Προβλήματα στα λιμάνια λόγω ανέμων: Ποια ακτοπλοϊκά δρομολόγια αλλάζουν
Διαταραχές στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τους θυελλώδεις ανέμους που πλήττουν τις θαλάσσιες περιοχές

Δημοσίευση 30/7/2026 | 18:39
Μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν δημιουργήσει οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο Αιγαίο επικρατούν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έντασης 8 και τοπικά 9 Μποφόρ.
Από τη Ραφήνα δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο του «Θεολόγος Π.» στις 17.30 για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο.
Νέο περιστατικό σημειώθηκε με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Super Star», το οποίο δεν κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Τήνου κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από τη Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο και Μύκονο.
Το «Super Star» αλλάζει πορεία προς Λαύριο
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, η αδυναμία προσέγγισης οφείλεται στους πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους που πλήττουν την περιοχή, με την ένταση να φτάνει τα 8 έως και τοπικά 9 μποφόρ. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πρόσδεσης στην Τήνο, το πλοίο άλλαξε πορεία και κατευθύνεται προς το λιμάνι του Λαυρίου.
Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 317 επιβάτες, ενώ μεταφέρει ακόμη 56 επιβατικά οχήματα, 11 δίκυκλα, δύο φορτηγά και 59 μέλη πληρώματος. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα με την ασφάλεια του πλοίου ή των επιβαινόντων.
Ακυρώσεις και στο λιμάνι του Λαυρίου
Προβλήματα καταγράφονται και στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα απογευματινά δρομολόγια για Κύθνο των πλοίων «Μαρμάρι Εξπρές», «Μακεδών» και «Ιονίς».
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προειδοποιήσει για θυελλώδεις βόρειους ανέμους στο Αιγαίο έντασης έως και 9 μποφόρ, ενώ οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τα κατά τόπους λιμεναρχεία πριν μεταβούν στα λιμάνια, προκειμένου να ενημερώνονται για πιθανές αλλαγές ή ακυρώσεις δρομολογίων.












