E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου: Νέα κατάρρευση οροφής – Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι

Νέα πτώση οροφής σε γραφείο ιατρών στο Βενιζέλειο Ηρακλείου – Εργαζόμενοι καταγγέλλουν επικίνδυνες υποδομές και ζητούν άμεση χρηματοδότηση 40 εκατομμυρίων ευρώ

Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου: Νέα κατάρρευση οροφής – Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 10/8/2026 | 19:53

Έντονη παρέμβαση για την κατάσταση των κτιριακών υποδομών του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου πραγματοποιεί η Ένωση Εργαζομένων, έπειτα από νέο περιστατικό κατάρρευσης τμήματος οροφής που σημειώθηκε τη Δευτέρα 10 Αυγούστου.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, τμήματα της οροφής κατέρρευσαν μέσα σε γραφείο επιμελητών ιατρών της Χειρουργικής Κλινικής. Μεγάλα κομμάτια επιχρισμάτων και άλλων υλικών κατέληξαν στο πάτωμα, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί τραυματισμός, καθώς εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν εργαζόμενος στο σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ένωση, ωστόσο, τονίζει ότι αυτό δεν μπορεί να εκληφθεί ως ένδειξη ασφάλειας. «Αποτελεί καθαρή τύχη. Και η τύχη δεν μπορεί να αποτελεί μηχανισμό ασφάλειας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Το πρόβλημα επιδεινώνεται»

Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν ότι αντίστοιχο περιστατικό πτώσης οροφής είχε καταγραφεί ήδη τον Σεπτέμβριο του 2025. Κατά την Ένωση, το νέο συμβάν επιβεβαιώνει ότι το κεντρικό κτίριο του Βενιζελείου αντιμετωπίζει σοβαρά και διαρκώς επιδεινούμενα προβλήματα υποδομών.

Το κτίριο κατασκευάστηκε το 1950 και δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό εργαζομένων, ασθενών και συνοδών. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η μελέτη ανακαίνισης που έχει ήδη εκπονηθεί αναγνωρίζει την παλαιότητα των εγκαταστάσεων και προβλέπει, μεταξύ άλλων, αποτύπωση του υφιστάμενου στατικού φορέα και μελέτες στατικών ενισχύσεων όπου αυτές κρίνονται απαραίτητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζητούν περίπου 40 εκατ. ευρώ

Η Ένωση Εργαζομένων επισημαίνει ότι το έργο δεν βρίσκεται πλέον σε αρχικό στάδιο σχεδιασμού. Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και οι απαιτούμενες διαδικασίες έχουν προχωρήσει· αυτό που εκκρεμεί είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Σωματείο, απαιτούνται περίπου 35 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση του κεντρικού κτιρίου και 5 εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Το συνολικό απαιτούμενο ποσό υπολογίζεται δηλαδή σε περίπου 40 εκατ. ευρώ.

«Τριάντα πέντε εκατομμύρια για να σωθεί και να εκσυγχρονιστεί το κεντρικό κτίριο. Πέντε εκατομμύρια για τον περιβάλλοντα χώρο. Και μηδέν για άλλες δικαιολογίες», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΕΚ μπήκε με νίκη στο Champions League: 1‑0 τη ΛΑΣΚ Λίντσερ με γκολάρα του Μαρίν

Χτες

Καλύτερη η Ένωση σε όλη τη διάρκεια του ματς

Καιρός: Πότε θα πέσουν τα πρωτοβρόχια ‑ Ζέστη έως 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

Χτες

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, εξηγεί πότε το βαρομετρικό χαμηλό προς την Ιταλία θα φέρει πιο φθινοπωρινές συνθήκες στη χώρα.

Μαρίνα Σταυράκη κατά Γιώργου Πατούλη: «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»

Χτες

Διαδικτυακό «πόλεμο» κηρύσσει η πρώην κυρία Πατούλη στον άλλοτε σύζυγό της

Χανιά: Tουρίστας ζήτησε αποζημίωση από ξενοδοχείο για τσιμπήματα κουνουπιών

Χτες

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου παρενέβη, και μετά τον έλεγχο ο επισκέπτης δήλωσε πως θα ξανάρθει του χρόνου στο νησί.

Πρώην δήμαρχος που βίασε ανήλικο σε πισίνα εξέτισε μόλις 90 μέρες στη φυλακή

Χτες

Η οικογένεια του θύματος ζήτησε αυστηρότερη ποινή, όμως ο δικαστής απέρριψε το αίτημα

19χρονη έστειλε μητέρα και πατριό 599 ημέρες φυλακή με ψευδή καταγγελία κακοποίησης

Χτες

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ζυρίχης ακύρωσε τις καταδίκες του ζευγαριού, ενώ η νεαρή αντιμετωπίζει πλέον ποινική δίωξη για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Ιστορική ρήξη Ισραήλ – Βρετανίας: Το Τελ Αβίβ κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ ως αντίποινα για τα μέτρα του Λονδίνου

Χτες

«Όποιος ενεργεί κατά του Ισραήλ, το Ισραήλ θα ενεργεί εναντίον του», δήλωσε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Εξαφάνιση της Γιου Τινγκ: Νέα στοιχεία στο Αττικό Αλσος

Χτες

Νέα έγγραφα κομμένα όπως το διαβατήριο, βρέθηκαν στο Αττικό Αλσος, τα οποία ενδέχεται να βοηθήσουν τις αρχές στην υπόθεσης της αγνοούμενης Γιου Τινγκ.

Πρόστιμο έως 2.000 ευρώ για όσους παρκάρουν σε αυτές τις θέσεις

Χτες

Ο νέος ΚΟΚ προβλέπει κλιμακούμενες ποινές για την παράνομη κατάληψη θέσεων

Προκλητικός ο Πολωνός τουρίστας που προκάλεσε φωτιά στην Επανομή

Χτες

Σε δίκη οδηγήθηκε σήμερα ένας 40χρονος Πολωνός τουρίστας, ο οποίος προκάλεσε φωτιά στην περιοχή της Επανομής, στα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, καθώς έκανε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.