρφουρά, βόρεια του πύρινου μετώπου, όπου η μέγιστη ριπή έφτασε τα 111 χιλιόμετρα την ώρα

Οι Χούθι εξετάζουν το ενδεχόμενο διοδίων στην Ερυθρά Θάλασσα με τις ευλογίες του Ιράν

Σήμερα

Στόχος μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν η νομιμοποίηση της πρακτικής επιβολής τελών σε διεθνείς θαλάσσιες οδούς και η άσκηση πρόσθετης πίεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες

Λαμία: Γυναίκα πνίγηκε τρώγοντας σουβλάκι

Σήμερα

Παρά την άμεση διακομιδή της στο νοσοκομείο, έφυγε από τη ζωή

Βόλος: Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε 6χρονο και του έκοψε το αυτί

Σήμερα

Στιγμές τρόμου εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης (29/7) σε πάρκο της Νέας Ιωνίας Βόλου, όταν αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε σε ένα 6χρονο αγόρι, προκαλώντας του

Δύσκολες ώρες για το θρύλο της ΑΕΚ, Στέλιο Βασιλειάδη

Σήμερα

Αγωνία επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό και στην οικογένεια της ΑΕΚ για την υγεία του σπουδαίου Στέλιου Βασιλειάδη, ενός εκ των κορυφαίων

Ποιες παραλίες της Αττικής έχουν απαγόρευση κολύμβησης ‑ Νέα εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας

Σήμερα

Συγκεκριμένες ακτές της Περιφέρειας Αττικής αφορά η απαγόρευση

Έστησαν αναψυκτήριo σε προστατευόμενη παραλία ‑ Συνελήφθησαν από το Λιμενικό

Σήμερα

Τρεις προσαγωγές από τις αρχές του Λιμενικού – Η παραλία ανήκει στην προστατευόμενη ζώνη του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου Natura 2000

ΕΛΑΣ ‑ Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε «εκτροφείο» ζώων και γιάφκα οπλισμού

Σήμερα

Συνελήφθη 56χρονος στην Οινόη. Κατασχέθηκαν 32 όπλα και πλήθος πολεμικού υλικού, ενώ εντοπίστηκαν κακοποιημένα ζώα σε άθλιες συνθήκες.

Καβάλα ‑ Εντοπίστηκε νάρκη σε απόσταση εκατοστών από την ακτή

Σήμερα

Αμεσος αποκλεισμός και σήμανση της περιοχής για λόγους ασφαλείας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.